USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akif Ekici ‘Esnafımızın durumu iyi değil’

Akif Ekici ‘Esnafımızın durumu iyi değil’
20-10-2015 03:57
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Akif Ekici, esnafın yüksek vergilerden, haksız rekabet ortamından kaynaklı çok ciddi sorunları ve borçları olduğunu söyledi.

 

Seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden Ekici, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koalisyon görüşmeleri boyunca CHP'nin Türkiye’nin geleceği için hareket ettiğini savunan Ekici, “Diğer partiler gelecek seçimler için hareket etti. CHP koalisyon için en baştan beri partileri ve kişileri değil, ilkelerini ve halka verdiği sözleri esas aldı. Halka verdiğimiz sözleri yerine getirmenin yollarını aradık, aramaya da devam edeceğiz. AKP ve Cumhurbaşkanı ise Meclis'in çalışmasını istemediği için, 17-25 Aralık dosyalarının açılmasını istemediği için, Cumhurbaşkanı’nın konumunu tartışmaya açmak istemediği için koalisyon seçeneğini elinin tersiyle itti ve ülkeyi yeni bir seçime sürükledi.” dedi.

 

ESNAF BAKANLIĞI KURARAK SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

 

Parti olarak esnafın sorunlarının da farkında olduklarını kaydeden CHP Gaziantep milletvekili adayı, sözlerini şöyle tamamladı: “Esnafımızın yüksek vergilerden, haksız rekabet ortamından kaynaklı çok ciddi sorunları ve borçları var. Bu sorunların farkındayız. Bu sorunların çözümü için de en aklı başında ve ayakları yere basan projeleri olan tek partiyiz. CHP iktidarında Esnaf Bakanlığı kurarak esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına ve hızlı bir şekilde çözüm üretilmesine olanak tanıyacağız. Prim borcu olan esnafın sağlık hizmetlerinden yararlanmasına, esnafın ödediği yıllık vergi ve prim borcu kadar sıfır faizli kredi kullanmasına, belediyelerin esnafla rekabet etmesini önlemeye dönük yasal düzenlemeler yapacağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler