USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ...VEREN EL ALAN ELİ GÖRMEMELİ

27-04-2020

Yine bir Pazar günü, yine bir haftaya bakışta sizlerleyim. Bu Pazar’da geçtiğimiz Pazar’lar gibi sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerimizdeyiz.Koronavirüs salgınından kurtulmayı sabırla bekliyoruz.Sağlık Bakanlığı’nın her akşam yayınladığı veriler gerçekten umudumuzu yükseltmeye başladı. Vaka sayısı dün bir süredir dengelenen 3000 rakamının da altına indi ve iyileşen hasta sayısı yeni vaka sayısının 800 civarı üzerinde seyretti.

GAZiANTEP’TE DURUM NE?

Gaziantep’te vaka sayısı dün 350 civarındaydı, maalesef bir miktar da olsa bir artış mevcut. Bu vahim salgın tanıdığım ve sevdiğim insanları da yakalamaya başladı. Bugün  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığında görev yapan Bilal Yıldız beyefendi ve eşi Nilgün Yıldız hanfendinin virüse yakalandığını ve tedavi altına alındıklarını öğrendim. Kendileriyle Mutlu Kafe için bir çalışmamız olmuştu,ilgi ve alakalarıyla, sıcak kanlılıklarıyla çok iyi insanlar. Allah’tan acil şifalar diliyorum.

MASKE TEMİNİNDE NE DURUMDAYIZ?

Geçtiğimiz hafta maske temininde vatandaşların çok sıkıntı çektiğini yazmıştım. Malum, maske satışı yasaklandı. Maskeler devlet eliyle PTT ve SMS kodu karşılığında eczaneler aracılığıyla dağıtılacaktı. Ben de dahil bir çok vatandaşımız günlerdir SMS bekliyorduk. Bu haftaiçi ben bir ilaç almak için eczacıma başvurdum. Maske için SMS beklemene gerek yok dedi ve maske dağıtımıyla ilgili bilgisayarda bulunan sisteme TC vatandaşlık numaramı, baba adımı ve doğum tarihimi girdiler, bunun karşılığında maske alma hakkımı sorgulayarak bana olumlu cevap verip, içinde 5 adet maske olan bir paket aldım. Yine aynı bilgileriyle yakın çevremin maskelerini de orada temin ettim.Bu bağlamda hala maske alamayan vatandaşlarımızın bu yöntemle maskelerini almalarını ifade ediyorum.

VALİ BEY SÜRECİ İYİ YÖNETİYOR

Büyükşehirlerde koronavirüs önlemlerimin valilere bırakılmasıyla Gaziantep’te vali Davut Gül tedbirleri ince eleyip sık dokuyor. Bugüne kadar aldığı önlemleri eleştirmek doğru olmaz, aldığı kararla aklıselime uygun, yerinde kararlar. Kendisi sosyal medyayı çok aktif kullanıyor, özellikle twitter üzerinde her gelişmeyi anlık duyurması çok önemli bir konu. Kendisine teşekkür ediyorum. Burada en önemli vazife bizlere düşüyor. Lütfen sokağa çıkma yasağının bitiminde lüzumsuz kalabalıklar oluşturmayalım, banka önlerindeki mesafelere dikkat edelim, maskesiz işyerlerine ve toplu alanlara girmeyelim.

FATMA ŞAHİN NE DEMEK İSTEDİ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin dün bir canlı yayına katıldı ve bu canlı yayında kendisine, ‘CHP’li belediyelerin yardım toplama ve dağıtma yetkilerinin ellerinden alınmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?’ sorusu soruldu. Fatma hanım, bu soruya kesinlike tasvip etmiyorum, insanlar bu dertte değiller, vatandaşlarımızın bu yardımlara çok ihtiyacı var cevabını verdi. Bu gelişmenin hemen akabinde özellikle sosyal medyada Fatma Şahin TT haline geldi. Hakkında birçok söylenti ve iddia ortaya atıldı. İpler koptu, kıyamet kopacak vs yorumları yapıldı. Fakat bu yaygaranın yersiz koparıldığı kanaatindeyim. Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve partisine bağlılığı tartışılamayacak bir insandır. Belediyeler Birliği Başkanı olması herşeyden önce Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı olması hasebiyle kendi yorum ve değerlendirmesini yapmıştır,tabir-i caizse öküz altında buzağı aranacak bir olay değildir.

YARDIMIN REKLAMI OLMASIN, ALAN EL VEREN ELİ GÖRMESİN

Bugünlerde bazı belediyelerin, bazı partilerin ve bazı kurumların başta gıda yardımı olmak üzere birçok türde yardım yarışına girdiklerine sevinerek şahit oluyoruz.Fakat bu yardımların reklam yaparcasına gözümüze sokulmasından, insanların yüzlerinin kapatılmadan sosyal medya hesaplarında paylaşılarak onların rencide edilmesinden bıktık, usandık. Belediyeler vatandaşa hizmet etmek için varlar, lütfen bu görevi hele hele için de Allah rızası gözetilen bu işi siyasete ve reklam malzemesine alet etmeyelim, valla komik oluyor.

BAYRAM GİBİ BİR 23 NİSAN YAŞADIK

23 Nisan Perşembe akşamı yıllardır özlemini çektiğimiz coşkulu milli bayram kutlamalarına adeta son noktayı koydu. Hepimiz evlerimizin balkonundan hep birlikte İstiklal Marşımızı okuduk ve bu ülkenin vatandaşı olmaktan, Atatürk gibi bir lidere sahip olmaktan bir kez daha gurur ve mutluluk duyduk. Başta Valilik ve belediyelerin ellerindeki imkanlarla kamyonları süsleyerek bir fener alayı organize etmesi de hoş bir detaydı, teşekkür ederiz.

DEVA OKULLARI NE YAPMAYA ÇALIŞTI?

23 Nisan günü sabahtan akşam üzerine kadar Deva Okullarına ait servis araçları milli marşlarla mahalle mahalle gezerek şehirde tur attı ve binalarda oturan çocuklara neşeli anlar yaşattı. Bilindiği üzere Deva Okulları Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kardeşi Dr. Beyhan Tahmazoğlu’ na ait. Burada sorulması gereken soru elbette herkes tarafındna özellikle diğer özel okul sahipleri tarafından soruldu. Bunu biz yapsak bize izin verilir miydi ve bu haksız rekabete yola açan bir reklam çalışması olmadı mı, gibi?
Haftaya görüşmek üzere, kendinize iyi bakın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?