USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sanko Üniversitesi’nde Diyetisyenlik paneli düzenlendi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü...

Sanko Üniversitesi’nde Diyetisyenlik paneli düzenlendi
04-05-2017 03:43
Gaziantep

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından “Diyetisyen Olarak Çalışmak” konulu panel düzenlendi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, “Beslenme ve Diyetetik Bölümünün akademik personeli ile diyetisyen olarak sahada çalışanları ve diyetisyen olmaya aday öğrencileri buluşturan bu panelde, mesleğin inceliklerini öğrenirken, aynı zamanda meslek hayatı ile ilgili öğrencilerimizin aklına takılan soruları da konuşacağız” dedi.

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd.  Doç. Dr. Ayşegül Çört ise, “SANKO Üniversitesi SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü, üniversitemizin 2014-2015 eğitim öğretim yılında açılmasıyla birlikte, eğitim ve öğretime başlamıştır.  2017-2018 yılında ise ilk mezunlarımızı vereceğiz. Bu sebeple gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin çok yararlı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Çört, panelde deneyimlerini paylaşan panelist diyetisyenler ve katılım gösteren öğrencilere de teşekkür etti.

Panelin yöneticiliğini SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Budak üstlendi. Prof. Dr. Budak’ın mesleğin kısa bir tarihçesini anlatmasının ardından panele geçildi.

Panelde, Uzm. Dyt. Bengül Akgün (United Doctors Beslenme ve Diyet Danışmanı) “Beslenme ve Diyet Danışmanı Olarak Diyetisyen”, Dyt. Ali İhsan Bilir (RİBEM Riskli Bebek Danışma Merkezi) “Gıda Sanayinde Diyetisyenin Rolü”, Uzm. Dyt. Zeynep Parlak Özer (Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi) “Yetişkin Sağlığı Hizmetlerinde Diyetisyenin Rolü” konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Panelin kapanış konuşmasını yapan SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı ise “Bir hekim olarak, özellikle sağlık sektöründeyseniz çalıştığınız ekipte diyetisyenlere önemli görevler düşmekte. Ekibin gücü, birlikte çalışılarak çok daha başarılı işler çıkarmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Panelin sonunda, panelistlere katılım belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?