USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

‘ATAMA VEKİL İSTEMİYORUZ’

‘ATAMA VEKİL İSTEMİYORUZ’
17-09-2015 08:08
Gaziantep

Yaklaşan milletvekili erken seçimi öncesinde siyasi parti aday listeleri yarın açıklanacak. Gaziantepliler belirlenecek olan milletvekili adaylarının kenti tanıyan ve kente faydalı olacak kişiler arasından seçilmesini istiyorlar. Vatandaşlar, ithal adaylara sıcak bakmadıklarını ifade ederken seçime hazır olduklarını açıkladılar.

NASIL BİR MİLLETVEKİLİ?

1 Kasım seçimleri öncesinde siyasi partilerden Gaziantep milletvekili olmak isteyen aday adaylarının başvuruları tamamlandı. Geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde siyasi partilerden milletvekili aday adayı olan isimlerde büyük değişiklik olmazken Gaziantepli vatandaşlar, Gaziantep’in temsil edecek milletvekilini tarif ettiler. Milletvekilinin önce yaşadığı kenti tanıması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Atama ile şehre gelen vekil istemiyoruz. Çünkü bu vekiller farklı şehirlerden gelen ve Gaziantep’i iyi bilmeyen kimseler. Siyasi partilerin oylarını arttırmak için Gaziantep’e göndermiş oldukları kontenjan kadro vekiller, mecliste bizleri temsil etmiyorlar. Bu nedenle Gaziantep’i temsil edecek vekillerin Gaziantep’in evlatlarından seçilmesi gerekli” diye konuştular.

“SORUNLARI ÇÖZEN BİR VEKİL OLMALI”

Meclis’te Gaziantep’i tanıyan bir vekil olması gerektiğini savunan İbrahim Acıoğlu, “Gaziantep’in sorunlarını iyi bilen, şehri tanıyan bir vekilin mecliste Gazianteplileri temsil etmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim düşünceme göre Gazianteplileri temsil edecek milletvekili, hak yemeyen, Gaziantepli vatandaşların sorunlarına yardımcı olup, sorunları çözen bir kişi olmalı” şeklinde konuştu.

“ÖNCE KENTE HİZMET ETMELİ”

Gaziantep milletvekilinin önce kente hizmet vermesi gerektiğini ifade eden Samet Bodur, “Gaziantep milletvekili kent için çalışan, kentin sorunlarını bilen ve kentteki kaosu önleyebilen bir isim olmalıdır. Şehrin sorunlarını meclis gündemine taşıyacak isimlerin Gaziantep milletvekili olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“KENTİNİ TEMSİL ETMELİ”

Seçilmiş bir milletvekilinin kentini temsil ettiğini söyleyen Yurt Polat, “Gaziantep’i mecliste temsil etmek için seçilen milletvekilinin bu bilinç ile hareket etmesi gerekiyor. Kendi düşünce ve fikirlerini doğru bir şekilde savunarak tarafsızlığını göstermelidir. Milletvekili dürüst, namuslu ve yeminine sadık olmalıdır. Bu noktada Mehmet Şeker’in profile uygun olduğunu düşünüyorum. Mecliste yaptığı çalışmaları olumlu karşılıyorum. Bu anlayışta vekillerin sayısı artarsa ülkemizin tüm sorunları çözülür” şeklinde konuştu.

“MİLLETİN DEĞİL PARTİNİN VEKİLİ”

Milletvekili adaylarını tanımadıklarını belirten Fuat Nizamoğlu, “Mevcut Gaziantep milletvekillerini ve 1 Kasım seçimlerine katılacak olan aday adaylarının büyük kısmını tanımıyoruz. Usul yerini bulsun diye oy kullanıyoruz. Zaten milletvekili adayları meclise girince vatandaşları hemen unutuyorlar. Milletin değil partinin vekili oluyorlar. Vatandaşların isteklerini değil partinin isteklerini yerine getiriyorlar. Milletvekili hür değil ki vatandaş hür olsun” diye konuştu.

“HALKINI UNUTAN VEKİL İSTEMİYORUZ”

Milletvekilinin halkın içinden olması gerektiğini ifade eden Kemal Gündüz, “Milletvekili vatandaşların rahatça iletişim kurabileceği biri olmalı. Eskiden insanlar milletvekillerine rahatça ulaşabiliyor, sorunlarını anlatabiliyordu. Bugünde milletvekillerinin ulaşılabilir olması gerekiyor. Benim aklımdaki milletvekili profiline en uygun kişi Mehmet Erdoğan’dır. Seçildikten sonra halkını unutan vekiller istemiyoruz” şeklinde yorumladı.

“SADECE SEÇİM DÖNEMİNDE HATIRLANMAK İSTEMİYORUZ”

Milletvekillerinin halk ile iç içe olması gerektiğini savunan Ahmet İnce, “Vekiller vatandaşların problemleri ile bire bir ilgilenmeli, çözüm üretmelidir. Sadece seçim döneminde hatırlanmak istemiyoruz. Vatandaş olarak sorunlarımızın çözümlenmesini istiyoruz. Kentin sorunlarını mecliste gündeme getiren vekiller istiyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler