USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Bakan Soylu'nun atanması Gaziantep'in Demokrat tabanını mutlu etti

Bakan Soylu'nun atanması Gaziantep'in Demokrat tabanını mutlu etti
01-09-2016 08:48
Gaziantep

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nda Efkan Ala'nın istifası sonrasında boşalan göreve Süleyman Soylu'nun getirilmesinin ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı.Öte yandan Bakan Soylu'nun İç İşleri Bakanlığı görevine getirilmesi Gaziantep'in Demokrat tabanını mutlu etti.

SOYLU: TANKIN ÜZERİNE ÇIKANLAR, BİZDEN HESAP SORAR

Efkan Ala'nın yerine İçişleri Bakanlığı'na getirilen Süleyman Soylu, koltuğunu Mehmet Müezzinoğlu'na devretti. Devir teslim töreninde konuşan Soylu, sorumluluklarının ağır olduğunu belirterek, "15 Temmuz milletimiz için, bu ülkeyi yönetenler, bu topraklar için bir milattır. 15 Temmuz'dan sonra her dakika şunu düşündüm. Eğer boş kalır, eğer milletin bize verdiği emaneti layıkıyla beraber yönetemezsek, hiçbir şeyi düşünmeden tankın üzerine çıkanlar, hiçbir şeyi düşünmeden sadece milletini, bizi, hürriyetimizi, özgürlüğümüzü düşünenler, ay yıldızlı bayrağımızı düşünenler bizden hesap sorarlar. Bu sorumluluk bizim üzerimizdedir. Günlerce meydanlarda nöbet bekleyenler, demokrasiye sahip çıkanlar ve yine ifade etmek istiyorum ki millet olmanın hazzını ve onurunu yaşatanlar bize hesap sorarlar. Onun için sorumluluğumuzun ağır olduğunu, 15 Temmuz'a kadar Türkiye'de büyük reform, büyük değişim, büyük atılım ve büyük bir sıçrama gerçekleştiğini ama 15 Temmuz'dan sonra her birimizim işçimizin, emeklimizin, kameramanımızın her birimizin onlar adına büyük sorumluluk taşıdığımızı ve bu anlayışla da hareket edeceğimizi hep zihnimizde belirledik ve devam ettirdik" diye konuştu.

"VATAN NÖBETİ OLARAK NİTELENDİRİYORUZ"

Üstlendikleri görevleri 'vatan nöbeti' olarak nitelendiren Bakan Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Baş bakan'ımız tarafından bize tevdi edilen çok onurlu bir görevi yürütüyoruz. Bugün bunu yaparız yarın bir başka arkadaşımıza bu nöbeti devrederiz. Biz bunu vatan nöbeti olarak nitelendiriyoruz. Bunun bir günü de birdir. Bir saati de birdir. Bunun süresi ne kadar olursa olsun her anı her dakikası birdir" ifadelerini kullandı.

"İLK BAKANLIĞIM BURASI İYİ BİR ÖĞRETİ OLDU"

İçişleri Bakanı Soylu, "9 aydır Türkiye'nin reform açısından en önemli bakanlığında Allah çalışmak nasip etti. Ak Parti'nin Türkiye'deki 14 yıllık başarı hikayesinin en önemli yapı taşı çalışma hayatında gerçekleşmiştir. Dünyanın tüm ülkeleri methiyeler ortaya koyarak ve bu başarıyı örnek alarak programlarını gerçekleştirdiler. Kıymetli Bakanım doğumdan ölüme kadar hatta ölümden sonra da ölenlerin ailelerini kucaklayan, aynı zamanda ben yarın nerede çalışacağım diye soran çok önemli bir çalışma alanını çağın gerekllerini yerine koymaktadır. Bu süreçte 64. ve 65. hükümette çok önemli değişiklikler kaydedildi. Bu reformu geleceğe devam ettirme konusunda hükümetimizin kararlıluğı çok önemli bir süreci devam ettirdi.

İlk bakanlığım burası.. İyi bir öğreti oldu. Bu 14 yıllık süreç içerisinde bu iklimi oluşturmuşlardır. Önümüzdeki süreçte Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortaya koyulan hedefleri gerçekleştirmek üzere bir gayret ortaya koyacak ve aziz milletimizi bu hizmetlerle buluşturacaktır" ifadelerine yer verdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler