USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mücadele dönemi başladı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,
03-08-2016 08:59
Gaziantep

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından düzenlenen Olağanüstü Din Şûrası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet 17-25 Aralık sonrasında aldığımız önlemler olmasaydı, özellikle yargıda aldığımız önlemler olmasaydı bu darbe girişimi muhtemelen, sadece silahlı kuvvetler içindeki bir grup silahlı teröristin değil; polisiyle, yargısıyla, bürokrasinin diğer unsurlarının katılımıyla çok daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkacaktı” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, olağanüstü olarak toplanan ve iki gün sürecek olan şûranın açılışında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, din âlimleri, İlahiyat Fakültelerinden çok sayıda öğretim üyesi ve davetliler hazır bulundu. Bilkent Otel’de gerçekleştirilen şûrada Cumhurbaşkanı Erdoğan, şûra üyelerine ve katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Olağanüstü Din Şûrası’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şûrayı düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı’na şûraya görüşleri, değerlendirmeleri ve teklifleriyle katkıda bulunacak olan tüm âlimlere ve uzmanlara teşekkür etti.

“15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ, TÜRKİYE’NİN SON 3 YILDIR YAŞADIĞI SÜRECİN EN KANLI BOYUTUNU TEŞKİL ETMEKTEDİR”

Türkiye’nin son 3 yıldır çok önemli gelişmelere sahne olduğuna ve 15 Temmuz gecesi yaşanan silahlı darbe girişiminin, bu sürecin en kanlı, en cüretli boyutunu teşkil ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet ve millet olarak, bekamızı yakından ilgilendiren bu gelişmelerin odağında yer alan terör örgütünün özelliği, kendisini dini bir yapı, dini bir cemaat, dini bir hizmet kuruluşu olarak gösteriyor olmasıdır. Esasen, bu hain yapının 40 yıldır toplumumuz içinde kanserli bir hücre gibi, bulaşıcı bir virüs gibi yaşayabilmesi ve sürekli büyümesi, işte bu dini değerleri öne çıkartan kimliği sayesinde mümkün olmuştur” diye konuştu.

Kendisine kimi dostlarının, ‘Efendim bunlar silahlı bir örgüt değil’ dediklerini, kendisinin de ‘Bakın yanlış bir tespitin içerisindesiniz. Bunlar silahı vakti saati geldiğinde en iyi kullanabilecek bir örgüttür’ dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O dostlar, ‘Nasıl olur’ dediklerinde de ‘Bunlar Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde örgütlenmiş ve vakti saati geldiğinde oradaki silahları bu millete doğrultabilecek bir karakterde olan bir örgüttür’ derdim. İnanmazlardı, inanmıyorlardı. Tabii bunları kalkıp açık açık meydanlarda da söyleyebilecek noktada değildik. Sadece bunlar özel toplantılarımızda yaptığımız görüşmelerdi. Şimdi bu ortaya çıkınca o dostlar şimdi gelip haklıymışsın demeye başladılar” şeklinde konuştu.

“BU YAPININ SİNSİ HESAPLARIN ALETİ, ARACI VE ÖRTÜSÜ OLDUĞUNU UZUN SÜRE GÖREMEDİK”

Milletin, meşrebi ne olursa olsun, ‘Allah ve Peygamber’ diyen, hayır-hasenat için çalışan, en azından böyle görünen herkesi, her grubu olduğu gibi, bu yapıya da hüsnü niyetle yaklaşıp mensuplarını koruyup desteklediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Tek parti döneminden itibaren uzun süre, fevkalade yanlış bir şekilde, ‘irtica paranoyasıyla’ ve devlet imkânlarıyla dini cemaatlerin üzerine gidildiği dönemlerde, her grup gibi, bu yapı da milletimizin kolları, kanatları altında varlığını sürdürmüştür. Rahmetli Özal, Demirel, Ecevit, hatta biz de, farklı görüşlerden siyasetçiler ve devlet adamları da bu yapıya iyi niyetle destek olduk. Açık konuşuyorum: Şahsen ben de, katılmadığım pek çok yönleri olmasına rağmen, asgari müştereklerde buluşabildiğimiz zannıyla, her kesim gibi, bunlara yardımcı oldum. Şerif Mardin’in çevre olarak ifade ettiği, daha önce dışlanmış, ötekileştirilmiş tüm kesimleri merkeze taşıma çabamızdan, bu kesimin de istifade etmesini sağladım. Yapının başında yer alan kişi ve kadro konusundaki tüm tereddütlerimize rağmen, yurt içinde ve yurt dışında yürütüyor göründükleri yaygın eğitim, yardım, dayanışma faaliyetlerinin hatırına, bunlara müsamaha gösterdik. Hatta ‘Allah dedikleri için müsamaha gösterdik, dedik ki ‘bir ortak yanımız vardır.’ Ama inanın bana, aynı menzile giden farklı yollardan biri olarak gördüğümüz bu yapının, aslında bambaşka niyetlerin, sinsi hesapların aleti, aracı, örtüsü olduğunu uzun süre görmedik, göremedik.”

2010 yılından itibaren, özellikle de 2012 yılından sonra bu yapıyla ilgili rezerv koyduklarını ve bu dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarına yönelik operasyonlar ve davalarla ilgili de ciddi şüphelerinin olduğunu ve bu şüphesini yetkililerle paylaştığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok yakından tanıdığım, uzun yıllar birlikte çalıştığım bazı komutanlara yöneltilen suçlamaların ve tutuklamaların gerekçeleri beni ikna etmiyordu. Aynı şekilde, kamuda ve özel sektörde, yapıya mensup kişilerin giriştikleri güç temerküzünden, kendilerinden olmayanlara hayat hakkı tanımayan tavırlarından ciddi olarak rahatsızlık duyuyordum. Fakat o sıralarda meseleyi kendi arkadaşlarımıza dahi anlatmakta güçlük çekiyordum” dedi.

“ARTIK ŞÜPHE DÖNEMİ BİTTİ MÜCADELE DÖNEMİ BAŞLADI”

2013 yılında yaşanan 17-25 Aralık darbe girişiminin, bu hain örgütün gerçek yüzünü ilk defa tüm çıplaklığıyla ortaya koyan bir hamle olmasına rağmen kimi arkadaşlarının örgütün gerçek yüzünü görmediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlâ inanmayanların olduğunu da biliyorum. Hâlâ maalesef bakıyor ama görmüyor olanların olduğunu da biliyorum. Bu noktadan sonra artık şüphe dönemi bitti mücadele dönemi başladı” açıklamasında bulundu.

“Şayet 17-25 Aralık sonrasında aldığımız önlemler olmasaydı, özellikle yargıda aldığımız önlemler olmasaydı bu darbe girişimi muhtemelen, sadece silahlı kuvvetler içindeki bir grup silahlı teröristin değil; polisiyle, yargısıyla, bürokrasinin diğer unsurlarının katılımıyla çok daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkacaktı” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şeye rağmen, bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökememiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Bundan dolayı hem Rabbimize, hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de, milletim de bizi affetsin” diye ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler