USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ – HAMLE SIRASI MUHALEFETTE

12-04-2021

DAVUTOĞLU’NDAN GAZİANTEP ÇIKARMASI

Seçimle göreve gelen son Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve şu an Gelecek Partisi kurucusu ve genel başkanı Sn. Ahmet Davutoğlu 2 gün boyunca Gaziantep’te bir dizi temaslarda bulundu. Gaziantep İl Başkanlığı’nın açılışını gerçekleştiren Sn. Davutoğlu, alışılagelmiş STK ziyaretlerinin dışına çıkarak vatandaşlar ve partililerle buluşmayı tercih etti. Başta Gaziantep İl Başkanı, AKP’nin emektar siyasetçisi,İYİ Parti’nin kaybeden başkan adayı Bekir Öztekin’le beraber kalabalık bir partili grupla sahadaydı Davutoğlu. Basın mensuplarıyla bir araya geldi, caddeleri dolaştı. Çok kısa da olsa esnaf gezisini takip etme şansım oldu, gösterilen ilgi hiç de fena değildi. Tabi bunda bakanlık, başbakanlık yapması, AKP tabanında karşılığı olması, Bekir Öztekin’in de Gaziantep siyasetinde hatrı sayılır bir çevresi olmalı bunlara bir etken. Ali Babacan’da benzer ilgiyi ekonomiyi iyi yöneten bakan izlenimiyle görmüştü. Bakalım Davutoğlu’nun Gelecek Partisi, Gaziantep’te ne derece etkili olabilecek?

CHP GAZİANTEP’TE UÇAR’A EMANET

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep’te aylardır boş duran il başkanlığı koltuğuna eski Şehitkamil İlçe Başkanlarından Mehmet Neşet Uçar’ı atadı, Uçar’la birlikte 7 kişilikte bir A takımı oluşturuldu. Aldığımız bilgilere göre 30 gün içerisinde ilçe kongreleri yapılacak, 45 gün içerisinde de il kongresi yapılarak en az 2 yıl başkanlık yapacak il ve ilçe başkanları seçilecek. Bakalım CHP’de bundan sonra sular durulacak ve etkin bir yönetim oluşacak mı, hep beraber göreceğiz. Bu gelişmelerle beraber Gaziantep’te pek görmeye alışmadığımız birşey daha dikkati çekti. CHP’nin emektar ismi, özellikle her yerel seçimde aranan ve istenilen isim Sn. Ali Peri tek başına bir siyasi parti gibi, parti il başkanlarını tek tek ziyaret edip fikir alışverişinde bulundu. Sn. Peri’nin bu ziyaretleri kulislerde neye yoğrulur bilemesem de, Gaziantep siyaseti adına ortak akıl oluşturma açısından takdire şayan bir davranış.

GAZİANTEP TRAFİĞİ İÇİN ACİL EYLEM PLANI ŞART

Gaziantep trafiği her geçen gün işkence haline dönüşüyor, her geçen ay araç sayısının artması, mevcut yolların kapasitesinin yetersizliği, alternatif yolların kısıtlılığı, sürücülerin yetersiz sürüş bilgileri vs gibi nedenlerle şehir artık mevcut yükü kaldırmıyor. Tıpki deprem master planı bu şehir için ne kadar elzem bir gereklilikse, trafik eylem planı da bu şehrin yaşam kalitesi için bir o kadar şart hale geldi. Öncelikli olarak Düztepe-Yeşilvadi arasına ve Hoş gör-Cumhuriyet arasına acil bir müdahale şart gözüküyor.

Haftaya görüşmek üzere, hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?