USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ – GAZİANTEP’İN ORMANLARINI BETONA MI KURBAN EDECEĞİZ?

05-10-2020

Artık Kovid-19’la ilgili tabir-i caizse yazmaktan, çizmekten yorulduk, usandık. Başlı başına bu Kovid illetinden milletçe bıktık.Ben böyle diyorum da sağlık çalışanları n’apsınlar değil mi? Bu süreçte hepsine birer şeref madalyası takmak gerek. Tabi usanmakla, yorulmakla da bitmiyor bu iş. Çok kıymetli insanlarımızı bu hastalığa kurban verdik, genç, yaşlı, doktor, esnaf farketmeksizin her yiten giden canın, her kaybettiğimiz vatandaşın acısı yürek burkuyor.

TOPLU ULAŞIMDA
HES KODU ZORUNLULUĞU

Geçtiğimiz hafta valimiz Sn. Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Fatma Şahin yeni koronavirüs tesbirleri kapsamında Gaziantep’te toplu ulaşım da HES kodu zorunluluğu getirildiğini açıkladılar. Bundan böyle hasta ve temaslı kişiler 15 gün karantina süreçlerini dinlemeyip çiğniyorsa hiç yoktan toplu taşıma kullanamayacaklar ve kolluk kuvvetleri koordinasyonuyla anında müdahale edilebilecek. Çok üzgünüm ama yüzlerce pozitif veya temaslı kişi her gün karantinaya uymayarak sokaklarda geziyor, binlerce belki yüzbinlerce kişiyi de riske atıyorlar. Ben bu önlemin gayet yerinde olduğunu düşünüyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Bir uyarı ulaşım karti sahiplerine, 15 gün içerisinde internet üzerinden ulaşım kartlarınızı kodlatmanız gerekiyor. Aksi takdirde kartlarınız kullanıma kapatılacak.

GAZİANTEP’TE
TABLO HAFİFLİYOR

Gaziantep’te haftalar hatta aylar sonra tüm istatistikler aşağı yönde seyretmeye başladı. Ben geçtiğimiz hafta birkaç özel pamdemi hastanesinin acil servisini gözlemledim ve 1 ay önceki yoğunlukla bugün ki yoğunluğun arasında gerçekten büyük oranda bir düşüş olduğunu gördüm. Sağlık çalışanı hemşireler 6 aya kadar kovid acillerinin kapatılarak normal acil servis düzenine geçileceğini söylediler, ister istemez bunları duymak, normal hayata dönüş adına umuda kapılmak bana iyi geldi.

ABDÜLKADİR YÜKSEL DEVLET HASTANESİ KAVŞAĞI ARAP SAÇI MİSALİ

Bu hafta bunu illa yazmalıyım dediğim bir konu var, o da Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesinin yan tarafında bulunan döner kavşak. Burası öyle bir kavşak ki, bir tarafı Havaalanı yoluna, bir tarafı Ünaldı ve şehir merkezine bir tarafı Seyrantepe’ye bir tarafı protokol yoluna çıkıyor. Bu kavşakta ne yazık ki çalışan bir trafik ışığı yok, kamyonlar, tırlar, otobüsler, araçlar, motorlar adeta birbirinin üzerine çıkacak. Hele hele sabah ve akşam saatlerinde tam bir girdap, maddi hasarlı trafik kaza sayısı çok fazla. Buradan Büyükşehir Belediye başkanımız Sn. Fatma Şahin’e bu kavşağın sinyalizasyonu için ricada bulunuyorum.

YENİ GAÜN REKTÖRÜMÜZ SEMPATİYLE BAŞLADI

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ali Gür’ün görev süresinin dolmasıyla yerine Prof.Dr.Arif Özaydın atandı. Çiçeği burnunda rektörümüz ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya geldi ve sosyal medyada kendini aktive etti. Basın toplantısında ve sosyal medya da verdiği mesajlar oldukça kucaklayıcıydı. Gaziantep Üniversitesinin özlenilen eski günlerine dönmesi için Sayın Özaydın’a büyük görev düşüyor. Kendisine ben de başarılar diliyorum.

ZIRHLI TUGAY’IN ARAZİSİ BETONA KURBAN GİTMESİN

Uzun bir zamandır 5.Zırhlı Tugay’ın taşınması gündemde.Hala somut bir adım atılmasa da, bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan 11 Milyon metrekarelik bu alanla ilgili bazı müjdeler vermişti. Bunlar ağaçların tabiatını koruyarak devasa bir millet bahçesi geri kalan kısmına da Gaziantep’in kendine has Antep Evleri yapılacağı müjdesiydi. Tabi projenin tam detaylarını bilmesekte Gaziantep’in orman varlığını oluşturan bu orman arazisinden tek bir çam ağacının dahi  koparılmasına tahammül edemeyiz. Dilerim vakti günü geldiğinde bu ormanlar çeşitli nedenlerle proje değişikliklerine uğrayıp betona kurban edilmez ve çocuklarımıza hatta torunlarımıza bırakacağımız bir miras olarak kalır.

Haftaya görüşmek üzere, hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?