USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Gaziantep Üniversitesi’nde Mezuniyet sevinci

Gaziantep Üniversitesi’nde Mezuniyet sevinci
04-06-2016 06:42
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nda mezun olan öğrencileri, kep atıp, mezuniyet coşkusu yaşadı. 7 bin 127 öğrencinin mezun olduğu törende, Nurdağı Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencisi Sanayici Recep Ekinci 61 yaşında Yüksek Şeref Öğrencisi olarak mezun oldu.

GAÜN Stadyumda düzenlenen mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, mezun olan öğrencilere hayat dersi olacak öğütlerde bulundu.
Coşkun, “Şimdi, yepyeni bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Uzun ince bir yol ve hayat boyu süren bir yolculuk. Buradan ayrıldıktan sonra burası sizin ikinci yuvanız, burayla ilişkinizi kesmeyin. Hayatta bilgiyle, kitapla olan dostluğunuzu asla unutmayın. O dostluğu tahkim etmek için her zaman bir şeyler yapın, yeni şeyler ortaya koyun. Sorgulayın, sorun, düşünün, muhakeme edin ve mutlaka yeni bir şeyler yapmak için, yeni şeyler söylemek için çaba gösterin. Buradan çıktıktan sonra bilgiye ulaşma yollarını en iyi şekilde öğrendiğinize ve hayat boyu öğrenme, hayat boyu yeni bilgi katma noktasında bir kararlı duruş sergileyeceğinize inancım tamdır” dedi.
VATANIN BİRLİĞİ KONUSUNDA TAVİZ VERMEYİN
Konuşmasında öğrencilere nasihatlerde bulunan Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Hayat boyu yolculuk dedim ya bu yolculuk içerisinde mutlaka arada durun ve sorgulayın. Çünkü Sokrates’in dediği gibi; sorgulanmayan hayat yaşanmaya değer değildir. Durun zaman zaman aynaya bakın ve ben kimim deyin, insana bakın bunlar kim deyin. Bu yaşanası güzel vatanda Çanakkale’deki, İstiklal Harbi’ndeki şehitleri unutmayın. Bu vatanın birlik ve bütünlüğü konusunda asla kimseye taviz vermeyin. Bu vatan Büyük Atatürk’ün söylediği gibi, ilelebet payidar kalacaktır ama bu sizlerin sayesinde olacaktır” şeklinde konuştu.
LİSAN ÖĞRENİN, GİRİŞİMCİ OLUN
Prof. Dr. Coşkun, “Hayatta kendinize bir şeyler katın, lisan öğrenin. Girişimci olun ve insanlarla olan duyarlılığınızı arttırın. Bunun içindir ki biz eğitim sürecinde toplumsal duyarlılık dersleri, intörnlük, etik gibi bir sürü dersler koyduk. Etik değerlere mutlaka sahip olun. Etik değerler; adalet, insanlık, komşuluk, hak, hukuk bütün bunları hayatınızda gözetin. Üzerinize, göğsünüze yüreğinizden başka muska takmayın. Ne yaparsanız yapın en iyisini yapın ama mutlaka yanına insan sevgisi ve dürüstlüğü koyun. İnsan sevgisi ve dürüstlüğü koymadığınız sürece hayatta başarınız hep eksik kalacaktır. Onun için bunu kulağınıza küpe ve zihninize birer kıymık gibi saplayın. Bu hayat yolculuğunda, güzel yolculukta size sağlık, mutluluk, başarı diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
İNSANLIĞA HİZMET EDECEĞİZ
Mezunlar adına konuşan GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Birincisi Kevser Kiraz, “Bugün hepimiz saygın bir meslek erbabı olarak önce hocalarımızın ve ailelerimizin yüzünü güldürmek suretiyle ülkemizi, dünyamızı ve tüm insanlığı sağlıklı, huzurlu, sevgi ve güven dolu yarınlara inançla ve azimle, seçtiğimiz mesleklerdeki meslek kardeşlerimizle el ele, sırt sırta taşımak sözü veriyoruz. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Atatürk ilke ve inkılapları, bilimin doğruluğu ve insanlığın erdemleri vazgeçilmez temellerimizdir. Bu güzel üniversite tıpkı bizden önce olduğu gibi bizden sonrada her gün gelişmekte olan dünyamıza uygun ve onu daha da güzelleştirecek meslek sahipleri mezun edecek” diye konuştu.
PROTOKOL DİPLOMA VERDİ
7 bin 127 öğrencinin mezun olduğu törende; Nurdağı Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencisi Sanayici Recep Ekinci 61 yaşında Yüksek Şeref Öğrencisi olarak diplomasını alırken, konuşmaların sonrasında Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Oğuzeli Kaymakamı Yasin Yunak, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Prof. Dr. M. Tevfik Gülsoy ve Prof. Dr. Vural Özdemir, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri tarafından dereceye giren öğrencilere diploma ve ödülleri verildi.
Diplomalarını alarak GAÜN Andını okuyan öğrenciler keplerini havaya attı. Mezuniyet töreni sonrasında başlayan havai fişek gösterisi ilgiyle izlenirken, törenin son bölümünde sahne alan Türk rock müzik sanatçısı Şebnem Ferah şarkılarıyla törene katılan mezun öğrencilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Akademik yılın tamamlanması nedeniyle Alleben Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen kokteylde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAÜN’ün bu günlere gelmesinde emeği olan herkese teşekkür etti ve helallik istedi. Çalışanlar da Coşkun’a ‘Helal olsun’ diyerek karşılık verdi. Kokteylde emekli olan ve 25 çalışma yılını dolduranlar ile yaşamını yitiren GAÜN çalışanlarının yakınlarına plaket verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler