USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ – SAYIN TAHMAZOĞLU’NA YAKIŞMADI

26-04-2021

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi sürüyor, yaklaşık 1 yılı aşkın süredir haftasonlarını kısıtlamayla geçiren Türkiye üçüncü hatta dördüncü pikini yaşıyor. Gaziantep özelinde son 1 ay özelikle plazma ve yoğun bakım doluluk oranlarında sıkıntılı geçti. Kısıtlamaların ve aşılamanın pozitif etkisiyle Türkiye’de başlayan iyileşme eğiliminin Gaziantep’e yansıması da muhakkak olacaktır.

HAFTASONLARI İNSAN YOĞUNLUĞU DİKKAT ÇEKİCİ

Kısıtlama günleri bizler dışarıda sokakların nabzını tutma şansına sahip oluyoruz. Özellikle marketlerde aşırı insan yoğunluğu, caddelerde de aşırı araç yoğunluğu gözlemliyorum.Özellikle marketlerin açık olması ne yazık ki vatandaşımız tarafından suistimal ediliyor, anneler babalar çocuklarıyla birlikte adeta alışveriş keyfi yapıyorlar, trafik ışıklarında bazen hafta içleri gibi araç yoğunluğu oluyor. İzin belgesi almak bu kadar mı kolay, ya da gerçekten bu kadar insanın geçerli bir mazareti mi var? Kısıtlamaların olumlu etkisini görebilmemiz için bu günlerde verilen izin ve yetkileri suistimal etmemek gerekiyor.

SAYIN TAHMAZOĞLU’NA YAKIŞMADI

Geride bıraktığımız Cuma günü,Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  101 yıl önce tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı pandemi ve kısıtlamalara rağmen yüreklerimizde coşkuyla yaşandı. Birçok vatandaş balkonlarına Türk bayrağı asarak günün anlam ve önemini yaşamaya, yaşatmaya çalıştı. Şahinbey Belediye Başkanı Sn. Mehmet Tahmazoğlu belediyeye ait iki katlı tur otobüsünün üst katına çıkarak, Şahinbey genelinde tur attı,bu tur esnasında da ellerinde Şahinbey Belediyesi baskılı hediyeleri peşinden koşan çocuklara adeta attı.Geriye pandemiye ve kısıtlamaya rağmen birbiriyle iç içe geçmiş, hediye kapmak için birbirine zarar veren,koşmaktan kan, ter içinde kalmış çocuklar kaldı. Kendince güzel bir niyetle yola çıkan sayın başkan sanırım işin bu noktaya varacağını kestiremedi.

ZİMEM  DEFTERİ GELENEĞİ BU RAMAZANDA YÜZLERİ GÜLDÜRECEK

Gaziantep Valisi Sn. Davut Gül göreve geldiği günden bugüne Gaziantep’e çok şey kattı dersek yalan olmaz. Bir defa sosyal medyayı çok etkin kullanıyor, vali beyin paylaşımlarının altına yazılan her istek, talep, şikayet özel kalem müdürü Emrah Yıldız tarafından tek tek takip ediliyor. Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle bu yılda kentin çeşitli bölgesinde bulunan fırın ve bakkalların veresiye defterleri hayırseverlerin de katkısıyla Gaziantep Valiliği tarafından satın alınarak dar gelirli vatandaşın yaklaşık 5.5 milyon TL’lik bakkal ve fırın borcu kapatıldı. Yine binlerce öksüz ve yetim çocuğa mektup yazdırıp, üç isteğinden birinin yerine getirilmesi düşüncesi de gerçekten çok ince ve güzel bir proje. Veren el alan eli görmesin düşüncesine haiz, gerçekten Allah rızası ile destek olan herkesten Allah razı olsun. Sayın valiyi ve ekibini de tebrik ediyorum.

GAZİANTEP FK’DA NELER OLUYOR?

Bu yıl zirveyi görmüş bir takımdan, UEFA hayallerine veda eden, hatta bu hedefi pek de umursamayan oyuncularla dolu bir takım haline geldik son noktada. Üst üste alınan puan kayıplarıyla klasik Gaziantep futbolu olarak yine ortalarda bitireceğiz gibi geliyor. Son olarak Erzurum’a da kaybettik ve takımımızın kaptanı, Süper liğe çıkmamızda emekleri inkar edilemeyecek oyuncumuz Günay Güvenç’in de aralarında bulunduğu 3 futbolcunun yasadışı bahis yaptığıyla ilgili haberler yayıldı. Günay ve diğer 2 oyuncu dün kadro dışıydı. Kaptanın böyle bir hata yapacağına pek inanmasam da, yine de olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı ve camiaya zarar verilmemeli. Son olarak artık başkan Büyükekşi’nin işi futboldan anlayan ya da futbola daha ilgili işin ehli birine dümeni teslim etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Haftaya görüşmek üzere, hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?