USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PENSİLVANYA'DAKİ BU ŞARLATANIN PEŞİNDEN GİDENLERİNİZ VARSA..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan,
28-08-2016 12:59
Gaziantep

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te düzenlenen 'Birlik ve Kardeşlik' mitinginde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanını dolduran yüz binlere hitap etti. 15 Temmuz darbe girişimi ve son dönemde yaşanan terör eylemlerini sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan sesleniyorum. Devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum. Eğer Pensilvanya'daki bu şarlatanın peşinden gidenleriniz varsa artık buradan kopun. Kopmadıysanız, milletimize sesleniyorum. Bu şarlatanın peşinden gidenleri bilenleriniz varsa bunları karakollarıma, savcılıklarımıza bildirin ve gereğini yapalım” dedi.

 !#**g119&in=false**#! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, "DAİŞ'in Suriye ve Irak'tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus'ta, Başika'da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör, 14 yaşında bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp, Akdere Mahallemizdeki bir kına gecesinde adeta kan akıttı; canlar aldı. Saldırı öylesine vahşiydi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var” diye konuştu.

"HALA KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEYEN MEVTALARIMIZ VAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te 'Birlik ve Kardeşlik' mitingine katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki mitingde hitap eden Erdoğan, Gaziantep'te 55 kişinin hayatını kaybettiği bir kına gecesine yönelik düzenlenen terör saldırısıyla ilgili "Gaziantep, terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. Terör, 14 yaşında bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp, Akdere Mahallemizdeki bir kına gecesinde adeta kan akıttı; canlar aldı. Saldırı öylesine vahşiydi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var. Saldırıda vefat edenlerin yakınlarıyla birlikte tüm Türkiye'nin tüm Gaziantep'in başı sağ olsun. Bir çocuğu kullanarak, çocukları, bebekleri, masum insanları katledecek kadar gözü dönen bu hainler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır" ifadelerini kullandı.

'İSTERİZ İDAM' SLOGANLARINA YANIT: BU KARARI ONAYLARIM

Konuşması sırasında atılan 'İsteriz idam' sloganlarına karşılık veren Erdoğan, dünyanın büyük bir çoğunluğunda hala idam cezasının olduğunu hatırlatarak, "Bu konuda düşüncemi sizlere hep söyledim. Milletim idam istiyor, değil mi? Bunun kararını verecek merci, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir; çünkü oradakiler sizin vekilleriniz ve yasama organı. Sizin bu talebinizi ben kendilerine ilettim. Bugün yine buradan iletiyorum. Bunu müzakere etmeliler ve ondan sonra kararı vermeli, karar önüme geldiğinde de ben düşüncemi söylüyorum. Ben bu kararı onaylarım. Neden? Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak. Burada 54, öbür tarafta 16. Devamlı bu tür eylemlerde bunca insanımız öldürülecek, öldürenler elini kolunu sallaya sallaya gezecek veya cezaevlerinde beslenecekler. Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda hala idam cezası vardır. Kara Avrupa'sı hariç. Türkiye, terör örgütlerinin ve terör yöntemlerinin hiçbirine teslim olmamıştır, olmayacaktır" diye konuştu.

"CERABLUS BOŞALTILDI"

Fırat Kalkanı operasyonuna değinen Erdoğan, Cerablus'un boşaltıldığını vurgulayarak, "Terör örgütlerini kullanarak, bu ülkeyi, bu milleti dize getirebileceklerini sananlar; yarın kendi ellerinde patlayacak bir bombanın pimini çektiklerini bilmelidirler. İşte Cerablus, ne oldular? Karkamış'ı rahatsız ettiler. Sürekli Karkamış'a havan toplarıyla saldırdılar. Bir sabır, iki sabır, üç sabır, dört, beş, on. Sabır, sabır, sabır. Artık yetti, dedik. Gereği yapılacak, dedik. Şimdi Cerablus boşaltıldı. Cerablus'un sahipleri şimdi Cerablus'a yerleşmeye başladı. Gaziantep'te de Cerabluslu kardeşlerimden Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü yardımı vereceğiz. Artık herkes yerini bilecek. Özgür Suriye Ordusu'na her türlü desteği verdik ve onlar da gerekli operasyonu yaptı" dedi.

"PENSİLVANYA'DAKİ ŞARLATANIN PEŞİNDEN GİDENLERİNİZ VARSA BURADAN KOPUN"

15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimine yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da FETÖ denilen ihanet şebekesi devletten gasp ettiği tanklarıyla, silahlarıyla Gaziantep'e de saldırdı. Buradan sesleniyorum. Devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum. Eğer Pensilvanya'daki bu şarlatanın peşinden gidenleriniz varsa artık buradan kopun. Kopmadıysanız, milletimize sesleniyorum. Bu şarlatanın peşinden gidenleri bilenleriniz varsa bunları karakollarıma, savcılıklarımıza bildirin ve gereğini yapalım. Bunlarla beraber yürümeyeceğiz. Çünkü bunlar vatanımıza, Silahlı Kuvvetleri’mize, emniyet teşkilatımıza ihanet ettiler"

"ALFABEDE HARF KALMADI"

Bugün dünyanın en kanlı terör örgütlerinin aynı coğrafyada görülmesi tesadüf değildir. Birbirlerinin değil, sadece masum insanların kanını döküyor.Türk milletine ihanet eden örgütlere isim bulmaktan alfabede harf kalmadı. Bırakın bu isimleri. Biz bunların arkasındaki yüzü biliyoruz. Bu kadar zulüm dünyaya ağır gelir. Diyorum ki, zalimler için yaşasın cehennem. Her türlü zorluğa dayanırız ama çok iyi biliyoruz ki, özellikle bu bölgede kana ateşe boğanlar bu ateş kendilerine değdiklerinde aynı dayanıklılığı gösteremezler. Gelin bir önce ülkemizi de bölgemizi de dünyayı da bu terör belasından kurtaralım. Biz her zaman mücadeleye hazırız. Üzerimize düşeni yapmak konusunda kararlıyız. Arzumuz daima barıştan, huzurdan yanayız. Sınırlarımız içinde ve yakınında hiçbir terör örgütünün faaliyetine müsamahamız yok. DAEŞ'in Suriye ve Irak'tan temizlenmesi için yürütülen operasyonlara destek vereceğiz. Cerablus'ta bu yüzden varız. PYD için aynı kararlılığa sahibiz. 15 Temmuz'da FETÖ'ya yol vermeyen bu milletin kararlılığı da gücü de artmıştır.

"DEVLET BAŞKANLARINA DİYORUZ Kİ 'YA O YA BİZ'"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve emniyet teşkilatının içindeki Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının temizleneceğini belirten Erdoğan, "Silahlı Kuvvetleri’mizin içerisindeki bu bir azınlık grup, askeri elbiseye bürünmüş bunlar da temizlenecek. Daha var, bitmedi. Polisimizin içinde, bunlar da temizlenecek. Ya kendileri bırakıp gidecekler ya da bunları bir bir bulup çıkaracağız. Aynen kanser hücresi gibi bunları kazıyacağız, çıkaracağız, sağlam bir vücuda sahip olacağız. Tüm dünyayı bu konularla ilgili arıyoruz. Tüm devlet başkanlarıyla konuşuyoruz. Kendilerine anlatıyoruz, diyoruz ki 'Ya o ya biz'." ifadelerini kullandı.

"ŞEHİDİNİN GAZİSİNİN KANI YERDE BIRAKILMAYACAK"

“Gaziantepli yeri geldiğinde mavzeriyle, yeri geldiği zaman yumruğuyla yeri geldiği zaman yüreğiyle mücadele etmesini bilirdi. Teröristler düne kadar Karkamış'ı taciz ediyordu. Şimdi ordumuz onları kovalıyor. Şimdi kaçıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu devlet hiçbir şehidinin, gazisinin kanını yerde bırakmadı, bırakmayacak.”

"FETÖ'nün PKK VE DAEŞ'TEN NE FARKI VAR?"

Terör örgütlerinin isimleri farklı da olsa aynı amaca hizmet eden yapılar olduklarını biliyoruz. PKK ile DAİŞ arasında ne fark var? 241 insanımızı şehit eden FETÖ'nün PKK ve DAEŞ'ten ne farkı var? Eskiden bir ASALA vardı, diplomatlarımızı katlederdi. Bunların diğerlerinden bir farkı yok. Bu millet üzerine gelen tank da olsa, kurşun da olsa, korkmadığını göstermiştir. Gerek PKK saldırılarında, gerek DAEŞ eylemlerinde gerek 15 Temmuz'da hayatını kaybedenlerin yakınları ile görüşme imkanım oldu. Hepsinin vakur duruşlarına şahit oldum. Bu milletin eli öpülür. Bu milletin alnı öpülür. Çünkü bu millet kendilerine haydi meydanlara, ölesiye dediğimizde Allah milletimizden razı olsun hep birlikte meydanlara, havalimanlarına yürüdüler. Böyle bir millet arkamızda olduktan sonra... Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını yaptık, bu milletle bunları yaparız.”

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TAMAMEN BİTECEĞİ GÜNLER YAKIN"

IŞİD'in gerçekleştirdiği terör eylemlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DAİŞ denilen proje örgüt, aziz dinimizin değerlerini istismar ederek, kandırdığı insanlarla birlikte yüzlerce masum vatandaşımızın kanını döküyor olsa da elde ettiği ve edebileceği hiçbir şey yoktur. Bunlar Rabb'imizi istismar ediyorlar. Allah'ı istismar ediyorlar. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Her gecenin sabahı olduğu gibi bu terör örgütlerinin tamamen biteceği günler de yakındır. Bu millet güçlüdür. Bu devlet güçlüdür" açıklamasında bulundu.

"DAİŞ'İN SURİYE VE IRAK'TAN TEMİZLENMESİ İÇİN HER TÜRLÜ KATKIYI VERECEĞİZ"

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Arzumuz daima barıştan, huzurdan, esenlikten yanadır. Bölgemizin terör örgütlerinden temizlenmesi için üzerimize düşenleri yapmakta kararlıyız. Sınırlarımız içinde ve yakınında hiçbir terör örgütünün faaliyetine asla müsamahamız yoktur, olmayacaktır. Bölücü örgüte yönelik operasyonlarımız kesintisiz devam edecektir. DAİŞ'in Suriye ve Irak'tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus'ta, Başika'da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bilinmelidir ki 15 Temmuz'da FETÖ'ye yol vermeyen bu milletin diğer terör örgütleriyle mücadele konusundaki kararlılığı da gücü de katlanarak, artmıştır"

“TÜM DÜNYAYI ARIYORUZ, YA ONLAR YA BİZ DİYORUZ”

Erdoğan, terör örgütleri konusunda tüm dünyayı uyardığını belirterek, “Tüm dünyayı arıyoruz, bunlar konusunda uyarıyoruz, ya onlar ya biz diyoruz. DAİŞ, aziz dinimizin istismar ederek, vatandaşlarımızın kanını döküyor olsa bile eline geçen bir şey yok. Her gecenin sabahı olduğu gibi terör örgütlerinin tamamen biteceği günler de yakındır. Bu millet parmak ile sayılamayacağı gibi, kırmak ile tükenmez. İnancı uğrunda, davası uğrunda vatanı, bayrağı, ezanı uğrunda ölmek, bu millet için şereflerin en büyüğüdür. Bu millet bir ölürse, bin dirilen millettir” dedi.

“BİZ BU TERÖR MASKELERİNİN ARKASINDA AYNI SURAT OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Erdoğan, terör örgütlerinin Türkiye’de ve Ortadoğu’da faaliyet göstermesinin tesadüf olmadığını belirterek, “Bugün dünyanın en kanlı terör örgütlerinin aynı coğrafyada, bizim çevremizde faaliyet göstermesi, tesadüf değil. Bakıyorsunuz, birbirleri ile mücadele ediyor gibi gözüken bu örgütler, birbirleriyle mücadele değil, masumların kanını döküyor. Bu örgütlerle mücadele için gelen devletler de masumların kanının dökmekten başka bir şey yok. Bu örgütlere isim bulmaktan alfabe bile harf kalmadı. Bırakın bu sahte maskeleri. Biz hepsinin arkasında aynı surat olduğunu biliyoruz. Vazgeçin artık bu kirli oyunlardan. Siz önce dökülen masum kanlarının hesabını verin” dedi.

“BİZ BU COĞRAFYADA HER TÜRLÜ ZORLUĞA DAYANIRIZ”

Erdoğan, “Bu kadar zulüm, dünyaya ağır gelir. Türk milleti olarak biz bin yıldır, kesintisiz mücadele ile yaşadığımız bu coğrafyada, her türlü zorluğa dayanırız. Ama çok iyi biliyoruz ki bölgeyi ve bu bölgede kana ateşe boğanlar, bu ateş kendilerine değdiğinde aynı dayanıklılığı gösteremezler” dedi.

DÜNYAYA TERÖR ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Erdoğan, tüm dünyaya terör çağrısını yineleyerek, “Gelin bir an önce bölgemizi de, ülkemizi de dünyayı da bu terör belasından kurtaralım. Biz her zaman mücadeleye hazırız. Arzumuz, barıştan, huzurdan esenlikten yanadır. Bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Sınırlarımız içerisinde veya yakınında, hiçbir terör örgütünün faaliyetine asla müsamahamız yoktur. Olmayacaktır Bölücü örgütüne yönelik operasyonlarımız kesintisiz devam edecektir. DAİŞin Suriye ve Irak’tan temizlenmesi için yürütülen mücadeleye her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus’ta, Başika’da bunun için varız. Gerekirse, diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız” dedi.

“PYD’NİN DE KÖKÜNÜ KAZIYANA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Erdoğan, PYD terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar, mücadelenin süreceğini belirtti. Erdoğan, “PYD denilen bölücü örgütünün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bilinmelidir ki 15 Temmuz’da FETÖ’ye yol vermeyen bu milletin, diğer terör örgütleriyle mücadele konusundaki karlılığı da gücü de katlanarak artmıştır. Unutmayın, Allah’ın yardımı yakındır. Bu müjdeyi unutmayın. Üzerine üzerine, gideceğiz. Bu işi de Allah’ın izniyle milletçe halledeceğiz. Hiç endişeniz olmasın” dedi.

“BURADAKİ ACI 78 MİLYONUN ACISI”

Gaziantep’teki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuşmasında, “PKK, DAİŞ, PYD hepsi maşa olarak kullanılan terör örgütleri, dışarıdan güç alarak bombalarla saldırdılar, Besna ve Nurettin’in düğününde 54 cana kıydılar. Acılarımızın hepimizin yüreğine düştü. Buradaki acı 78 milyonun acısı. Şehitlerimizin yanındayız. Emanetleri bizim emanetimiz. Onlara hep beraber sahip çıkacağız. Hiçbir terör örgütü emellerine ulaşamayacak. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece, Liderimiz Erdoğan’ın arkasında 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Türkiye’ye hep birlikte günlere daha fazla çalışarak taşıyacağız” dedi.

“HEDEFLERİMİZİ TUTTURACAĞIZ”

Daha sonra ise İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ismi anons edildi. Bakan Ala, konuşmak üzere platforma çıkarken, alandaki on binlerce kişi “şehitler ölmez” sloganları attı. Ala konuşmasında, “F16’ları tankları yer yüzüne dar eden aziz milletim, aziz Gaziantepliler, Türkiye’nin önünü kesmek isteyenler başarılı olamayınca, bu kez terör örgütlerini maşa olarak kullanıp, bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Allah’ın izniyle lider meydanlarda olunca, meydanlarda sizlerle milletimizle dolunca, biliniz ki bu memleketin önünü, hiçbir tuzak kesemeyecek. Ne kadar tuzak kurarsa kursunlar, ne kadar terör örgütünü bir araya getirirlerse, bu yürek, bu meydan sizler olduğu sürece bu ülkenin bu milletin yolu açıktır. Hedeflerimize sizlerin arkamızda durmasıyla varacağız, bu hedefleri de tutturacağız. İstikamet üzere, Allah’ın yardımı oldukça, doğru olanı sizler her zaman destekledikçe bu hedeflere varacağız. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“TERÖR ASLA BAŞARILI OLAMAYACAK”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise, “Bugün birlik, beraberlik, kardeşliğimizin teminatı olan Cumhurbaşkanımız Gaziantep’teler. Bugün direnişin, dirilişin sembolü, cumhurbaşkanımız gazi şehirdeler. Hoş geldiniz. 15 Temmuz gecesi, burada çeyrek milyonu aşan hemşehrilerimizle birlikte demokrasimize, geleceğimize sahip çıktık. Hep birlikte başardık. Terör asla başarılı olamayacak. Gaziantep’te de hüsrana uğrayacak. Gaziantep üretmeye yatırıma devam edecek. Bir hafta önce buradaydık, bir terör eylemi vardı. Orada bu şehrin direncini, birlik ve beraberlik, kardeşlik ruhuna şahit olduk. Allah'ın izniyle bunların hepsini aşacağız. Hiç bir güç Türkiye’nin ilerlemesine engel olamayacak. Çünkü Türkiye’yi cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok daha ileriye taşıyacağız” şeklinde konuştu.

AİLELERİ ZİYARET ETTİ BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"ne katılmak üzere Gaziantep’te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısında yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinin ardından, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile diğer yetkililerle Ulu Cami'ye geçti. Burada Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüşerek başsağlığı diledi. Kur'an-ı Kerim tilavetini ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in okuduğu duayı dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitler için Bakara Suresi'nin ilk ayetlerini okudu.

VALİ YERLİKAYA’YI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti. Erdoğan, valilikte tören mangası ile karşılandı.

Havaalanından Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile yola çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Gaziantep Valiliği'ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve tören mangası tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Vali Ali Yerlikaya ile birlikte makam odasına geçti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, beraberindeki bakanlar, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte gittiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde, çiçeklerle karşılandı. Erdoğan'ı karşılayanlar arasında Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu yer aldı.

Erdoğan ve beraberindekiler, karşılamanın ardından Başkan Şahin'in makamına geçti.

 !#**v179&pl=true**#!

 !#**v171&pl=true**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler