USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Saadet Partili Adaylardan Hastane Ziyareti

Saadet Partili Adaylardan Hastane Ziyareti
28-10-2015 04:24
Gaziantep

Saadet Partili Adaylar Çalışmalarına son surat devam ederken Ziyaretlerin bu seferki ayağında Dr.Ersin Arslan dhs,25 Aralık Devlet Hastanesi,Şehitkamil devlet hastanesine ziyarette bulunarak karanfil dağıttılar ve Allah c.c acil şifalar dilediler.Saadet adayları Ahmet Necati ülker,Ahmet Durdu,Atilla Akbulut,Oğuz Çapan,Mustafa İslam,Metin Taşkın,Halil Bahçeci,Yunus Bişkin,Ömer Karakaya parti teşkilatı hazır bulundu.Bazı hastaların hastane köşelerinde yanlız olması gelen ziyaretçilerden dolayı duygulandıklarını söyledi.

Hastane Ziyaretinde ülkemizin sağlık sorunlarına ilişkin başhekim ve çalışanlarından aldıkları bilgiler neticesinde halkımıza daha iyi hizmet kalitesi üretmek adına üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışacaklarını belirten Saadet Partisi İl başkanı Mehmet Karalar Devlet olarak halkımızın en temel sorumluluklarından biri olan sağlık hizmetlerinin daha kapsamlı ve modern teknoloji kullanılarak hizmet üretmesi için daha fazla gayret sarf edilmesini bekliyoruz dedi.Halkımızın sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm üretmek için bugün burada Dr.Ersin Arslan DHS,25 Aralık DHS,Şehitkamil DHS de Doktor,hemşire, hastane çalışanları hastalarımızı ziyaret ettik. Allah’ın izni ile Bizler halkımızın sorunlarını biliyor ve yerinde dinleyerek çözümünü arıyoruz.Saadet iktidarında sağlığa çok daha önem vereceğiz.

sağlık sistemini köklü şekilde gözden geçirecekleri

Saadet partisi millettevekili adayı Mustafa İslam Koruyucu uygulamalardan ziyade girişimsel işlemlerin ön plana çıkmalıdır.Hekimlerin gerçek tıbbi endikasyonlar yerine fazla puan getirecek zorlama tıbbi endikasyonlara yöneltilmesi ile “hasta-doktor” ilişkisi “müşteri-tüccar” ilişkisi hali Bizler halkımızın menfaatini, her türlü kişisel menfaatin üstünde tutarak, öncelikle sağlık çalışanlarının ve hastaların görüş, öneri ve taleplerini göre sağlık sistemini köklü şekilde gözden geçireceklerini söyleyen adaylar .Performans sistemi, hekimlerin nitelikli çalışmasının önünü açacak şekilde gözden geçirilecek, maaşın sabit kısmı artırılacak ek ödeme miktarı daha uygun hale getirilecektir. Hekimler, ücretler bakımından ciddi biçimde rahatlatılacaktır.Acil durumlar için “ambulans helikopter” ve “ambulans teknesi” ile kış koşulları için “kızak ambulans” sayısı artıtılacağı söylendi.

 

TÜRKİYEDE 1000 KİŞİYE 1.8 HEKİM DÜŞÜYOR

 

Saadet partisi millettevekili adayı Yunus Bişkin ise OECD ülkeleri arasında, örneğin Yunanistan’da 1000 hasta başına 6.2 hekim düşerken Türkiye’de 1000 hasta başına 1.8 hekim düşmektedir. Aynı şekilde Türkiye’de 1000 hastaya 1.7 hemşire hizmet vermektedir. İsviçre’de ise 1000 hastaya 16 hemşire düşmektedir. Bu verilere göre Türkiye 36 OECD ülkesi arasında en sonuncu sırada yer almaktadır.Bu verileri, Türk Tabipleri Birliği, tıp ve diş hekimliği fakülteleri ile masaya yatırıp, OECD üyesi ülkelerle uyumlu hale getireceğiz. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın eczanelerde borçlu olduklarını öğrendikleri katkı payı ödemeleri kaldırılacaktır. Böylece eczacılar üzerlerine yüklenmiş olan angaryadan, vatandaşlarımız da haksız ödemeden kurtarılacaktır.

 

MAHREMİYETE DİKKAT EDİLMİYOR

 

Mehmet B. adlı vatandaş ise hastanede yoğun bakımda yatan hastamız var ister istemez ziyaret ve ihtiyaç için giriyoruz Mahremiyete hiç dikkat edilmiyor.Halbuki imkan geniş.Muayene olurken doktor odasına girip çıkan belli değil.Temizlikler genel olarak iyi bu konuda hastane yetkililerine mesajımızı iletirseniz memnun oluruz dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler