USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YAYA GEÇİCİ YAPILDI AMA ÜST GEÇİT KALDIRILMADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 25 Aralık Devlet Hastanesi yanında yer alan yaya üst geçidini kaldıracaktı.

YAYA GEÇİCİ YAPILDI AMA ÜST GEÇİT KALDIRILMADI
03-07-2019 13:54
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 25 Aralık Devlet Hastanesi yanında yer alan yaya üst geçidini kaldıracaktı.

YAYA GEÇİCİ YAPILDI AMA ÜST GEÇİT KALDIRILMADI

Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin yanında yer alan yay üst geçidi Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar doğrultusunda kaldırılacaktı. Üst geçidin kaldırılmasının ardından ana cadde üzerinden yaya geçidi yapılarak cadde orta refüjünde ise düzenleme yapılacaktı. Orta refüjde düzenleme yapıldı fakat yaya üst geçidi kaldırılmadı.

ENGELLİ VATANDAŞLAR ORTA REFÜJDE SIKINTI YAŞIYOR

Uzun yıllardır yayaların hizmetinde olan yaya üst geçidinin Kasım 2018 tarihinde kaldırılacağı açıklandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre üst geçidin yerine caddede yaya geçidinin düzenleneceği açıklanmıştı. Yaya üst geçidinin altında yer alan büfenin ise ileri bir noktaya inşa edilmesi planlandı. Yayaların daha rahat bir şekilde karşıdan karşıya rahat bir şekilde geçmeleri için yapılacak olan düzenlemede aksaklık yaşandı. Cedde de orta refüjde yapılan son düzenlemelerle birlikte hastaneye gidecek olan engelli vatandaşlar sıkıntı yaşadılar.

ÜST GEÇİDİN GEÇMİŞİ 23 YILA DAYANIYOR

Devlet eski Bakanlarından Mustafa Yılmaz’ın dönemin SGK hastanesinden Renault marka aracıyla çıkışı sırasında yaya bir vatandaşa çarpmasıyla projelendirilen üst geçidin geçmişi 23 yıla yakın. Gaziantep’in yapılmış olan ilk üst geçitleri arasında yer alan üst geçidin geçtiğimiz yıl Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılması kararı alındı. Geçidin kaldırmasının ardından ise yaya geçitlerinin düzenlenmesi yapılacaktı. Yaya geçitlerinde gerekli düzenlemeler yapılırken üst geçidin yerinden kaldırılmaması ise Büyükşehir Belediyesinin bu kararından vazgeçti yorumlarına yol açtı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?