USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Her zaman sahadayız"

04-10-2015 09:08
Gaziantep

AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Canan Candemir Çelik ve beraberinde ki heyet ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Önemli açıklamalarda bulunan Çelik, AK Parti'nin her seçim sonrasında sahalara indiğini ifade ederek, "Biz her zaman sahalardayız" dedi.

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Canan Candemir Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte gazetemize ziyarette bulundu. AK Parti'nin her zaman sahada olduğunu ifade eden Çelik, "7 Haziran'dan önceki seçim süreçlerinde de SKM çalışmalarımız koordine edildi. Gerek yerel yönetimlerimiz gerekse teşkilatımızla sahadaydık. 7 Haziran seçimleri öncesinin çok farklı bir atmosferi vardı. Bu süreçte Türkiye genelinde algı yönetimi üzerinden geliştirilen bir atmosfer oluşturuldu. 'Ak Parti gitsin de Türkiye batarsa batsın' noktasında olan bir süreci her beraber yaşadık. Hiçbir teşkilat mensubumuzun 7 Haziran öncesinde de sonrasında da farklı bir şekilde duruşu olduğunu düşünmüyorum. Hep beraber biz yine sahadaydık. Sandığa yansıyan bir sonuç oldu. Yüzde 41 oy almamıza rağmen maalesef matematiksel olarak tek başına iktidar olamaz tablosu ile karşı karşıya kaldık. Bu süreçte Türkiye'de istikrarsızlığın getirdiği gerek makro gerekse mikro zararların işaretlerini gördük. Biz daha önceki seçimlerde olduğu gibi 7 Haziran'dan sonra da sahalardaydık. Biz 7 Haziran'dan önceki 3 genel seçimi ve yerel seçimleri bu kadrolar ile geçirdik. Her seçim sonrasında olduğu gibi bir sonraki seçim için hazırlanmaya başladık" dedi.

 

"MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİNDE DAHA FAZLA KADIN ADAY OLMASINI İSTERDİM"

 

Kadınların AK Parti döneminde etkili hale geldiğini belirten Çelik, "2002'den bu yana Cumhuriyet Tarihinde görülmemiş oranda artırarak kadının karar mekanizmasındaki oranını yüzde 14'lere çıkarmış durumdayız. Temsil edilme noktasında karar alma mekanizmasında daha fazla sayıda kadının olması gerektiğini düşünüyoruz. Malesef siyaset erkekler için olduğu gibi kadınlar içinde zor bir alan. AK Parti Gaziantep milletvekili aday lisetesinde daha fazla sayıda kadın adayın olmasını arzu ederdim. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte bu eksikliği farklı şekilde telafi edeceğiz. Sadece milletvekili olarak değil, tüm teşkilatlarada çalışan kadınlarımızın göz önüne alınması gerekiyor. Gaziantep'in siyasetinde kadınların farklı bir yeri var. Kadınların siyasette yer almasıyla ilgili duruşumuz aynıdır. Hatta bu sayısın önümüzdeki yıllarda daha da artacağız. Kadınların siyasette yer alamsını sadece milletvekilliği adaylığı ile sınırlamamak gerekiyor. Diğer yandan teşkilat yapısına, yerel yönetimlere ve belediye başkanlığına bakmak gerekiyor. Bunlar bir anda oluşacak yapılar değil tabandan yetişip, zaman içerisinde oluşan yapılar. Ak Parti'den önce kadınların siyasette yer alması noktasında kararlılığımız devam ediyor" diye konuştu.

 

"UYGULAMA NOKTASINDA SIKINTILAR VAR"

 

13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde kadın konusunda çalışmalar yapıldığını ifade eden Çelik, "Birileri kadın denince mangalda kül bırakmazken biz kadının yeri konusunda çok ciddi çalışmalar yaptık. Kadına pozitif ayrımcılığı dahi anayasaya biz getirdik. Ve bu konunun altını dolduran çalışmaları da biz yaptık. Medeni hukuktan ceza hukuka kadar yasal düzenlemeleri biz tamamladık. Cumhurbaşkanımızın kadınların sorunlarıyla ilgili bizzat göndermiş olduğu genelgeleri var. Bu konun bire bir takibini yapan bir anlayışa sahibiz. Yasal düzenleme anlamında Avrupa'da çok iyi bir konumdayız. Yasal anlamda bizim elimiz dolu, yapmamız gerekenler konusunda tüm gereklilikleri yerine getirdik. Ancak uygulama noktasında yaşanan sıkıntılar var. Bunlarla ilgili çalışmalar yaptık. Özellikle uygulamada kamu kurum ve kuruluşları harekete geçirmek için bakanlıkların bütün çalışanlarına eğitimler verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği yapılarak eğitimler verildi. Biz bu konuda ciddi ilerlemeler kaydettik" şeklinde konuştu.

 

"ŞİDDET TEK BOYUTLU OLARAK ELE ALINMAMALI"

 

Şiddetin tek boyutlu olarak ele alınmaması gerektiğini ifade eden Çelik, "Kadına karşı yapılan şiddet, yüreğimizi acıtan en önemli konulardan birisidir. Bizim örf ve adetlerimizde kadına el kaldırılmaz. Şiddet dediğimizde bunu sadece kadına yönelik olarak değil toplumsal olarak ele almamız gerekiyor. Trafikte, sağlıkta, eğitimde şiddet olayları meydana geliyor. Şiddeti özele indirgediğimiz zaman kadına yönelik şiddet konusunda çok önemli adımlar atıldı. Ama toplumsal vaka olarak şiddet olaylarını aile yapısını güçlendirerek çözebileceğimize inanıyoruz. Aile içerisinde kadını güçlendirerek bunu başarabiliriz. Kadının güçlü olduğu bir toplumda güçlü ve geleceği şekillendirecek çocuklar ortaya çıkar. Olayın sosyolojik ve toplumsal boyutlarının göz ardı edilmemesi gerekiyor. Medyanın da bu konuda önemli bir rol oynacağını düşünüyorum. Habercilikte kullanılan dil etkili bir araç olarak biliniyor. Medyanın şiddet olaylarını lanetleyeci bir tarzda yazılması ve üçüncü sayfa haber olmaktan çıkarıp, toplumsal ve sosyolojik olarak bu olayı hayatımızdan çıkarılması gerekiyor" diye konuştu.

 

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik’e ziyarette Ak Parti Şehitkamil Belediyesi Başkan Vekili Hayri Özkeçeci, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, ile diğer yetkililer eşlik etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler