ELEKTRİK KESİNTİLERİ BIKTIRDI

Fatih Çeliktürk

3 yıl önce

Bakım çalışmaları adı altında bir süredir ilimizde yapılan elektrik kesintilerinin en büyük mağduru çocuklarımız oldu.Uzaktan eğitim de zaten yeterince sıkıntı yaşayan çocuklar tamda ders saatlerinde yaşanan elektirik kesintileri yüzünden derslerine girememenin üzüntüsünü yaşıyorlar.

Kurulduğu günden itibaren altyapı,ulaşım,güvenlik gibi önemli alanlarda sakinlerinin büyük sıkıntılar yaşadığı Beykent,şimdi de uzun zamanlı elektrik kesintileri yüzünden mağduriyet yaşamak zorunda kalıyor.

Aileler uzaktan eğitime geçilmesi ile birlikte bilgisayar ve internet alabilmek ve çocuklarını mağdur etmemek için üstün çaba gösteriyorlar.Milletçe içinde bulunduğumuz bu pandemi dönemini en az hasarla atlatmayı diliyoruz.Ama zaten yeterince dertlerle büyük  uğraşmak zorunda kalan vatandaşın zorla elde ettiği bu imkanların elektirik kesintileri ile sekteye uğratılması yeterince sinir harbi yaşanmasına sebep oluyor.

TEDAŞ’ın sürekli şikayet alan konuların bazıları ise;

“Gaziantep Şehitkamil ilçesinde ikamet ettiğimiz bölgede abartısız her gün geceleri elektrik kesiliyor. Elektronik cihazlarımız bozulacak diye korkuyoruz. 2020 yılında her gün elektrik kesintisi yaşamamız bana çok komik geliyor. Hani nedir yaşadığınız sıkıntı? Ayda bir kere 1-2 saat gitse diyeceğiz bakım yapılıyor. Her gün kesilmesi nedir? Bu durumu düzeltmek için bir şey yapıyor musunuz? Yoksa tek yaptığınız abonelerinizi perişan etmek mi? Hani ne yaparak düzeltebilirsiniz bilmiyorum bu şekilde her gün düzenli olması çok saçma geliyor bana. Mantıklı bir açıklamanız vardır umarım.”

“Gaziantep de elektriğimizi kesip ödemeyi yaptığımız halde açmaya gelinmedi saatlerdir arıyorum telefon bağlanmıyor operatörü açan yok, bu nasıl bir sorumsuzluk dolap var, yiyecek var. Kesintiye gelince pat diye kesiyorsunuz. Ödeme alınıyor peşine düşen bir çalışan yok.”

“Gaziantep Şahinbey'de Tedaş elektrik 60 yaşında tek yaşayan bir kadının evini otomatik ödemeden dolayı geçen yıldan kalan borç için cuma günü 16.00' te gelip kişiye haber vermeden elektrik kesme nasıl bir anlayıştır? Sürekli ödemeyen biri olsa tamam diyeceğim. “

“Yani acaba saat 4' ten sonra ödeme yapamasın hafta sonu elektriksiz kalma cezası mı veriyorsunuz. Hadi konu komşuyu yorup yatırıyoruz. Bu seferde açmak için binlerce arama yapmak zorunda kalıyoruz. 24 saate gelebilirlermiş. Yazıktır.”

Bu kadar uzun süreli ve sıklıkla yaşanan elektirik kesintilerinden sonra vatandaşa  gelecek olan faturalar ise şimdiden merak konusu olmaya başladı bile.Kullanılan enerjiden çok uydurmasyon giderlere ücret ödeyen vatandaşa kim bilir” şu kadar masraf yapı tadilat yaptık onunda masrafı” diye ne kadar kazık atılacaktır.Kim bilir?

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI