HOŞ GELDİN YA RAMAZAN

Fatih Çeliktürk

3 yıl önce

Rahmet ve mağfiret ayıdır Ramazan. Bilerek ya da bilmeyerek işlediğimiz günahlardan kurtulmak, arınıp tertemiz olabilmek için bulunmaz bir fırsat ayıdır. Peygamber Efendimiz(s.a.s.) bir hadisi şeriflerinde; “Her kim Ramazanda farziyetine inanarak ve yalnız Allah rızasını umarak oruç tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.” buyurmuşlardır.

Ramazan sadece bir oruç ayı değildir. Onda ruhumuzu yücelten, ahlakımızı güzelleştiren pek çok hikmet ve faziletler vardır. İnsanlığa ebedi bir nur, kurtuluş ve hidayet kaynağı olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim peygamber efendimize bu ayda indirilmeye başlamış, bin aydan daha değerli olduğu ifade edilen kadir gecesi bu ay içerisinde gizlenmiştir. Peygamber Efendimiz(s.a.s.); “Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapatılır ve şeytanlar da hakkıyla oruç tutan müminlere zarar veremez hale gelirler.” buyurmak suretiyle bu ayın bizim için ne kadar önemli olduğunu ifade etmişlerdir.

İçerisinde bulunduğumuz şu mübarek günler bizim için hiçbir anı zayi edilmeyecek kadar çok önemlidir. Ramazan kötü huy ve davranışlarımızdan vazgeçerek iyi bir kul olacağımıza dair yüce Rabbimize söz vereceğimiz bir fırsat olarak görülmelidir. Öyleyse bu rahmet ve mağfiret ayının her biri bir ömre bedel gündüzlerini ve her biri kadir gibi hikmetli gecelerini en güzel şekilde değerlendirmeye çalışalım. Hayır ve hasenatta, cömertlik ve anlayışta birbirimizle yarışalım. Karşılıklı ziyaretlerde bulunalım. Ramazan ayı boyunca bizim için açılan cennet kapılarından her vesile ile girmeye gayret edelim.

Ramazanın tüm İslam alemine huzur ve saadet getirmesini temenni ediyor, Cenabı Allah’tan bu ayda yapacağımız hayırlı amellerimizin ve halis niyetlerimizin kabullerin en güzeli ile makbul olmasını diliyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI