USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ... DOĞRU HABERCİLİK YAPALIM

03-05-2020

Sokağa çıkma yasağı kapsamında bu Pazar’da evlerimizdeyiz. Bu günlerin bize kazandırdığı en büyük şey, sanırım o hava gibi su gibi değerli olan özgürlüklerimizin kıymetini anlamak oldu. Sağlık Bakanlığı’nın her akşam açıkladığı veriler doğrultusunda yeni vaka ve vefat sayılarında düşüş devam ediyor,Allah’tan dileğimiz en kısa süre içerisinde daha fazla vatandaşımızı kaybetmeden bu asırlık beladan kurtulmamız.

SGK’LI VATANDAŞA MASKE TEMİN EDİLECEK,PEKİ YA DİĞERLERİ?

Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu gerek PTT gerekse eczaneler aracılığıyla ilk parti maskelerini aldılar. Fakat bundan sonrası için belirsizlik sürüyor. Türkiye’de birçok belediye başta olmak üzere, buna Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak hizmet veren GASMEK kursları da dahil, günlük belirli bir miktarda kullan-at tipi maske üretimi gerçekleştiriyor. Bunların haricinde Türkiye’nin en büyük sermayeli tekstil kuruluşları da çalışmadıkları bu dönemde haftada en az 6 milyona yakın maske üretimi gerçekleştiriyor. Alınan son karara göre 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşlara maske verilmeme kararı devam edecek, fakat bunun yanında artık SGK’sı olmayan vatandaşlara da devlet tarafından maske verilmeyecek.Peki bu sınıfa ait vatandaşlar maskeleri nereden temin edecek o bir muamma. Çünkü hala maske satışı yasak, gizli kapaklı maske satışı yapan yerlerde tabir-i caizse merdiven altı tarzda üretim maske satıyorlar.

BURASI GAZİANTEP

Gün geliyor Gaziantep gerek yoğun ve kontrol edilemez göçün, eğitimsizliğin sonucunda adını kan donduran olaylarda andırıyor. Gaziantep Vatan Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde 16 yaşındaki bir genç güvercin alışverişinde çıkan anlaşmazlık nedeniyle bıçaklanarak hayatını kaybetti.Sonra da hayatını kaybeden gencin yakınları olayı gerçekleştiren kişinin evini güpe gündüz bir zamanda ateşe vererek yaktılar. Olay gerek yerel gerek ulusal basında geniş yer buldu. 16 yaşında ki bir genç bir güvercin anlaşmazlığı uğruna can verdi ne yazık ki. Bu olay görünenin arkasında bize eğitimin, insanı özellikle gençlerin rehabilite edilmesinin ne kadar gerekli olduğunu bize anlatıyor.

Bir diğer olay da 11 yaşındaki bir kız çocuğu babası tarafından dövülerek yaşamını yitirdi,cani babayla ilgili aile yakınlarının verdiği ifadeler kan donduran cinsten.

GAZİANTEP’TE  GÜZEL
ŞEYLER DE OLUYOR

Ülke genelinde başlatılan yardımlaşma kampanyası kapsamında Gaziantep’te binlerce bakkaldaki veresiye defterleri Vefa Sosyal Destek grupları aracılığıyla borçları ödenerek satın alındı, dar gelirli vatandaşta, bakkal esnafı da bu ağır şartlarda bir nebze rahat bir nefes aldı.

ANATOLİA OTELİN  
BİNASI TEHLİKE SAÇIYOR

Geçtiğimiz günlerde yıllardır boş ve atıl vaziyette duran Anatolia otelin binasında yangın çıktı. Anatolia otel konum gereği adeta şehrin kalbinde yer alıyor. Etrafında oteller, iş merkezleri ve hastaneler yer alıyor. Binanın boş olmasını fırsat bilen hırsızlar defalarca değişik yollardan binaya girip içeriyi adeta mesken ettiler. Yangını da elektrik kablolarını çalmaya çalışırken meydana gelen kontaktan onların çıkardığı söyleniyor.Bu bina için gerekli tedbirlerin alınması şart. Maalesef Dedeman Otelin binası da bu yolda ilerliyor.

ŞEHİRDEKİ SALGIN DURUMUYLA İLGİLİ DOĞRU HABERCİLİK YAPALIM

Bu aralar bazı yerel medya kuruluşları kentteki vaka sayılarıyla ve özellikle kentteki vaka yoğunluğunun hangi semtlerde olduğuna dair gerçeği yansıtmayan ve birbirleriyle çelişen haberler üretmektedirler. Ben bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın ve Sayın Valimizin açıklamalarının dışında hiç bir haber ve bilgiye itibar edilmemesini tavsiye ediyorum.

Haftaya görüşmek üzere, sağlıkla kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?