GAZİANTEP VE YAĞMUR

Fatih Çeliktürk

5 yıl önce

Bu sene kış mevsimde kar yağışları göremesek de yağmur açısından topraklar ve barajlar suya doydu.Nisan  yağmurları da hiç olmadığı kadar bol ve bereketli geldi.Toprak açısından yağmur ne kadar önemliyse şehircilik ve belediyecilik açısından da bir o kadar sancılı.

Bir kaç günlük yoğun yağışlardan sonra ev ve işyerleri sular altında kaldı.Yollar çamur deryalarına döndü.Pek çok  yerler de yol diye bir şey kalmadı.Köy yollarında bile kapananlar oldu.Belediyeler de iddia ettiklerinin aksine alt  yapının  yetersizliğinden dolayı vatandaşın gözünden düştüler.Aslına bakarsanız, meteoroloji günler öncesinden şiddetli yağış konusunda uyarıda bulunmuş, yetkilileri ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarmıştı. Fakat nafile. Özellikle yetkililer, her zaman olduğu gibi bir kez daha sınıfta kaldı.

Yağmur nedeniyle zemin kattaki birçok ev ve işyerini su bastı. Bu arada bazı binaların teras katları ve hemen altındaki katları da, su baskınlarından nasibini aldı.

Neredeyse ülke genelindeki tüm  şehirlerinde olduğu gibi, Gaziantep’in de altyapısının yeterli olmadığı gerçeği ortaya çıktı. Kentte, yağışla birlikte trafik adete felç oldu, bazı bölgelerde maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı, yağmur suyu tahliye kanalları tıkandı, birçok bölgede kanalizasyonlar taştı. Özellikle trafikte yaşanan karmaşa uzun süre devam etti.

Şunu bir kez daha anlamış olduk ki,yağmur bizim buralara yaramıyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI