USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

MİLYONLARIN KALBİ KUDÜS İÇİN ATTI

Ak Parti Gaziantep il ve ilçe teşkilatları Cuma namazının ardından ABD ve İsrail’i protesto etti

MİLYONLARIN KALBİ KUDÜS İÇİN ATTI
08-12-2017 11:14
Gaziantep

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından ABD ve İsrail’e yönelik protesto gösterileri aralıksız sürüyor. Gaziantep’te Ulu Camide Cuma namazı çıkışında İsrail ve ABD’yi protesto eden Ak Parti Gaziantep il ve ilçe teşkilatları açıklama yaptı. Gerçekleştirilen açıklamaya Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer ile Nejat Koçer’de katıldı.

“KUDÜS, TÜM MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen açıklamada konuşan Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir” diye konuştu.

Özkeçeci konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Türkiye’nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız.”

“BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Kudüs’ün İşgali ve Kudüs’teki zulüm ile ilgili tüm Müslümanları bir arada. Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi kararını bugün bir kez daha kınıyor ve reddediyoruz. Filistin işgal altındadır, Kudüs İsrail’in işgali altındadır. Bu işgalin sona ermesi için Birleşmiş Milletleri göreve davet ediyoruz. Her ne kadar BM birilerinin sözcüsü olmaya devam etse de bugün buradan bir kez daha haksız ve adaletsiz uygulamaya son verilmesi için BM’yi göreve davet ediyoruz. Gazze’de insanlık dışı olayları yaşandığı, çocukların katledildiği, Gazze’nin abluka altına alındığı ve gıda malzemelerinin girmediği bir ortamda; Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesini kınıyoruz” diye konuştu.

“1,5 MİLYAR MÜSLÜMAN UYUYOR”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise, “Bu kararı alanlar bilmeli ki er veya geç o mabedi terk etmek zorunda kalacaklar. Onların hesabı varsa; Allah’ında hesabı var. Yalnız şunu unutmayalım; 1,5 milyar Müslüman uyumayacak. Maalesef Müslümanlar uyuyor, idarecilerinin çoğu da satılmış, gaflet içerisinde. Yıllarca arkasında namaz kıldığımız Kabe’nin İmamı dahi, beyanat veriyor. ‘ABD ile İsrail dünyada çok güzel işler yapıyor’ diyor. Bir olacağız, beraber olacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler