USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ – BİZİM BİTMEYEN ÇARESİZLİĞİMİZ

22-03-2021

Koronavirüsle mücadelede adeta bir kısır döngünün içinde gidip geliyoruz, yasaklar bir bitiyor bir başlıyor, toplumun 7’den 70’e tüm kesimi psikolojik olarak çökmüş durumda. Kafe ve restoran gibi hizmet sektörünün temsilcileri eli yüreğinde duruyor,küçük esnaf ise bitmiş durumda, son 1 yılda ayakta durmak için kamu bankalarından aldığı faizsiz kredileri bile ödeyemez hale geldiler.Bir yandan hammadde ve konteyner sıkıntısı bir çok alanda ihracatçının belini büküyor. İşin kötüsü vakalar tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de hızla yükseliyor.Bu kısır döngünün içinde çaresizce beklemekten gerçekten yorulduk.

ÜÇÜNCÜ PİK KAPIDA

Dünya genelinde koronavirüs birden çok ülkede mutosyana uğramaya bir nevi şekil değiştirmeye başladı. Güney Afrika varyantı farklı, İngiltere varyantı farklı, Brezilya varyantı farklı şekillerde etkiye sahip. Türkiye’de de mutasyonun etkisiyle yayılım hızı çok yüksek ilerliyor. Gaziantep sırasıyla binde 30’lardan,40’lara çok kısa sürede de 80’lere tırmandı, renklendirme de sarıdan, turuncuya, son aldığımız bilgilere göre ise 100’e dayanarak kırmızıya ulaştığı yönünde. İl sağlık müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki 3.pike karşı hazırlıklı olduklarınız yoğun bakım kapasitelerini tekrar arttırdıkları, pcr test çadırlarının yeniden kurulduğunu ve bunun gibi birçok önlemin yeniden alındığını söyledi. Artık eski güzel günlere kavuşalım, bunun içinde hepimize düşen görevler var.

GAZİANTEP EMNİYETİ UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTI

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne Sn. Cengiz Zeybek atandıktan sonra Gaziantep Emniyeti adeta uyuşturucu tacirlerine savaş açtı. Düzenli periyotlarla önceden belirlenen hedeflere tek tek operasyon yaparak şimdiye kadar yüzlerce torbacıyı yakalayan Gaziantep Emniyeti adından başarıyla bahsettirmeye devam ediyor. Dilerim, torbacısından,uluslarası ağları yöneten baronların da Türkiye ayağı, Gaziantep ayağı tek tek çöker.

ANADOLUJET ANKARA SEFERLERİ DÜZENLENMELİ

Pandemiyle birlikte her sektör de olduğu gibi havacılık sektöründe de sıkıntılar yaşandı. THY ve diğer şirketlerin açıkladığı zarar oranları en yüksek seviyede, uçakların bir çoğu hangarlara çekildi. Fakat bazı uçak seferlerinin kısıtlılığı Gaziantep’i kangren ediyor. Bunlardan en önemlisi Gaziantep-Ankara, Ankara-Gaziantep hattı. Karşılıklı  seferlerin günde 2 kere ve sabah oldukça erken bir de gece geç saatlerde olması sıkıntılara yol açıyor. Karşılıklı 3 sefer olması ve bir seferinde ara saatlere konulması elzem gözüküyor.

Haftaya görüşmek üzere, hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?