USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ – AYAKKABI BOYACISI ORHAN ÖZCAN

06-12-2020

Aylar sonra yeniden yine bir Pazar gününü evlerimizde karşılıyoruz ve yine bir haftaya bakışla sizlerle birlikteyim.Türkiye genelinde ve Gaziantep özelinde vaka sayıları zirvede ilerlemeye devam ediyor, hafta içi akşam ve hafta sonu tam  kapanma sokağa çıkma yasaklarının etkilerini önümüzdeki hafta değerlendireceğiz ve dilerim olumlu etkilerini hep birlikte görürüz. Aksi takdirde her geçen gün yitirdiğimiz vatandaşlarımıza yenileri eklenecek ve çok daha sert tedbirler alınması gerekecek yine üzülerek söylüyorum bunun da doğru orantılı bir şekilde sosyal, ekonomik ve psikolojik çok ağır etkileri olacak.

TÜRKİYE’NİN ACI AMA GERÇEK YÜZÜ ORHAN ÖZCAN

Dün sabah Balıklı Parkında ayakkabı boyacılığı yapan Orhan Özcan isimli vatandaşımız boya sandığını açıp  kendisinin de anlam veremediği bir sakinliğe uyanmış, 4 çocuğunun karnını doyurabilmek için oturmuştu o sabah tezgahının başına.
Zabıta ekipleri geldi hemen yanına ve sordular, ‘yasak var bugün kimse gelmez bilmiyor musun’ diye ve onun verdiği cevap teknoloji çağı dediğimiz 21.yüzyılın sanayi ve ticaret kenti, Türkiye’nin 6.büyük kenti Gaziantep’e tezat oluşturacak nitelikteydi ;’Evde televizyon yok, cep telefonum da yok, duymadım’. Şimdi herkes gibi sizin de akıllarınızdan şu sorular geçiyor değil mi, hala televizyonu olmayan ev var mı? Evet, Orhan Özcan aslında Türkiye’nin acı ama gerçek bir yüzünü temsil ediyor, bırakın televizyonu, telefonu, belki 4 çocuklu evinin ihtiyacı kadar ekmeği zoraki temin ediyor her gün. Aslında Orhan Özcan yalnız değil, Gaziantep’in Bozoklar’ın da, Yavuzlar’ın da, Üçoklar’ın da, 8 Şubat’ın da Orhan Özcan’lardan çok var.
Bu olayın haber sitelerinde, haber bültenlerinde, sosyal medya da yankı bulmasıyla, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Fatma Şahin, Özcan ailesine derhal bir televizyon temin edilmesi talimatı verdi, fakat esas mesele maalesef televizyon değil, dilerim Sayın valim, Sayın belediye başkanlarım kendisine düzenli bir gelir elde edebileceği bir kazanç kapısı ayarlarlar.

BU ZAMANDA KESİNTİ YAPMASANIZ KEŞKE

Çok sayıda vatandaştan elektrik başta olmak üzere su ve doğalgaz borçlarından ötürü kesinti yaşadıkları sitemi duyuyoruz. Bu zor günlerde,zor zamanlardan geçen başta esnafın, 65 yaş üzeri emeklinin elektrik ve suyunu kesmenin açıklanabilir bir yanı olmadığını düşünüyorum. Hiç değilse 3 ay suretle kesinti yapılmaması ve faturaların yapılandırma gibi bir kolaylığa gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle su konusunda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Fatma Şahin’den ve Gaski Genel Müdürü Sn. Hüseyin Sönmezler’den bir kolaylık yapmalarını bekliyoruz.

KISITLAMAYA GERÇEK ANLAMDA UYULUYOR MU?

Bilmiyorum sizlerde dikkat ettiniz mi ama caddelerde önceki haftasonu kısıtlamalarına nazaran daha fazla araç hareketliliği görüyorum, bu konuda da çevremden soru alıyorum. Yasaktan muaf olan belli kesimler elbette var, market, fırın, kasap ve manavlar saat 17.00’a kadar açık, özel izin alarak imalat sektöründe hizmet veren firmalar dahi çalışıyorlar ama caddeler de alışılagelmişin dışındaki araç hareketliliği hayra alamet mi anlam veremedim, bunu da hafta içinde yazılan ceza oranlarına görünce anlayacağız sanırım.

ESNAFA DESTEK, HALKA ŞİFA PAKETİ UYGULAMASI ÖRNEK BİR UYGULAMA

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete geçirdiği esnafa destek, halka şifa uygulaması takdire şayan. Koronavirüs’e yakalanıp evde karantina da olan vatandaşlara, ilçelerde kurulu kadın kooperatifleri ve ilçe esnaflarından temin edilen bağışıklık güçlendirici yerel ürünlerin dağıtımıyla hem kent esnafına hem de hastalıkla karşı karşıya kalan vatandaşlara adeta can suyu niteliğinde bir hizmet sağlanıyor. Sosyal belediyecilik anlayışına bu örnek uygulamayı hayata geçirdiği için elbette Sn. Fatma Şahin’i tebrik ediyorum.
Haftaya görüşmek üzere, hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?