TOKİLERDEN YAYILAN KOKULAR

Fatih Çeliktürk

3 yıl önce

Özellikle yaz döneminde TOKİ konutlarında alt yapı kaynaklı  kanalizasyon kokularından dolayı buralarda yaşayan vatandaşlar zor durumda kalıyorlar.Neredeyse her yaz yaşanan bu sıkıntılı durum bu sene havaların da erken ısınmasıyla beraber daha erken kendini göstermeye başladı.TOKİ ler de yaşayan bölge sakinleri,neredeyse her TOKİ konutlarında yaşanan bu can sıkıcı durumun nedenleri hakkında bilgi alabilecekleri bir muhatapta bulamıyorlar.  İnşaatı yapan müteahhit ya da adı yönetim olan birim hiçbir şekilde soruna çözümde olamıyor.

TOKİ Basın Sitesi  de maalesef yeni olan yapılarında kanalizasyon kokusu ile yaşamak zorunda bırakılmaktan şikayetçiler.TOKİ sakinleri her yıl olduğu gibi bu yılda aynı sorunla karşı karşıya kalmamak için yetkililerden biran önce harekete geçmelerini bekliyorlar.

Her yaz kanalizasyondan gelen kötü kokular yüzünden sıkıntılı zamanlar yaşayan TOKİ sakinleri bu yılda aynı sorundan muzdarip olmamak için yetkililerden biran önce sorunun giderilmesini bekliyorlar.

AİDATLAR NEDEN YÜKSEK?

TOKİ’ler de çevre düzenleme,temizlik adı altında toplanan aidatların yüksek olması da burada yaşayan vatandaşların bir diğer sorunu.Çoğunluğunu asgari ücretle çalışması,konut taksitlerini ödemesi,pandemiden dolayı azalan işler,işten çıkarmalar..burada yaşayan sakinlerin yüksek aidatları ödemelerinde sıkıntılar yaşatmakta.Çoğu bölgelerde düzenli hizmet dahi alamadıklarını belirten TOKİ sakinleri,aidat artırımlarının neye göre olduğunu ve bunu sorguladıklarında da bir muhatap yada yetkili  bulamadıklarını dile getiriyorlar.

YAZARIN DİĞER YAZILARI