USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

HALKIN GÜNDEMİ ‘İDAM’

HALKIN GÜNDEMİ ‘İDAM’
31-07-2016 09:45
Gaziantep

 

15 Temmuz’da bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimi sonrası Türkiye’nin gündemine gelen idam cezası ile ilgili tartışmalar devam ederken vatandaş idam yasasının Türkiye’de tekrar uygulanmasını istiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki bir grup askerin, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunması, 2004 yılında Anayasa'dan çıkarılan idam cezasını, yeniden tartışmaya açtı. Darbe girişimi sonrası, halktan gelen "İdam isteriz" talebi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, "Her talebin değerlendirilmesi demokratik ülkelerde bir haktır. Bunlar parlamento çatısı altında değerlendirilir” sözlerinin ardından idam yasası tekrar gündeme taşındı. Gaziantepli vatandaşlarda, vatana ihanet eden kim olursa olsun idam edilmesi gerektiğini belirterek tekrar idam cezasının çıkartılmasını istiyor. 

VATANA İHANET EDEN HERKES İDAM EDİLMELİ”

“Ne olursa olsun biz devletimizin arkasındayız” diyen İzzet Baysal, idam yasasının çıkmasını istiyoruz diyerek şunları söyledi. “Kesinlikle idam gelmeli ve sadece darbecileri değil geneli kapsamalı. Sadece son olayları baz almayıp genel olarak vatana ihanet edenlerin hepsini kapsamalı. Türkiye’de idam tekrar gelsin tartışmaları başlayınca nedense Avrupa Birliği ülkelerinden de tepki gelmeye başladı. Bizi Avrupa birliğine almazlarmış. Almasınlar biz bize yeteriz. Türkiye’nin Avrupa birliğine ihtiyacı yok zaten yıllardır bizi oyalıyorlar almamak için. Ne olursa olsun biz devletimizin arkasındayız ve idam yasasının biran önce çıkmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’YE İDAM LAZIM”

“Darbeci ve çocuk istismarcıları kesinlikle idam edilmeli” diyen Hüseyin Çiçek ise, “En büyük dileğimiz ve isteğimizin idamın Türkiye’de tekrar uygulanması. Başkada bir dileğim yok. Zaten bu hükümet bu idamı çıkartmazsa bu olaylardan sonra vatandaş da bir daha kendilerine oy vermez. Vatana ve millete saldırıldı. Bu saldırı karşısında bu suçu işleyenler kesinlik idamla yargılanmalı. Türkiye’ye idam lazım. Darbecileri ve çocuk istismarcılarını kesinlikle idam edilmeli” ifadelerini kullandı.

TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOK”

İdam yasası gelirse “Avrupa Birliğine bizi almayacaklarmış almasınlar biz idam istiyoruz” diyen İsmail Coşkun’da, “Ülkemizi bölmeye çalışanlara karşı idam yasası tekrar çıkmalı. Tek vatanımız var bizim. Bu vatanı kim bölmek isterse ona en ağır ceza verilmelidir. En ağır ceza da idamdır. Vatana ihanet eden kimse idam edilmeli bu ister darbeci olsun ister PKK’lı olsun. İdam gelirse Avrupa Birliği bizi almayacakmış. Almasın bizde onları istemiyoruz. Türk’ün Türk’ten başka dostu olmaz bunu herkes iyi bilmeli. Biz bize yeteriz dış Avrupa ülkelerine ihtiyacımız yok” dedi.

VATANA İHANET EDEN BABAM OLSA İDAM EDİLMELİ”

Hiç kimsenin bir daha bu vatanı bölüp parçalamaya cesaret edememesi için idamın tekrar uygulanması gerektiğini vurgulayan Hasan Hüseyin Bademoğlu, “İdam çıkmalı, çıkmalı ki bundan sonrakilere ibret olmalı. Bu ülkeyi kimsenin bölmeye gücü yetmez. Vatana ihanet eden kim olursa olsun babam olsa asmak lazım. Türkiye 15 Temmuz’dan sonra birbirine kenetlendi din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan. Türkiye’de hep Kurtuluş savaşı ruhu anlatılırdı artık 15 Temmuz ruhu da anlatılacak. Bunun için idam yasası çıkmalı kimse bir daha vatanı bölüp parçalamaya cesaret edilmemeli” diye konuştu.

YASALARIMIZDA ÇOK BOŞLUK VAR”

Özgürlüğün sonu devlete baş kaldırmak oldu ifadelerini kullanan Memik Bahçecioğlu, “İdam yasasının tekrar çıkmasını dört gözle bekliyoruz. İdam yasasının çıkması geç bile kaldı. Bu güne kadar idamlık öyle suçlar işlendi ki. İdam cezası olmadığı için herkesin yanına kaldı. Türkiye’de idam cezası kaldırılmamış olsaydı ülke belki bu duruma bile gelmezdi. İdam cezası darbe girişimiyle gündeme geldi ama idam sadece darbecilere değil genel olarak da idamlık suçlarda uygulanmalı. Uyuşturucu satıcıları da kesinlikle idam edilmeli. Yasalarımızda çok boşluk var. Şuan halkımıza bakıyorum devletten korkan yok, polisten korkan yok, askerden korkan yok artık bu özgürlüğün sonu devlete baş kaldırmaktı oda oldu maalesef” dedi.

DEVLETİN SİLAHIYLA HALKA KURŞUN SIKTILAR”

İdam cezası diğer suçlular içinde kullanıla bilir diyen Ali Er, “Devleti yıkmaya teşebbüste bulunanlar tabiki idam edilmeli. Devletin ekmeğine ye, devletin lojmanında kal, devletin elbisesini giy ve devletin silahıyla vatandaşa kurşun sık. Türkiye maalesef bu günleri de gördü. Darbelerin bir daha yaşanmaması için kesinlikle darbe gelmeli. İdam cezası diğer suçlular içinde kullanılabilir sadece darbeciler için değil” şeklinde konuştu.

BU DEVLETİN EKMEĞİNİ YİYENLER ÜLKEYİ NE HALE GETİRDİ”

Evet darbeciler için idam istiyorum diyen Mustafa Demir, “İdam yasasının tekrar çıkmasını sadece ben değil herkes istiyor. Bu devlet bu millet bizimse neden hainlik ediliyor. Bu devletin ekmeğini yiyip suyunu içenler bu ülkeyi de korumak ve kollamak zorundayken ülkeyi ne hale getirdiler. Evet bunlar için idam istiyorum. Birde fakirin fukaranın 3-5 kuruşuna göz dikenler için idam istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler