USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ... ESKİ GAZİANTEP’İ ÖZLEMEK

08-06-2020

 Uzun bir aradan sonra ilk kez kısıtlamasız, yasaksız bir Pazar gününü karşılıyoruz. Yaz tüm sıcaklığıyla dışarıda, güneş pırıl pırıl, kuşlar cıvıl cıvıl. Koronavirüs salgınında vaka sayımız 800 civarında stabil durumda, Gaziantep özelinde de son aldığımız bilgilere göre bir nebze toparlanma var. Bu haftasonu da az daha evlerdeyiz derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kısıtlama kararı kaldırıldı. Kontrollü sosyal hayat tüm hızıyla hatta epey bir hızla devam ediyor.

MASKE VE MESAFE
KURALINI İHLAL EDİYORUZ

Üzgünüm ama haftaiçleri  kent genelinde gördüğüm tablo beni maalesef rahatsız ediyor. Maske kullanımında gözle görülür bir şekilde azalma var.Maske takan vatandaşlarımızın bir çoğu da ne yazık ki sadece çenelerini kapatıyor. Dün özellikle Karagöz, Eskisaray Caddesi, Arasa Meydanı, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı gibi şehrimizin yoğun noktalarında vatandaşın bu konuda ne kadar gevşek davrandığına bir kez daha şahit oldum. Maskesiz kalabalık grup halinde yürüyenler, yine maskesiz olarak işyerlerine birden çok kişiyle girenler vs. Geçtiğimiz haftalara göre bu hafta denetimlerin gevşediğini de söylemem gerekiyor. Evet iyiye doğru bir gidiş hiç yoktan tehlikeli bir artış olmasada, bu olmayacak anlamına gelmiyor. Lütfen dikkat edelim,canımız yanmasın.

KENT SİYASETİ ISINIYOR, KONGRELER YAKLAŞIYOR

Kontrollü sosyal hayatı yaşadığımız şu günler de, gerek ülke gerek kent siyaseti de normale dönmeye başladı. Tüm siyasal partiler de yarım kalan ilçe ve il kongreleri için yeniden düğmeye basıldı. Geçtiğimiz gün Fatma Şahin başta olmak üzere AK Parti’nin neredeyse tüm vekilleri Nizip’e adeta çıkarma yaptı. Şu bir gerçek ki, gelenekselleşen  kalabalık ve ilgiyi görmek çok zordu.Şimdi ilçe ve il kongreleri ardı ardına yapılacak, bakalım başta il başkanı Özkeçeci ve merkez ilçe başkanları koltuklarını koruyabilecekler mi?

Bir kongre de İYİ Parti’de yaşanacak. Bu ay ertelenen iki taşra kongresinden sonra, büyük ihtimal önümüzdeki ay İYİ Parti’de il kongresini yapacak. Mevcut il başkanı Sn. Av.Oğuz Hocaoğlu yeniden aday olacak mı henüz belli değil. Gerek oy oranına gitgide arttıran İYİ Parti’de, gerekse vatandaşla yeniden bağ kurmaya çalışan Ak Parti için Temmuz ayı sıcak geçecek.

KARAGÖZ TAMAM
SIRA UZUN ÇARŞI DA

Yaklaşık 2 aydır Karagöz Caddesi’nden Şehreküstü’ye kadar olan kısımda yol yapım çalışmaları devam ediyordu, geçtiğimiz hafta cadde trafiğe açıldı. Gerçekten bu cadde bu şehrin ve Gaziantep ticaretinin bel kemiği. Şimdi aynı çalışmayı Uzun Çarşı dediğimiz, Hamdi Kutlar Caddesinden Kalealtına doğru uzanan kısım için bekliyoruz. Yol boyunca neredeyse obruk haline gelen çöküntüler var. Hem araçları zorluyor hem de kültür yoluna yakışmayan bir görüntüye sebebiyet veriyor.Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Fatma Şahin’e sesimizi ulaştıralım.

ESKİ GAZİANTEP’İ ÖZLEMEK

Ben tabir-i caizse yedi göbekten bu şehirliyim, yani Gaziantep’liyim. Kozmopolit olma öncesi yani benim gözümde 90’ların ortasına kadar olan kısım fakat ondan çok önce babamın, dedemin, nenelerimin anlattığı kente gün geçtikçe hasret kalıyorum. Komşuluk ilişkilerinden tutun da, saygı, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşmadan, daha huzurlu, daha güvenli, daha sade, daha bozulmamış bir kent burnumda tütüyor. Sanayi şehri olmanın artıları kadar, belki ondan daha çok olumsuzluklarını sosyo-kültürel, ahlaki ve asayiş noktasında yaşıyoruz. Şehrin geleneksel yapısı aşırı göçün olumsuzluklarını kaldırma noktasında maalesef yetersiz kaldı. Yine de ben herşeyden önce insan diyorum. İnsan isterse herşeyi başarır. Gaziantep’li olan ve burada yaşayan kendisini Gaziantep’li hisseden herkesi bu şehre sahip çıkmaya, hoşgörüyü korumaya, olumsuzluklara müsaade etmemeye davet ediyorum.

Haftaya görüşmek üzere, hoşçakalın, sağlıkla kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?