USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HKÜ'den öğrencilere motivasyon semineri

HKÜ'den öğrencilere motivasyon semineri
17-02-2016 10:29
Gaziantep

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), doğru meslek seçimleri, sınav kaygıları gibi konularda, seminerler düzenlemeye devam ediyor. Bu amaçla Kahramanmaraş’ta üniversite adaylarına seminer düzenledi.

Kahramanmaraş Mehmet Akif İnan Kültür ve Kongre Salonunda yapılan seminer, binlerce üniversite adayı öğrencinin katılımıyla ve yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Seminer; Hasan Kalyoncu Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve Kahramanmaraş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Dal ve birçok protokol üyesinin katılımıyla yapıldı.

Seminer Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un açılış konuşmaları ile başladı. Akkurt: “Yaklaşan YGS öncesi görüyorum ki öğrencilerde heyecan ve bununla beraber stres, kaygı üst seviyelerde. Benim sınava girecek öğrencilere tavsiyem; öncelikle sakin olun aşırı heyecana gerek yok çünkü bu sınav sizler için dünyanın sonu değil. Burada siz öğrenciler için yapılacak olan bu semineri çok iyi değerlendirmenizi isterim. Sizler için yapılacak olan bu seminer ile umuyorum ki kaygı ve stresten kurtulacak daha iyi, daha olumlu düşüneceksiniz. İlimize gelerek öğrencilerimiz için son derece önem arz eden bu semineri yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz’a ve Rektör Yardımcısı Yaşar Özbay’a teşekkür ederim” dedi.

HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay öğrencilere seslenerek önemli açıklamalarda bulundu. Özbay: “Öncelikle tüm öğrencilere diyorum ki, daima sakin olun, rahat olun asla kendinizi kaybedecek, doğru bildiğinizi yanlış yapacak kadar stres yapmayın. Bu sınavı yapacağınıza emin olun ve kendinize güvenin. Siz isterseniz her şey kolay çünkü ben bir kişinin bir şeyi gerçekten isteyip, yapamadığına neredeyse hiç şahit olmadım.

Bazen öğrenciler öyle stres yapıyor ki adeta kendisini kaybedercesine. Size bununla ilgili yaşadığım bir olayı anlatayım. Bir öğrencim vardı üniversite sınavına girecekti. Tam 2 3 saat kala beni aradı ve dedi ki; ‘Hocam o kadar heyecanlıyım ki titremeden ellerimi kontrol edemiyorum şu an bildiğim her şeyi unuttum’ şeklinde öğrencim bana durumunu anlattı. Ben öğrencimi çok iyi tanıyorum çok başarılı bir öğrenci eminim ki öğrencim bu sınavdan çok iyi not alacak ama o kadar stres yapmış ki; bu ruh haliyle sınava girse başaramayacak. Düşündüm ne yapabilirim diye, sonuçta elimizde sihirli bir değnek yok, her ne kadar sakin ol, heyecanlanma desem işe yaramayacak. Aklıma o an çok basit bir şey geldi dedim suyun içine çok az tuz at iç sınava gir o tüm stresini alacak. Sonra öğrencim sınava girdi, bu kez ben düşüncelere daldım dedim acaba yanlış mı yaptım diye. Sınav çıkışı öğrencim direk beni aradı ve çok teşekkür ettiğini dediğim yöntemin çok işe yaradığını, sınavının çok iyi geçtiğini söyledi, sonrasında ise iyi bir üniversite de iyi bir bölüm kazandı. Burada anlatmak istediğim şey şu, o öğrencimin sınavı kazanmasında elbette ki keramet o su da değil, önemli olan öğrencimin o an herhangi bir şey ile stresten kurtularak sınava adapte olmasıydı. Sonuç olarak, öğrencim sınava adapte oldu ve başardı. İşte sizlerde sınava adapte olun aşırı heyecan yapmadan stres olmadan sınava girin çıkın ve kazanın” diyerek öğrencilere sınav stresi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“Hangi Meslekte Mutlu Olacaksanız O Mesleği Tercih Edin”

Yaşar Özbay’ın ardından öğrencilere doğru meslek seçimleri ile ilgili önemli söylemlerde bulunan; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, şunları anlattı: “Çok değerli gençler; bir kariyer toplantısı yapıyoruz. Bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle kendi karakterinizi çok iyi tanıyor olmanız gerekiyor. Burada rehberlik öğretmenleri size fayda sağlayacaktır. Ama önce kendinizi bir gözden geçirmeniz gerekiyor. Hangi meslekte hangi kariyer planında mutlu olacaksınız bunu bilmeniz lazım. Devamlı birtakım klişe meslekler üzerinde duruluyor. ‘Evet bunlar önemli ama gerçekten bu bölümleri istiyor muyuz?’ diye düşünün daha sonra tercih yapınız. Eğer bir meslek seçecekseniz, mesleğin kendisinden çok sizin o meslekle ne kadar uyuştuğunuz önemli. Benim en büyük tavsiyem önce mesleği iyi seçmek ondan sonra üniversite tercihi yapmak gerekir.

Üniversitelerin 3 temel görevi var, bunları mutlaka incelemeniz lazım. Birincisi eğitim ve öğretimi çok iyi yapması ki, genellikle çok üniversite bunu çok iyi yapar ama diğer noktalara dikkat etmez. Önemli olan diğer maddeler ise bir üniversitenin, araştırmacı ve gelişimci bir nesli yetiştirmesinin gerekliliğidir. HKÜ sizin üniversiteniz, biz her zaman sizlere gelemesek de siz istediğiniz zaman gelebilirsiniz. Ayrıca üniversitemiz çok iddialıdır. Bölgenin ilk vakıf üniversitesi ve İstanbul’daki birçok üniversiteden daha başarılıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler