USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ANALİZ– CHP GAZİANTEP’TE ‘BEN DE VARIM’ DİYOR

02-07-2021

Geçtiğimiz günlerde Cuma gününden başlayan ve Pazar akşamına kadar süren geniş katılımlı bir çalıştaya ev sahibi yaptı Gaziantep. Cumhuriyet Halk Partisi başta Genel Başkan Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yaklaşık 250 belediye başkanıyla birlikte Gaziantep’e adeta üs kurdu.3 gün süren çalıştay için kente İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Zeydan Karalar ve daha birçok Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları  geldi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A SEVGİ SELİ

CHP Gaziantep İl Başkanlığı,hala çiçeği burnunda diyebileceğimiz il başkanı Mehmet Neşet Uçar önderliğinde gerçekten çok güzel hazırlanmıştı. Merkez ilçeler ve taşra teşkilatlarına ayrı ayrı ekip görevlendirmiş, belediye başkanlarını ilçe ilçe dağıtmıştı.Tabi vatandaşın gözü Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile başkanlar İmamoğlu ve Yavaş’ı aradı. Çalıştayın ilk gününde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş beraberindeki heyetle birlikte Gaziler Caddesi, Karagöz, Almacı Pazarı bölgesini gezerek esnafı selamladı. Özellikle İmamoğlu ve Yavaş’a gösterilen sevgi gösterisi Gaziantep’te CHP adına umutları yeniden yeşertecek cinstendi. Bir kere Gaziantep’li vatandaş karşısında Ankara’nın İstanbul’un belediye başkanlarını görmeye alışık değildi, bu bile bir devrimdi aslında.Elbette genel başkanıyla, genel başkan yardımcılarıyla, belediye başkanlarıyla tüm CHP’yi Gaziantep’e getiren il yönetimini tebrik etmek gerek.

KILIÇDAROĞLU’NDAN GAZİANTEP ÖZELEŞTİRİSİ

Çalıştayın 2.gününde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşın nabzını tutmak adına Bakırcılar Çarşısı başta olmak üzere bazı ziyaretler gerçekleştirdi. Gaziantep özelinde partisine bir özeleştiri de bulunan Kılıçdaroğlu, eskiden Gaziantep’in CHP’nin kalesi konumundayken şimdi tam tersi olduğuna, bunda başta bizim, teşkilatların büyük suçu olduğuna, CHP ve İYİ Parti’nin burada ittifakı başaramadığına dair birçok özeleştiri de bulundu. Bakalım Kılıçdaroğlu bundan sonra Gaziantep’te nasıl bir CHP oluşturacak hep beraber izleyip göreceğiz.

SOSYAL MEDYADA CHP – AKP ATIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi esnaf ziyaretinden sonra sosyal medya üzerinden, Gaziantep’li esnaf uzun zamandır iktidar partisinden kimseyi buralarda göremiyoruz diye yakınıyor paylaşımında bulundu. Bunun üzerine Ak Parti Gaziantep milletvekillerinin tamamı Kılıçdaroğlu’na karşı twit attı, bunun üzerine de CHP il teşkilatına ait kadrolar, her paylaşımın altına cevaplar yazarak adeta bir söz dalaşına girdiler.

GAZİANTEP DEĞİŞİM MESAJI VERDİ

Gaziantep’li vatandaş, Gaziantep’li esnaf ilgiden çok hoşlanıyor, kim hoşlanmaz ki. Sadece seçim zamanları kapısına gelen adaylar görmek istemiyor artık Gaziantep seçmeni. Kendisinden oy isteyen herkesin normal zamanda da halinin hatrının sorulmasını istiyor. Kendi şehrinin vekilini görmeye hasret vatandaş, Ankara’nın, İstanbul’un belediye başkanının nasılsınız deyip, selam vermesine alışkın değil. Hal böyle olunca da CHP’li belediye başkanlarına verilen reaksiyon elbette mükemmel oldu. Son dönemde yaşanan sosyoekonomik dar boğazın özellikle orta ve küçük ölçekli esnafın her geçen gün ağırlaşan şartlar karşısında zorlanması Gaziantep’in değişime açık hale geldiğinin bir göstergesi gibi duruyor. Hiç şüphesiz bir sonraki milletvekili genel seçimleri tüm Türkiye’de olmak üzere Gaziantep’te birçok sürprize gebe olacak gibi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?