USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ – ESNAF VE SANATKARLARIN İŞİ ŞİMDİ DAHA ZOR

17-05-2021

Bugün itibariyle koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulamaya konan 2 haftalık tam kapanma sürecinin sonuna geldik. Mübarek Ramazan ayının yarısı ve Ramazan Bayramının tamamı bu tam kapanma sürecinin içinde geçerek sona erdi. Tam kapanma dönemi bizim bildiğimiz ve Avrupa’da örneğini gördüğümüz tam kapanma uygulamalarından biraz farklıydı. Başta bankalar ve kamu kurum ve kuruluşları esnek çalışma saati uygulamasıyla hizmet vermeye devam etti. Haftasonları kısıtlamadan muaf olan kişi ve işyerleri dışında tam kapanma sürecinde birçok işyeri daha tedarik zinciri sınıfına alınarak hizmet vermeye devam etti, bu da toplamda yaklaşık 20 milyon kişinin izin belgesi alarak bu 2 haftayı çalışarak geçirmesine sebep oldu. Şehir içlerinde, şehir giriş ve çıkışlarında polis ekipleri 17 gün boyunca uygulama yaparak izin belgesi kontrolü yaptılar.Maalesef hükümetin kısıtlamalar öncesi vaka sayılarını 5 binlere indirme hedefi gerçekleşmedi, vaka sayıları 10 binlerde sabitlendi.

""

ESNAF VE SANATKARIN İŞİ ŞİMDİ DAHA DA ZOR

17 günlük tam kapanma sürecinin uygulamasında illa ki bazı aksaklıklar ve kafa karışıklıkları da meydana geldi. Bazı sektörler de bazı işyerleri  hizmet verirken bazıları ise kepenk bile kaldırmaya cesaret edemedi. 2 hafta boyunca işyerini açamayan esnaf ve sanatkarların şimdi işleri çok daha zor.2 hafta kepenk kaldırmayan ve hiç bir kazanç sağlayamayan başta küçük esnaf ve diğer esnaf ve sanatkarlar kapanma sonrasında kendilerini bekleyen dükkan kirasını, faturaları, kredi ve kredi kartı ödemelerini nasıl yapacağı kara kara düşünüyor. Hükümetin yeni bir gelir kaybı ve pandemi desteklemesi başlatması ve başvuruları almasına rağmen maalesef bundan yararlanabilen esnaf sayısı çok çok düşük ve mağduriyetin yanında sadece devede kulak olmakla kalıyor.

GAZİANTEP-NURDAĞI KARAYOLU İHALEYE ÇIKIYOR

Gaziantep – Nurdağı arası devlet karayolunun eziyetini bilirsiniz, dar, tek şeritli ve bir tarafının uçurum olduğu kilometrelerce bir yol. Hatalı sollama yapmanın genellikle can kaybıyla sonuçlanacağı, Mersin – Antalya arası ölüm yolunun Gaziantep – Nurdağı versiyonudur bu yol. Yıllarca yapılması beklenen ama bir türlü bir adım dahi atılmayan karayolu için bayram sonrası ihaleye çıkılması bekleniyor, müjdeyi Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak sosyal medya hesabından duyurdu, biz de takipçisi olacağız.

GAZİANTEP FK 9.SIRADA BİTİRDİ

Süper liğde 2020-2021 sezonu Beşiktaş’ın şampiyonluğu ile sona erdi. Şehrimizin temsilcisi Gaziantep FK bir Gaziantep klasiği olarak liği yine ortalarda bitirdi. Sezonun bitmiyor teknik adam Sa Pinto’da takımdan ayrıldı. Yaz ayı içerisinde yapılacak kongrede Mehmet Büyükekşi’den boşalacak başkanlık koltuğu için seçim yapılması bekleniyor. Şüphesiz ki Gaziantep FK için futboldan daha fazla anlayan, takıma daha çok zaman ayıracak bir başkan ve ekip şart. Dileriz Gaziantep FK Sn. Büyükekşi’den sonra emin ellere teslim edilir ve o çok özlediğimiz Avrupa Kupalarında şehrimizin takımını izlediğimiz günlere kavuşuruz.
Haftaya görüşmek üzere, hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?