USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ANALİZ – “BABACAN’IN GAZİANTEP ÇIKARMASI”

04-11-2020

Geçtiğimiz hafta sonu DEVA Partisi Gaziantep kongresi için kente gelen eski Ekonomi Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkanı Sn. Babacan kaldığı kısa süre içerisin de Gaziantep’teki temaslarıyla kent gündemine damga vurdu. Beklentilerin aksine vatandaş ve bürokrasi düzeyindeki ilgi maksimum düzeydeydi. İl ve ilçelerin tek bir binada toplandığı Gaziantep il başkanlığının açılışını da gerçekleştiren Sn. Babacan gerek kongre hazırlıkları, gerek bina seçimi ve kaldığı sürede yaptığı organizasyonlardan dolayı il ve ilçe teşkilatlarından da oldukça memnun ayrıldı.

Kuruluşundan itibaren hızla teşkilatlanma ve kongrelerini tamamlamaya çalışan Sn. Babacan olası bir erken veya baskın seçimde partisinin seçim dışı kalmamasını amaçlıyor. Ülke olarak ekonomi ve dış politika başta olmak üzere birçok alanda şu sıralar sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz, en ağırı da Türk insanı için şüphesiz, ekonomik darboğaz. İYİ Parti lideri Sn. Meral Akşener’in her seferinde hatırlattığı ‘tencere’ misali gerçekten de Türk ekonomisini özetler nitelikte. ‘Tencere yalan söylemez’, ‘Tencere her hükümeti sallar’. Gerçekten tencerenin dolu olmadığı bir ekonomi de, özellikle Sn. Babacan’ın Ekonomi Bakanı olduğu günlerin iyimser tablosunun özlem ve hasreti belki de önümüzdeki süreçte onun ve ekibinin en büyük avantajı olacak.

Gelelim Gaziantep temaslarına.. Sn.Babacan Gaziantep’e gelince diğer iller de olduğu gibi vatandaş ve esnafla buluşmayı tercih ediyor. Özellikle Gaziler Caddesindeki yürüyüşünde vatandaşın ilgisi oldukça dikkat çekici ve önemliydi. Bunun yanı sıra Gaziantep Sanayi ve Ticaret Odası’nın yönetimiyle buluşmasında yaptığı konuşma ve sunum Ekonomi Bakanı Sn. Albayrak’ın televizyon konuşmalarından daha doyurucuydu. Keza tüm oda başkanlarıyla bir araya gelip eğitimden, inşaata hatta hukuka kadar geniş bir yelpazede eğildi sorunlar birçok oda başkanı hatta Gaziantep Barosu Başkanı Sn. Bektaş Şarklı tarafından bile olumlu bulundu.

Şu anketler de DEVA Partisi baraj altı gözükse de, rüzgarın nereden ne taraftan esecsği hiç belli olmaz, hele hele Türkiye’de 24 saat siyaset için çok uzun bir zaman kabul edildiğine göre her an herşey olabilir. İttifaklarına mahkum edilen yeni sisteme karşı DEVA’nın duruşu, Sn. Babacan’ın teşkilat – lider ilişkisini koruması ve özellikle partiye hakim olup, ikinci adam, üçüncü adam konumlarına müsaade etmemesi, Türkiye’nin değişecek konjonktürü kendisinin ve partisinin geleceğini şekillendirecektir.

Görüşmek üzere...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?