USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MURAT DAİ İLE HAFTAYA BAKIŞ

19-04-2020

Bir haftayı daha sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerimizde noktalıyoruz.Yine tek gündem koronavirüs salgını. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın test sayılarına nazaran yeni vaka artış hızının düşük seyrettiğini söylemesi bize bir nebze umut olsa da, maalesef vaka ve ölüm sayılarımız her geçen gün artmaya devam ediyor. Hepimiz çok endişeliyiz ve bu durumdan çok sıkıldık biliyorum. İşin en zor tarafı belki de belirsizlik. Çünkü belirsizlikler her zaman zordur bu salgından da ne zaman kurtulup, normal hayatımıza döneceğimizi şu an için kestiremiyor olmak bize ağır geliyor.

HALA İŞİN TAM BİLİNCİNDE DEĞİLİZ

Geride bıraktığımız hafta sokağa çıkma yasağının hemen akabinde Pazartesi günü dışarıda özellikle Suburcu Caddesi bölgesinde acayip bir insan yoğunluğu vardı, sanki insanlar 2 gün sokağa çıkma yasağının acısını çıkarır gibi çarşıya, pazara inmişlerdi. Bazı vatandaşların ise kurallara ve tedbirlere ısrarla uymuyor olduğunu görmek ise insanı üzüyor. Özellikle sosyal mesafe kuralını hiçe sayıp, banka önlerinde dipdibe duran, ATM’lere iki kişi bir arada giren insanlarımız var. Lütfen dikkatli olalım, bu işin şakası yok!

MASKE TEMİNİNDE ZORLUK YAŞANIYOR

Hükümetin maske satışını yasaklayıp, vatandaşlara PTT ve SMS ile gönderilecek kod karşılığında eczaneler aracılığıyla devlet tarafından dağıtılacağını açıklamasıyla henüz eline maske geçmeyen vatandaşlarımızın maske temin etmekte zorlandığını duyuyoruz.Özellikle salgının en etkin olduğu şu dönemlerde maskeye ulaşılabilirliğin daha kolay olması gerektiğini düşünüyorum ve buna bence ivedilikle bir çare düşünülmesi gerektiğini bir kez daha yineliyorum.

RAMAZAN AYI BAŞLIYOR, İFTAR ÇADIRLARI N’OLACAK?

Bu Cuma itibariyle Ramazan ayına giriyoruz, her yıl sessiz sedasız gelen Ramazan ayı bu sene çok daha sessiz geldi maalesef.Diğer yıllara göre de daha coşkusuz geçeceğe benziyor. Teravih, mukabele vb. Camilerde toplu yapılacak ibadetler yapılamayacak. Bununla beraber her yıl belediyeler başta olmak üzere bazı STK’ların kuracağı iftar çadırları büyük ihtimal bu sene kurulmayacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlara al-götür şeklinde bir dağıtım yapılacaktır. Burada özellikle etkin dağıtımın yapılması çok önemli, oralara gelip yemek yiyen evsiz vatandaşlarımızın da unutulmamasını diliyorum.

YARDIMLARIN ETKİN YAPILMASI ÖNEMLİ

Yurt genelinde başta #bizbizeyeteriz kampanyası başta olmak üzere birçok valilik, belediye ve STK’da kendi bünyelerinde gıda kolisi toplama kampanyası başlattılar, ben insanlığa  yardım olarak başlatılan hiç bir işin siyasete bulaştırılmaması gerektiğini düşünerek elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyorum ve yardımların bağışlanan rakamların reklam malzemesi yapılmadan, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğini düşünüyorum.

MUHTAR DİDEM AKYILMAZ KALKAN

Son başlığımı Pancarlı Mahalle muhtarı Didem hanıma ayırmak istedim. Kendisini pandeminin ilk gününden beri mahallesine ve ihtiyaç sahiplerine adadı.Böyle bir yükümlülüğü ve mecburiyeti yokken, kendisi gibi muhtar olan yüzlerce kişi ortalarda yokken o 65 yaş üzeri mahalle sakinlerinin ekmek ve market ihtiyaçlarını karşıladı. Pancarlı Mahalle halkı genel olarak orta ve iyi gelir düzeyine sahip olsa da o sadece mahallesinde değil, mahallelisinden alıp, sosyal medyada yardım yapmak isteyen eş ve dostlarına çağrıda bulunup, dar gelirli mahalle sakinlerine de ulaştı. Allah razı olsun diyor, teşekkür ediyorum.

Haftaya görüşmek üzere...



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?