USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyükşehir Merkez Kreş ve Anaokulu'nun açılışı yapıldı

Büyükşehir Merkez Kreş ve Anaokulu'nun açılışı yapıldı
19-10-2015 11:13
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Merkez Kreş ve Anaokulu’nun açılışı yapıldı.

 

  !#**g32&in=false**#! 

 

Açılışa, AK Parti Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediyeden yetkililer, veliler ve çocuklar katıldı.

Şahin, yeni yapılan kreş ve anaokulunun açılışında, mesleği ne olursa olsun herkesin çocuklarını en iyi şekilde yetiştirme hedefi olması gerektiğini söyledi.

“Beşikten mezara kadar ilim” diyen bir medeniyetten geldiğimizi belirten Şahin, şöyle konuştu:

“Bilim dünyası şunu kanıtlamış ki insan karakteri 3 yaşından sonra oluşuyor. 3-4 yaş o kadar önemli ki yabancı dil öğrenmek için de, kendi kabiliyetini, kapasitesini, Yüce Mevlam’ın ona verdiği gücü ve yeteneği keşfetmek için okul öncesi eğitim çok hayati bir mesele. Bu şehir için de çok çok daha zorunlu ve hayati. Çünkü 2002 yılında iktidara geldiğimiz zaman şehirdeki okul öncesi eğitim oranı yüzde 11’di. Çalıştık, çabaladık, uğraştık yüzde 59’a yükselttik ama hala Türkiye ortalamasının altındayız.”

 

ŞAHİN: ANNELİK ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜÇ

 

En büyük kalkınmanın birey ve eğitimli genç nüfus olduğuna dikkati çeken Şahin, anneliğin çok önemli bir güç olduğunu vurguladı.

Herşeyin anneden beklenilmesinin haksızlık olduğunu ifade eden Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde hazırladığı “Aile Paketi” hakkında bilgi verdi.

Annelerin bir taraftan bebeğinin beşiğini sallarken öbür taraftan yemeğini yaptığını anlatan Şahin, şöyle devam etti:

“Yüce Mevlam bunu kadınlara vermiş. O yüzden bu yetenek bize ait. Bu yeteneği de bizim toplumun menfaatine kullanmamız gerekiyor. Çünkü ben eşimden biliyorum. Bir şey söylediğim zaman elimde bir iş var diyor. Önceliği o işi bitirmesi lazım. Ama biz aynı anda 10 işi planlayabiliyoruz. Yüce Mevlam’ın analara verdiği bu gücü kullanmamız lazım. O yüzden bebeklerimiz, yavrularımızı, canlarımızı geleceğe çok iyi hazırlayacağız. Bu şehir sanayi, kültür, turizm şehriyse, birileri Afganistan, Pakistan diye bu şehri eşleştirmeye çalışıyor ama orada dursunlar, bizim bu şehirle ilgili çok büyük hedeflerimiz, ideallerimiz var. Ve bu çocuklar daha iyi yetişip bu şehrin, cazibesini, rekabet gücünü artıracak. Şehirler yarışında da bütün hepsinde çok güclü bir şekilde kalkınma yolculuğumuza devam edeceğiz. “

Abdulhamit Gül de en büyük yatırımın gençlere, çocuklara yapılan yatırım olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin çok doğal kaynakları olmadığını belirten Gül, “Bir petrolümüz, doğal gazımız yok, belki bu anlamda doğal kaynaklarımız yok ama emin olun bizim için en büyük zenginliğimiz işte bu yavrularımızı, Türkiye’nin gençlik potansiyeli, Türkiye’nin geleceği olan bu çocuklarımız. Bu zenginliğin farkında olarak bu geleceğimize yatırım yapan Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

GÜL: CEHALETLE MÜCADE TERÖRLE YAPILAN MÜCADELE KADAR ÖNEMLİ

 

Türkiye’de yapılan hizmetlerin en önemlisinin cehaletle yapılan mücadele olduğuna işaret eden Gül, cehaletle yapılan mücadelenin terörle yapılan mücadele kadar önemli olduğuna dikkati çekti.

Yakın zamanda bir okulda teröristler tarafından indirilen Türk bayrağının çocuklar tarafından öpülerek tekrardan göndere çekildiğini anlatan Gül, “Neden: Çünkü onlar ne yaparsa yapsın eğer biz çocuklarımızı, değerli öğretmenlerimiz, anne, babalarımız böyle yetiştirdikten sonra hiç kimse Türkiye’nin sırtını yere getiremez” diye konuştu.

İnsanı iyi yetiştirince, dünyanın terörden, kötülüklerden ve zulümden kurtulacağına işaret eden Gül, Milli Eğitimin yarım bıraktığı eğitim hizmetlerine belediyelerin çok büyük destek verdiğini dile getirdi.

Seçim beyannamesinde her belediyenin kreş yapma zorunluluğunun tahattüt olarak verildiğini belirten Gül, Gaziantep’teki belediyelerin bu anlamda Türkiye’ye örnek olacak hizmetleri yerine getirdiğini kaydetti.

Çocukların protokol üyelerine çiçek takdim ettiği törendeki konuşmaların ardından Gül, Şahin ve beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek, kreşi gezdi.

Öte yandan alanında uzman eğitmenleriyle Hacıbaba, Kurbanbaba, Emek ve yeni açılan merkez olmak üzere 4 kreşte 3, 4, 5 ve 6 yaş grubu çocuklara hizmet veriliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler