USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Şehitkamil’den büyük yatırım

Şehitkamil’den büyük yatırım
07-04-2016 09:28
Gaziantep

ŞEHİTKAMİL’DE 124 KİLOMETRE ARAZİ YOLU AÇILDI

Şehitkamil Belediyesi, köyden mahalleye dönüştürülen kırsal bölgelere yol iyileştirme çalışmaları ile birlikte 124 kilometre arazi yolu açtı. Açılan yollarla birlikte 32 mahallenin birbirine bağlantısı sağlanarak vatandaşın arazisine rahatlıkla ulaşımı sağlandı.

 KIRSAL ALANLAR MODERNLEŞTİRİLİYOR

Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmet ağı genişleyen Şehitkamil Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki mahalle olan köylere en kaliteli hizmeti ulaştırıyor. Mahalle sakinlerinin sıkıntı yaşadığı arazi yolları üzerinde çalışmalar yapan Şehitkamil Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri, 124 kilometre arazi yolu açarken, açılan arazi yollarına 165 ton mıcır döktü. Şehitkamil Belediyesi’nin açmış olduğu arazi yollarıyla Acaroba, Aktoprak, Atalar, Battal, Bayatlı, Bedirköy, Beyreli, Bozobası, Büyükpınar, Cerit Yeniyapan, Dımışkılı, Durnalık, Eski Şarkaya, Yeni Şarkaya, Güngürge, Işıklı, İncesu, İskenderli, Kabasakız, Karadede, Karpuzkaya, Kozluyazı, Küllü, Sarılar, Sofalıcı, Suboğaz, Tokdemir, Tuğlu, Üçgöze, Yamaçoba, Yeşilce ve Zülfikar mahallesi olmak üzere toplam 32 mahalle birbirine bağladı.

 GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMİYOR

Yapılan çalışmalardan memnun kaldıklarını dile getiren Kabasakız Mahalle Muhtarı Mehmet Kiraz, “Öncelikle Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine mahallemize yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyoruz. Şehitkamil Belediyemiz tarafından Şehitkamil bölgesine çok güzel hizmetler yapılıyor. Bizim mahallemizde de vatandaşlarımızın bahçelerine, tarlalarına gidebilmesi için arazi yollarına ihtiyaç vardı. Vatandaşlarımız eskiden bu arazilere hayvanlardan bile zor geliyordu. Bu konuyu Başkanımıza dile getirdiğimizde kendisi çalışmaların hemen başlatılacağını söyledi. Şuan mahallemizde yaklaşık 15 kilometre arazi yolu açıldı. Belediyemiz; dağ, taş, tepe, yamaç demeden arazi yollarını açtı. Görünen köy kılavuz istemiyor. Belediyemiz, vatandaşlarımız için dağı taşı delip hizmeti ayaklarına kadar getirdi. Vatandaşlarımız, bahçelerine rahatlıkla araçlarıyla gidebiliyor. Bununla birlikte mahallemiz ile diğer mahalle arasındaki yollar da açılarak birbirine bağlantısı sağlandı. Mahallemiz ile Yavuzeli ilçesi arası 22 kilometre iken, 10 kilometreye düştü. Belediyemizin yapmış olduğu hizmetlerden çok memnunuz. Bu tür hizmetlerin de devamını diliyoruz” dedi.

 BELEDİYEMİZ, DAĞLARI YARARAK ARAZİ YOLLARIMIZI AÇTI

Yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulunan Acaroba Mahalle Muhtarı Ökkeş Beşe, “Şehitkamil Belediyemiz, mahallemizde büyük olanakla karşı tarafımızda görünen dağları yararak, mahallemizi Sofalıcı, Karadede, Dımışkılı ve Zülfikar mahallelerine bağladı. Askeriye, bizim buradan dolanıp Işıklı Mahallesi’nden Sofalıcı Mahallesi’ne yaklaşık 45 dakikada ulaşıyordu. Açılan yollar ile birlikte bu rakam 15 dakikaya düştü. Bunun dışında mahalle sakinlerimizin karşı tarafta görünün bahçeleri bulunuyor. Vatandaşlarımız, daha önceleri buralara hayvanlarla ulaşımını güçlükle sağlıyorlardı. Şehitkamil Belediyemiz, bu dağları yararak arazi yollarımızı açtı. Vatandaşlarımız, kolaylıkla bahçelerine ulaşabiliyorlar. Yapılan hizmetlerden dolayı başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 AÇILAN YOLLARLA VATANDAŞLARIMIZ ARAZİLERİNE RAHATLIKLA ULAŞIYOR

Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Cerit Yeniyapan Mahalle Muhtarı Adnan Aslanoğlu, “Köyümüz, Şehitkamil Belediyesi’ne bağlanmadan önce herhangi bir hizmet yapılmıyordu. Allah, Şehitkamil Belediye Başkanımızdan razı olsun. Mahalle statüsüne geçtikten sonra her türlü hizmet gelmeye başladı. Mahallemizde ufak tefek eksiklikler var, onların da en kısa zamanda yapılacağına inanıyoruz. Şuan mahallemiz çevresinde bulunan karşı tarafımızda Eski Şarkaya, Yeni Şarkaya, Acaroba, Durnalık ve Üçgöze mahallelerine bağlantı yolları açıldı. Tabi yapılan bu hizmetler kolay görünen işler değil. Çünkü açılan bütün yollar dağların yamaçların arasından geçen bölgeler. Burada hem kırıcı makineleri hem de kamyonlar zor şartlar altında çalıştı. Çünkü bu dağlara değil araç, hayvanlar ile birlikte çıkılmıyordu. Keşke Şehitkamil Belediyesi’ne 10 yıl önce bağlansaydık. Hiçbir sıkıntımız kalmazdı. Mahallelerimiz, rahat bir şekilde nefes alırdı. Şuanda mahalle sakinlerimiz, açılan arazi yollarıyla da arazilerine rahatlıkla ulaşımlarını sağlayabiliyorlar. Yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yamaçoba Mahalle Muhtarı İbrahim Halil Fakçı, Sofalıcı Mahalle Muhtarı Mustafa Bozkurt, Tokdemir Mahalle Muhtarı Ali Yeter, Tuğlu Mahalle Muhtarı Ömer Yeşilbağ ve Bozobası Mahalle Muhtarı Mustafa Can da mahallelerine kazandırılan arazi yolları için Şehitkamil Belediyesi’ne teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler