VİRÜS NERELER DE VAR?

Fatih Çeliktürk

3 yıl önce

Mart ayından itibaren kademeli normalleşmeye gidileceğini açıklayan uzmanlar,tehlikenin geçmediğini hatırlatıp rehavete kapılmama konusunda da sık sık uyarılarda bulunuyorlar.Tabi yasaklarda bile kendini özelden sayıp toplum sağlığını hiçe sayanlarla yeni uygulamaya ne kadar dikkat edilecek, kurallara uyulacak hep birlikte göreceğiz.

Yasaklara karşı özel bir etki tepki toplumu olarak bizler zaten bu süreçte yine bildiğimiz gibi davranıp virüs belasını başımızdan gönderemedik.Yasakları çiğneme sadece toplum nezdinde kalmadı.Büyüklerimiz,siyasiler de çoğu zaman yasakları göz ardı ederek topluma olumsuz örnekleme gösterdiler.

Madem ki artık normalleşmeye kademeli olarak gideceğiz,vakaların artış gösterip tekrar başa dönmemek için  tedbirleri daha çok arttırmamız lazım.Yasaklı dönemlerde gördüğümüz kadarıyla Virüs;

Parti kongrelerine,zengin düğünlerine,toplantılarına,cenazelerine asla uğramıyor.Piknik alanları,ev toplantıları,okullar,parklar,bahçeler,büyük AVM’ler,lüks tatil bölgeleri,oteller  virüsün girmesinin yasak olduğu bölgeler.Buralarda sosyal mesafeler sıfırlanıp,maskeler yüzlerden düşse de ne hikmetse buralarda koronanın adı bile geçmiyor.

Virüs de torpillileri kayırıp  nereye gireceğini iyi biliyor.Mesela eve kapanıp kendini izole edenler,sağlıkçılar,yolda yürüyenler,arabada gidenler,küçük esnaf,yaşlılar virüsün hedef kitlesi.Zaten yasaklarda cezalarda hep bunlar için var.

Avrupa’da üçüncü hatta dördüncü dalgayı yaşamaya başlamışken bizde yasaklarda gevşek davrananlar serbestlikle birlikte neler yapacaklar göreceğiz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI