USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ – SOF DAĞINA SAHİP ÇIKALIM

20-10-2020

Koronaya, işsizliğe, geçimsizliğe, binlerce çeşit sorunlarımıza rağmen yeni bir haftaya merhaba diyoruz. Her hafta bu kadim şehrin sorunlarını, yöneticilerin sorunlara karşı icraatlerini, iyilikleri, güzellikleri de elimizden geldiğince işliyoruz. Ortak kaygımız  hep birlikte daha yaşanabilir bir Gaziantep elde etmek.

GAZİANTEP’TE KOVİD VERİLERİ DÜŞÜK GİDİYOR, ARTIK TEK ÇARE AŞI

Gaziantep’te koronavirüs vaka,yatak, yoğun bakam ve entübe oranları düşük seyrediyor. Özel hastaneler ve devlet hastanelerinde kovid bölümleri hastalığın ağır seyrettiği aylara nazaran oldukça sakin. Koronavirüs’e karşı geliştirilen Çin ve Türk menşeili aşılar da Gaziantep ‘te başta sağlık çalışanlarında olmak üzere denenmeye başlandı. Artık bu hastalıktan kurtulmanın tek yolu bir an önce aşı çalışmalarının son halini alıp etkin aşılamanın yapılması gibi gözüküyor.

KURAK GEÇEN  SONBAHAR, HUBUBATI TEHDİT EDİYOR

Ekim ayının sonuna geldik, yaz aylarının başından itibaren yaklaşık geçen 6 ay sürede neredeyse metrekareye 2 kğ yağış ya düştü ya düşmedi, bu da hububat rekoltesini tehdit eder nitelikte bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Güneydoğu genelinde kuraklık tehdit edici boyutta, uzun bir süreçte kuraklık böyle devam ederse, Düzbağ içme suyu bile bu kentin ihtiyacını ne kadar süre karşılayabilir merak ediyorum.

RUMKALE’YE BU
YOL YAKIŞIYOR MU?

Geçtiğimiz Pazar ailemle beraber Saklı Cennet olarak anılan Halfeti’deki Rumkale’yi ziyaret etme şansı buldum. Otoban’ı kullanırsanız Birecik’e kadar rahat bir yolculuk yapıyorsunuz ama Birecik’ten Halfeti’ye kadar olan kısım tam bir felaket, bozuk asfalt, daracık ve tek şerit yol çok sıkıntılı. Rumkale su sporları festivali başta olmak üzere, dizi çekimlerinin yapıldığı, tek motorlu akrobasi uçaklarının bile gösteri yaptığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin de yeri geldiğinde kullandığı bu binlerce yıllık tarihi alana bu yol maalesef yakışmıyor.

SOF DAĞI BU ŞEHRİN MİRASIDIR, SAHİP ÇIKALIM

Bu hafta okuyucularımdan ve özellikle Alıcı, Durnalık gibi Sof Dağı köylerinde ikamet eden vatandaşlardan çok sayıda o bölgede faaliyet gösteren taş ve kum ocaklarından dolayı şikayet aldım. Geçen haftaki Gaziantep’in ormanlarını betona mı kurban edeceğiz başlıklı haftaya bakış yazımdan sonra duyarlı vatandaşların mesajları beni de mutlu ve motive etti. Durnalık köyü sakinleri taş ve kum ocaklarının meyve ağaçlarına verdiği zarardan çok şikayetçi. Kirlilikten ağaçların renkleri solmuş bu bir kenara ağaçların bir çoğu kurumaya yüz tutmuş. Sof bu şehrin bir marka değeridir, ticari faaliyetlere kurban edilemez, edilmemeli.

KARŞIYAKA’DA FACİA ÖNLENDİ

7 yıl önce bir bayram günü kaybettiklerimizin acısını unutmadığımız, kalleş PKK’nın üstlendiği bombalı o saldırının aynısını yine aynı şer odakları yapmaya çalıştılar. Çevredeki vatandaşların dikkati ve Gaziantep Emniyetinin başarılı çalışması sonucu onlarca kilo ağırlığındaki patlayıcılar imha edildi. PKK aklınca başarılı operasyonlarıyla gerek uyuşturucu, esrar, hap trafiğini keserek gerek terörle mücadelede etkin mücadelesiyle İl emniyet müdürü Cengiz Zeybek’ten intikam alacağını sansada yanılıyor.
Haftaya görüşmek üzere, hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?