USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ - GAZİANTEP SİYASETİ DİKİŞ TUTAR MI?

15-03-2021

Koronavirüsün ülkemizde ilk kez görülmesinin üzerinden tam 1 sene geçti, bu 1 sene içerisinde yüzbinlerce vatandaşımız hastalığa yakalandı, onbinlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Hemen hemen hepimizin birinci veya ikinci derece bir yakını koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirebileceğimiz koronavirüs pandemisinin henüz nereden kaynaklı olduğu tam olarak çözülemedi. Onlarca şehir efsanesi ve felaket senaryosuna rağmen henüz bu belayı başımızdan defedemedik. Usandık biliyorum ama bizim de vatandaşlar olarak çok dikkatli ve bilinçli olduğumuz ne yazık ki söylenemez.

14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN, SİZLERE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Hiç şüphesiz 14 Mart Tıp Bayramı bu yıl olduğu kadar hiç bir yıl bu derece anlam ifade etmemiştir. Sağlık çalışanlarımız, hekimlerimiz her zaman göz bebeklerimiz ama bu yıl bu felaketin başımıza gelmesiyle onların ne derece hayatımız için önem arzettiklerini ve ne derece kutsal bir mesleğe sahip olduklarını daha iyi anlamış olduk.Koronavirüse karşı çok sayıda başta hekimlerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarımızı kaybettik. Hepsinin tek tek birer şeref madalyasını hakettiği şu dönemde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.

KAMİL OCAK’LA İLGİLİ YAZIM BÜYÜK İLGİ TOPLADI

Geçtiğimiz hafta rahmetli devlet bakanımız, hemşehrimiz Sn. Kamil Ocak ve Kamil Ocak Stadıyla ilgili yazım başta Ocak ailesi olmak üzere birçok Gaziantep’li okurumuz tarafından ilgiyle okundu ve takdir gördü. Öyle güzel geri dönüşler aldım ki her biri benim için ayrı ayrı bir onurdu. Anladım ki, Gaziantep’i Gaziantep yapan değerlerimizden ne kadar uzaklaşıyor, şehirle bütünleşen şahsiyetleri unutturuyorsak o derece eskiye ve tarihe olan özlem de Gaziantep insanın da artıyor. Bu yazımdan sonra artık sık sık Gaziantep’e değer katan isimleri sizlerle buluşturmaya karar verdim. Bir farkındalık yaratır, kent kimliğini korumaya yardımcı olursam ne mutlu bana, bu yeter de artar benim için.

GAZİANTEP SİYASETİ DİKİŞ TUTAR MI?

Gaziantep’te siyaset anlamında benden çok çok çok tecrübeli isimler var, Türk siyasetinde mektepli olmaktan çok alaylı olmak daha anlamlıdır bunu da biliyorum fakat ben de tabir-i caizse bu işin okulundan mezunum ve yıllardır kent siyasetine kafa yoruyorum. Gaziantep’te 2000’den sonra siyasetin dengesi 180 derece değişti, 2000 öncesi daha homojen bir yapıya sahip olan Gaziantep sol anlayışın kalesiyken, 2000 sonrası kozmopolit yapının hızla tavan yapması ve siyasette sol, sağ ayrımının yerini merkez kavramının alması, sermayenin de daha çok güçlenmesiyle  güç odaklı bir seçmen tercihine evrildi. Bugün Gaziantep’te birşeyler değişirse emin olun Türkiye’de de değişecek demektir. İktidarın bu güçlü yapısına rağmen muhalefet partilerinin sanki birbiriyle anlaşmış gibi Gaziantep’te hata üzerine hata yapmaları neyle açıklanabilir? CHP’nin yaklaşık 4 aydır il ve ilçe başkanları ve yönetimleri dahil görevden alınmasından sonra hala yerlerine bir atama yapamaması Gaziantep’i gözden çıkardığı anlamına gelmiyor mu? İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener en son 24 Haziran genel seçimleri öncesi yaklaşık 1 saat miting için geldiği Gaziantep’e neredeyse 3 yıldır bir daha uğramayıp, Şanlıurfa ve Mardin’e gelerek Gaziantep’i es geçmesi, Gaziantep’ten çıkacak 14 vekilden ve bu şehirden umudunu kesmiş olması anlamına gelmiyor mu?En son geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi’nde de gündem yaratan bir hadise gerçekleşti. Şehitkamil İlçe Başkanı Derya Köylü, görevinden istifa etti. İstifaya giden süreçte, kendisi görevi başındayken şu an kendisinin yerine atanan Murat Demirtaş’ın twitter biosuna Deva Partisi Şehitkamil İlçe Başkanı yazması da kafaları karıştırmıştı. Söylentilere göre Derya Köylü’nün istifa etmesi için ilçe yöneticilerinden imza toplandığı da gelen bilgiler arasında. Bu olaylara karşı il başkanı Sn. Ertuğrul Kaya ve kurucular kurulu üyelerinden herhangi bir açıklama yapılmamasıda şaşırtıcı.

GAZİANTEP’TE LOKANTA VE KAFE İŞLETMECİLERİ KAYGI İÇİNDE

Gaziantep’te vaka sayılarının azalarak renklendirme de sarı yani orta riskli iller arasına girmesiyle, haftasonu sokak kısıtlamaları kalktı ve restoran, kafeler bazı önlemlerle birlikte müşteri almaya başladılar. Sektör temsilcileriyle konuştuğumuzda şu an için durumdan memnun olduklarını, denetimlerin çok sıkı olduğunu dile getirdiler. Fakat artan vakaların ve Gaziantep’in risk tablosunda renginin turuncuya döneceği söylentilerine karşın elimiz yüreğimizde açıklamasını yapıyorlar. Bir an önce bu sıkıntıdan kurtulup toplumun her kesiminin rahata ve refaha ermesini temenni ediyorum.

Haftaya görüşmek üzere, hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?