USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

‘Saygınlığı artıracağız’

‘Saygınlığı artıracağız’
19-05-2016 09:34
Gaziantep

28-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Gaziantep Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler Odası (GSMMMO) seçimleri öncesinde başkan adayı olan Mehmet Nabioğlu, “Aktif grup olarak yoğun bir çalışma sonucu mesleğimizi olması gereken noktaya taşımak üzere hedeflerimizi belirlerdik. Mesleğin ve meslektaşın saygınlığını arttırabilmek için her türlü girişimlerde bulunacağız” dedi.

“TÜM HAKLARIMIZI ZONUNA KADAR KULLANACAĞIZ”
“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, mesleki mücadele alanında tüm yasal toplanma ve protesto haklarımızı kullanacağız. Sorun odaklı değil; çözüm odaklı, mesleğin ve meslektaşın her türlü problemini çözmek için mücadeleci bir oda oluşturacağız. Mücbir sebeplerin ve beyin amortismanın faaliyete geçirilmesi için tüm girişimlerde bulunacağız. Mesleğimizdeki “Serbest” unvanının kaldırılıp sadece “Mali Müşavir” olarak adlandırılmasını sağlamak için tüm girişimlerde bulunacağız” şeklinde konuşan Mehmet Nabioğlu  sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Her meslek mensubunun bir uzmanlık alanı seçmesini ve bu konuda uzmanlaşmaya gidilmesini sağlayıcı girişimlerde bulunacağız. Bilirkişi ve Uzlaştırma dosyalarında oluşan tekelliği ortadan kaldırarak bu dosyaların belirli bir düzen içerisinde oda tarafından dağıtılmasını sağlamak için tüm girişimlerde bulunacağız. Odamızın ve üyelerimizin tüm hukuki sorunlarını çözecek ve danışmanlık yapacak bir hukuk servisi kuracağız. Odamızda Vergi ve SGK konularında bir danışma kurulu oluşturacağız. Kamu kurumlarında “Mali Müşavir” istihdamı sağlanabilmesi için tüm girişimlerde bulunacağız. Muhtasar, SGK ve KDV gibi aylık verilen bildirimlerin birleştirilerek, tek beyanname altında toplanmasını sağlayıcı tüm girişimlerde bulunacağız. Bağımsız çalışan meslek mensupları için, zamana endeksli ücret tarifesinin hayata geçirilmesini sağlayacak girişimlerde bulunacağız.  Kolluk kuvvetleri,  TÜİK ve diğer kamu kurumlarına verilen mükerrer bilgi ve beyanların kaldırılması için gereken tüm girişimlerde bulunacağız. Arabuluculuğun, sadece Avukatlara özgü değil, Mali Müşavirleri de kapsaması için tüm girişimlerde bulunacağız. Odamıza bağlı, üniversite ve ticaret liseleri ile ortak bir eğitim kadrosu oluşturarak bu eğitimcilerin gelişmesini ve profesyonelleşmesini sağlayacağız. Kendi içimizden, kendi üyelerimizden ulusal donanımda eğitimciler yetiştireceğiz. Sadece mesleki gelişim için değil, meslek mensupları ve aileleri için kişisel gelişim eğitimleri düzenleyeceğiz. İç Denetim ve Bağımsız Denetimin aktif hayata geçirilmesi için tüm girişimlerde bulunup, özellikle şirketlerde İç Denetim departmanlarının oluşturulmasını sağlayacağız.”

“MESLEK İÇİ KURSLAR ARTACAK”
Nabioğlu açıklamasında, “Uzman kuruluşlarla hareket ederek meslektaşlarımıza ve ailelerine yönelik “Yabancı Dil”, “Bilgisayar”, “Staja Başlama ve Yeterlilik”, “Ara Eleman Yetiştirme” ve  “Spor Dallarında” çeşitli kurslar açacağız. Eğitimlerin bir kısmını ücretli değil, tümünün ücretsiz düzenlenmesini sağlayacağız. Bağımlı Meslek Mensupları için Organize Sanayi Bölgesine odamızın “ ORGANİZE TEMSİLCİLİĞİ “ açılacaktır.  Bağımlı çalışan meslektaşlarımız ile mesleğimize adım atacak olan aday meslek mensupları için ayrı bir danışma meclisi kuracağız. Bağımlı meslek mensupları, aday meslek mensupları ile yardımcı elemanların işe alım ve yerleştirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Bağımlı meslek mensuplarını gözetici ve koruyucu ücret tarifesini hayata geçireceğiz,  bu tarifelerin meslek odaları aracılığıyla işverenlere gönderilmesini sağlayacağız. Bağımlı çalışanlar ile işverenleri arasında köprü olarak sorunlarını çözme noktasında yardımcı olacağız. Meslek Mensubu Adaylarının oda faaliyetlerinde daha etkin olması için “ STAJYER MECLİSİ“ oluşturacağız. TESMER Yönetim Kurulu’nu genç ve dinamik ekiple yenileyerek bu kurulun aktif çalışmasını sağlayıcı önlemler alacağız. Meslek mensuplarının ve aday meslek mensuplarının tüm sorularını yanıtlayabilecek, yeni bir oda sekretaryası inşa edeceğiz. Staj Girişi Sınavı ve SMMM Yeterlilik sınavları için sınav süresi öncesi ve sonrası adayların karşılaşabilecekleri her türlü sorun için “ ACİL ÇAĞRI MERKEZİ “ kurulacaktır” dedi.

“VERİLEN SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ”
“Meslek Mensubu Adaylarının eğitim ve sosyal etkinliklerde daha fazla söz sahibi olması sağlanacaktır. Meslek Mensubu Adaylarının, hak ve hukuklarını maddi ve manevi alanda ön planda tutan ve onlara garantili iş imkânı sağlayan insan kaynakları birimi kurulacaktır. Meslek Mensubu Adaylarının, staj süreleri boyunca küresel standartlarda bir meslek mensubu olması için her türlü eğitim desteğini vereceğiz. Öncelikle üst birliğimiz TÜRMOB olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlarla iletişimi en üst seviyede tutacağız. Verilen sözleri gerçekleştiren ya da yetkileri dâhilinde gerçekleştirmeye çalışan, hiçbir söylemin havada kalmadığı, genç ve aktif ekibin ağırlıklı olduğu çalışma kurulları ve komiteleri oluşturacağız” şeklinde sözlerini sürdüren Nabioğlu, “Doğu ve Güneydoğu odalarımızdaki liderliğimizi ön plana çıkararak bu illerdeki odalarla iletişimi güçlendirici, ortak eğitim ve sosyal aktiviteler yapacağız. Meslektaşlarımız ve ailelerinin faydalanacağı, hastane, konaklama, akaryakıt, kırtasiye,  teknoloji, giyim vb. mal ve hizmet üreten kurumlarla anlaşarak maliyetleri asgariye indireceğiz. Tüm üyelere açık “ Serbest Kürsü “ oluşturacağız. Odamız bünyesinde kurulacak olan “Haksız Rekabet ve Etik Kurullarının etkin çalışmasını  sağlayacağız. İnternet sitesi ve sosyal ağların yeni baştan düzenlenmesini, odamızın tüm sosyal ağlardaki hesaplarının işler hale getirilmesini sağlayıcı bir danışman atayacağız. Dergimizi kopyala – yapıştır mantığından kurtararak, daha güncel, sosyal ve müşterilerimizin de faydalanacağı hale getireceğiz. Sadece meslek mensuplarına özgü, gaziantepsmmmo.org.tr uzantılı mail adresinin verilmesi ve kurumsallaşmak için tüm adımların atılmasını sağlayacağız. Odamıza ait bir hatıra ormanının oluşturulması için gereken tüm girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler