USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Kırkayak Parkı mekanları oldu

Kırkayak Parkı mekanları oldu
22-09-2019 09:28
Gaziantep

Gaziantep’te Şahinbey ilçesi, Allaben Mahallesinde bulunan Kırkayak Parkı, sabahları güvercinlerin, hava karardıktan sonra da ailelerin akınına uğruyor. Güvercinlerin buluşma noktası olarak bilinen Kırkayak Parkında kuşlar kendileri için hazırlanan küçük su kaplarında ve atılan yemlerin keyfini çıkartıyorlar.

KUŞLAR HEM YEMLENİYOR HEM DE SERİNLİYOR

Şehrimizin en eski parklarından biri olan Gazianteplilerin uğrak yerlerinden biri olan Kırkayak Parkı bu kez de güvercinlerin uğrak yeri oldu. Sabahın erken saatlerinde yüzlerce güvercini ağırlayan ve bazı insanlara da bu vesile ile ekmek kapısı aralayan Kırkayak Parkı bu özelliğiyle Gaziantep’in Sultanahmeti oldu.  Bazı vatandaşlar Kırkayak Parkı içerisinde güvercin yemi satarak hem kendi kuş sevgilerini tatmin ediyor, hem de bu yoldan geçimlerini sağlıyor. Yem alarak güvercinlere veren vatandaşlar ise streslerini bu yolla atıyor

ÇOCUKLARIN EĞLENCE ALANLARI ARASINDA YER ALIYOR

Kırkayak Parkı içindeki oturma grupları ile de vatandaşları kendine çekiyor. Günün yorgunluğunu atmak isteyen vatandaşlar akşam olunca soluğu burada alıyor. Çoluk-çocuk aileleriyle birlikte aşırı sıcaktan kaçarak, hem serinlemek hem de dinlenmek isteyen vatandaşlar, yanlarına yemeklerini ya da çaylarını alarak şehrin en eski parklarından biri olan Kırkayak Parkında günün yorgunluğunu ve stresini üzerlerinden atıyorlar. İçindeki oyun grupları ile çocukların da vazgeçemediği Kırkayak Parkı, çocukların icat ettiği birbirinden değişik oyunlarla renkli görüntülere de sahne oluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?