USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Terörle mücadelede kararlılık' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Terörle mücadelede kararlılık' mesajı
06-04-2016 09:53
Gaziantep

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin yerlerin tamamen boşaltılması ve zaten artık kullanılamayacak hale gelmiş olan binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ankara, Mardin, Sivas, Burdur, Giresun, Yozgat, Konya, Erzincan, Batman, Kırşehir, Osmaniye, Zonguldak, İzmir, Şanlıurfa ve Mersin'den gelen muhtarlarla 23. Muhtarlar Toplantısı'nda bir araya geldi. Programda konuşan Erdoğan, Türkiye'nin kendi toprakları içinde ve hemen yanı başında yaşanan en büyük terör tehditlerinin doğrudan hedefi durumda olduğunu belirtti. "Güneydoğu ilçelerimizdeki kimi ilçelerin çeşitli mahallelerinde yaşanan terör olaylarının hem oralarda yaşayan vatandaşlarımızın hayatını olumsuz etkiliyor hem de verdiğimiz şehitler yüzünde bizleri acıya gark ediyor" diyen Erdoğan, "Güvenlik güçlerimiz, terör örgütüne her gün ağır darbeler indiriyor, bununla birlikte bilhassa sınıra bitişik ilçelerimizde, sınırın diğer tarafından çeşitli yöntemlerle yapılan tahkimat sebebiyle operasyonlar yavaş ilerliyor. Asker ve polislerimizin, köy korucularımızın verdikleri kayıplar, çatışmalardan ziyade büyük miktarlardaki patlayıcılarla hazırlanan bombalardan kaynaklanıyor. Şu anda özellikle Nusaybin'de böyle bir sıkıntı yaşanıyor. Her fırsatta ifade ettiğim gibi biz sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi konusunda hassasiyet gösterdiğimiz için bu derece büyük sorunla karşılaşıyoruz ancak güvenlik kuvvetlerimizin de can güvenliğini düşünmek, onların hayatlarına da aynı ihtimamı göstermek mecburiyetindeyiz. Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin yerlerin tamamen boşaltılması ve zaten artık kullanılamayacak hale gelmiş olan binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir" ifadelerini kullandı.


"BİZİM ÖNCE BURALARDA ALTYAPIYI A'DAN Z'YE YAPMAMIZ LAZIM"
Terörle mücadele bölgelerinin altyapısı olmayan bölgeler olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Bizim de derdimiz buralarda ağır hasar, orta hasar, az hasar. Bizim önce buralarda bir defa altyapıyı A'dan Z'ye yapmamız lazım. Yani biz buralarda kentsel değişim, dönüşüm diyoruz ya, bunu gerçekleştirerek buraları yeniden inşa etmemiz lazım. Şu anda hükümetimizin yaptığı bu. Bunun adımları atılıyor, yani buralar tamamıyla yıkılıp sıfırdan inşa edilmesi lazım. Şimdi hemen spekülasyonlar başladı. 'Buralarda siz sıfırdan yeni yerler yapıyorsunuz ama şehitlerimiz için bu tür şeyler yapmıyorsunuz?' Kim diyor, niçin böyle yalanlar. Şehitlerimize yönelik devletimizin onlara vermiş olduğu birçok imkanlar var. Bunları her defasında açıklamak şehidimize saygısızlık olur diye biz bunların üzerinde durmuyoruz. Bölgede yapılan bu kentsel dönüşüm, değişim de oradaki mülk sahiplerine yönelik yapılacak işlerdir. Bu mülk sahipleri bunun karşılığında ne yapacaklar? Onlar da burada aynı şekilde yerlerini alacaklar ama bu mülk sahibi olmayanlara yönelik değil. Mülk sahibi olmayanlar ise nasıl bundan önce orada kirada yaşıyorlarsa yine onlar kirada yaşamaya devam edecekler. Bu süreç içerisinde onlara devletimiz tarafından kira yardımı yapılıyor. Adil olmak bir devletin şanındandır, şerefindendir. Bizim devletimiz de hükümetimiz de bu hassasiyet içinde bu adımı atıyor" açıklamalarında bulundu.



"HİÇBİR POLİSİMİZİN, ASKERİMİZİN DEĞİL CANINI, SERÇE PARMAĞINI DAHİ ORADAKİ BETON VE DEMİR YIĞINLARINA DEĞİŞMEYİZ"
"Hiçbir polisimizin, askerimizin değil canını serçe parmağını dahi oradaki beton ve demir yığınlarına değişmeyiz. Çünkü son zamanlarda çoğunlukla bu sebepten şehit verdiğimizi görüyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Yine operasyon yürüten güvenlik güçlerimizin ihtiyaçları konusunda da hem ilgili kurumlarımızın hem de mahallindeki yöneticilerimizin çok daha hassasiyet göstermelerini bekliyorum. Bu vesileyle önceki gün şehit olan Binbaşı Turgay Çelik ve Astsubay Selçuk Karabakla'ya Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine başsağlığı diliyorum. Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın. Tüm şehitlerimizin mekanı peygamberlikten sonra en yüce makam. Böyle bir makamdalar. Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve şehitlerimizin yakınlarına bu başsağlığı dileklerimi iletirken biliyorum ki onların tabi acısı bizim şu anda yaşadığımız gibi değil, o çok daha farklı. Ama biz hep şuna inandık, şuna inanacağız, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canını, cananı, bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' Şehitlik işte bu toprakları vatan yapan o kanın ta kendisidir."

"ÜLKENİN VE MİLLETİN BEKASI İÇİN CANINI ORTAYA KOYAN KAHRAMANLARIMIZI OMUZLARIMIZIN ÜZERİNDE TAŞISAK YERİDİR"
"Ülkenin ve milletin bekası için canını ortaya koyan kahramanlarımızı omuzlarımızın üzerinde taşısak yeridir" diyen Erdoğan, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirine atıf yaparak, "Sen bu avizenin altında, bürünmüş kanına uzanırken, gece mehtabı getirsem yanına, türbedarın gibi ta fecre kadar bekletsem; gündüzün fecr ile avizeni lebriz etsem; tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana. Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana.' Şehit bu. Şehitlerimizin geride kalanlarına, gazilerimize, halen bölgede mücadele yürüten güvenlik güçlerimize ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Allah onların yar ve yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin sözlerine şöyle devam etti:
"Biz bu coğrafyayı vatanımız olarak kabul ettiğimiz, hayatımızı burada sürdürmekte kararlı olduğumuz müddetçe bu mücadele bitmeyecektir. Birilerinin başka vatanları, yaşayacakları başka ülkeler, başka topraklar olabilir ama bizim gidecek başka yerimiz de yok, bu toprakları bırakmaya niyetimiz de yok. Bu böyle bilinmelidir. Milletimizin birliğini, beraberliğini hedef alarak bizi köşeye sıkıştıracaklarını sananlar, üzerine bastıkları toprağın bir de altına baksınlar. Orada aynı niyetle yola çıkmış ama her defasında hüsrana uğramış, kendileri gibi nice gafiller göreceklerdir. Ecdadımız, bayrağımızın rengini, kırmızıyı çok sevdikleri için bu şekilde belirlememişler. Bayrağımız rengini şehitlerimizin kanından alıyor, onun için böyle oldu. Kendi paçavralarını bayrağımızın yerine dikmeyi düşünenler, onları ancak kefenleri olarak kullanabilir."

"BU VATANA KİMSE OPERASYON YAPMAYA KALKMASIN, KALKIŞIRSA İŞTE ŞU ANDA ÖDEDİKLERİ BEDELİ HER ZAMAN ÖDEMEYE DEVAM EDECEKLER"
"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesini yineleyen Erdoğan, "Bu vatanda kimse operasyona kalkmasın, kalkışırsa işte şu anda ödedikleri bedeli her zaman ödemeye devam edecekler. Bunu böyle bilsinler. Kardeşlerim bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bir devletimiz asla yoktur. Bunu herkes kabullenecek. Çıkmış birisi paralel devlet, öbürü çıkmış bilmem ne devlet, yok arkadaş yok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mensubu olarak ya varsın ya yoksun. Olay bu. Onun için de bir olarak, iri olarak, diri olarak, hep birlikte Türkiye olarak hedeflerimize ulaşacağız. Onun için parçalanmayacağız. Birbirimizi Allah için seveceğiz, bu vatan için seveceğiz ve birilerine prim vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler