USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ- ÇANLAR BİZİM İÇİN ÇALIYOR

09-08-2020

Mart ayından bu yana yaklaşık 6 aydır koronavirüsle imtihanımız sürüyor. Maalesef olumlu ilerleyişimiz bir türlü gerçekleşmiyor, gerçekleşemiyor. Türkiye genelinde günlük vaka sayısı haftalardır 800 ile 1500 arasında gidip geliyor. Birçok ülke en ağır kayıplara vererek şu an virüsü yenmeyi başarmış olsa da, Türkiye hala sabit bir noktada her geçen gün artan bilançoyla başbaşa kalmış durumda.

GAZİANTEP’TE
RAKAMLAR ALARM VERİYOR

Bir süredir Gaziantep için alamadığımız günlük ölüm ve vaka sayılarını bir süre sonra yeniden almaya başladık. Bugün itibariyle günlük ortalama 250 civarında yeni baka tespit ediliyor ve maalesef vefat sayıları 10’un altına ya inmiyor ya da pek nadir iniyor. Özel hastanelerde Covid-19 tedavisi artık ücrete tabii olsa da maalesef ne oralarda ne de kamu hastanelerinde tedavi için yatak bulmak bir hayli zorlaşmış durumda. Çok acil durumdaki hastaların Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Şehir Hastanesi başta olmak üzere çevre illerdeki hastanelere sevk edildiğini duyuyoruz. Özel hastanelerde yatarak tedavi görmeyi bekleyen vatandaşlar için sıra verildiği yine gelen bilgiler arasında.

SAHRA HASTANESİ
GAZİANTEP’E ŞART

Gaziantep’te her geçen gün artan vaka sayıları nedeniyle ağır semptom gösteren hastalar için gerek kamu gerek özel hastanelerinde yatak bulmak çok zorlaştı. Bu yüzden tıp ki İstanbul’da olduğu gibi Gaziantep’te de sadece koronavirüs hastanalarına hizmet verecek bir sahra pandemi hastanesi elzem hale geldi. Geçtiğimiz gün Eczacılar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sn. İrfan Demirci başta olmak üzere birçok sağlık insanı Gaziantep için bir sahra hastanesinin şart olduğunu dile getirdi.

RADİKAL ÖNLEMLER GELMEZSE KONTROLÜ KAYBEDEBİLİRİZ

Gaziantep Valimiz Sn. Davut Gül, İl Hıfzıhıssa Kurulu ile birlikte ilave tedbirler alsa da, maalesef bu tedbirlere vatandaş tarafından pek de riayet edilmiyor. Sayın valimiz düğünlerde sadece gelin ve damat oynayacak demesine rağmen, maalesef görüyoruz ki, gelin ve damat tarafının tüm yakınları maskesiz ve sosyal mesafeye uymayarak pistte oyun oynuyor. Yine kaçak göçek çeyizler, kına geceleri yapılarak, toplum sağlığı tehdit ediliyor. Yine özellikle Karagöz, Gaziler, Mütercim Asım Caddeleri kontrolsüz bir kalabalıkla karşı karşıya kalarak, üzgünüm ki yetersiz denetlemelerle büyük bir risk oluşturuyor ve adeta virüsün yayılım merkezleri haline geliyor. Biz bu rahatlıkla devam edersek sonbaharda en kötü tabloyu yaşayabiliriz.

100 ARAÇLIK SAĞLIK
HİZMETİ ÇOK İYİ OLDU

Vali Sn. Davut Gül geçtiğimiz günlerde 100 adet araç kiralanarak virüs belirtisi gösteren hastalara daha hızlı ve etkin bir sağlık hizmeti başlatıldığını duyurmuştu. Bu gerçekten önemli ve yerinde bir hamle oldu. Bu sayede virüs belirtisi gösteren hastaların test yaptırma aşamasında başkalarına bulaştırma riski ortadan kalkacaktır. Eğer virüs belirtileri taşıyorsanız 444 06 27 numaralı telefondan destek isteyebilirsiniz.

GAZİANTEP – NİZİP ÖLÜM
YOLUNA BİR ÇARE BULUNMALI

Son olarak Gaziantep-Nizip karayolu için aldığım şikayetlerden dolayı bu ölüm yolu lakabını kazanmış karayoluna değinmek istedim. Gün geçmiyor ki bu yolda bir kaza olmasın ve can kaybı yaşanmasın. Haftada en az 2 defa can kaybıyla sonuçlanan Gaziantep – Nizip karayolunun çift şerit yapılması şart. Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunun Şanlıurfa’ya kadar uzatılması bu yolun rehabilite edilmesi gerekliliğini bitirmemiştir. Bununla birlikte ücretli otoyolun hiç değilse Gaziantep girişli araçlar için Nizip çıkışına ücretsiz olması hiç değilse D-400 karayolunun yükünü bir nebze azaltabilir. Buradan bir kez daha tüm yetkililere sesleniyorum, lütfen Gaziantep-Nizip D-400 karayoluna bir çözüm bulunsun.

Haftaya görüşmek üzere, hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?