USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Zirve ve kırıntıları!

16-09-2018

Hain terör örgütü FETÖ’ye yönelik operasyonların hız kesmeden devam ettiği bir sürecin takipçisi olan bir yurttaş olarak her alanda yürütülen temizlik çalışmalarının artarak devam etmesini istiyorum.

Şimdi devam eden operasyonlar kapsamında Gaziantep’te süren dava sonuçları da merakla bekleniliyor. Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) sözde bölge imamı firari sanık Mehmet Kocatürk'ün yakalanması için kırmızı bülten çıkarılmıştı Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesince, silahlı terör örgütü yöneticiliği suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen firari sanık Mehmet Kocatürk hakkında kırmızı bülten formu düzenlendi ve tutuklamaya yönelik yakalama kararıyla aranan Kocatürk için çıkarılan kırmızı bülten, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne gönderilmişti. 13 Ocak 2015 tarihinde yurt dışına çıktığı belirlenen Kocatürk'ün yargılandığı dava dosyalarında örgütün sözde "bölge abisi" olduğu, sık sık Pensilvanya'ya giderek FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile görüştüğü, örgüte eleman kazandırmak için okullar açtırdığı ve yönettiği, bu kapsamda Zirve Üniversitesi kurulduğu ve mütevelli heyetine yer aldığı, kentteki iş adamları ile toplantılar yaparak "himmet" adı altına para topladığı bilgileri yer alıyor. Şimdi hakkında kırmızı bülten çıkartılan bu teröristle Gaziantep’te kim veya kimler temas kurdu, kime selam verdi kimden selam altı veya nerede kimlerle temas haline geçti. Mesela Zirve Üniversitesine yer tahsisi konusunda karar alan dönemin Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri hakkında açılan soruşturma hangi aşamada merak ediyorum!.. Terörist Kocatürk’ün tüm bağlantıları en ince ayrıntısına kadar incelenmeli ve kent genelinde temas kurduğu kişiler inceleme altına alınmalıdır. Diğer yandan Zirve Üniversitesinin yer tahsisi konusunda haklarında inceleme başlatılan Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin dışında dönemin belediye başkanının sadece meclis kararında imzası bulunmadığı için soruşturma kapsamı dışında bırakılmasına da halen bir anlam verememiş durumdayım. Dış kaynaklı ekonomik saldırıların yoğun olarak devam ettiği bu süreçte bu konunun soğuk aş gibi neden ısıtıldığı konusunda da cevap vermek isterim. Ben şuna inanıyorum; ABD kaynaklı ekonomik saldırıların altından da yarın Pensivanya’da yaşayan terörist başı ve yandaşlarının lobi çalışmaları çıkarsa şaşırmamak lazım!..

""
17 ARALIK’DA DARDE GİRİŞİMİ NASIL PÜSKÜRTÜLDÜYSE
15 TEMMUZ’DA TERÖR ÖRGÜTÜNE HALK BALYOZ İNDİRDİ

Başta yargı ve emniyet olmak üzere, devletin birçok kurumu içine sızan FETÖ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tümüyle ele geçirmesinin önünde engel olarak gördüğü tüm kurum ve şahısları etkisiz hale getirmek için her türlü hile ve kumpası kullandı. Bu doğrultuda 61. Hükümet’i yıpratmayı ve yok etmeyi hedefleyen FETÖ, hükümetin istifa etmesi ve mega projelerin durdurulmasına yönelik olarak 17 Aralık’ta yargı darbesi için kirli yüzünü gösterdi. Bu tarihten önce istediği her alanda tüm kapıları sonuna kadar açan yapıya yönelik yaptırımların başladığı tarihtir 17 Aralık. Devletim neredeyse tüm kurumlarında kendini üst seviyede gösteren hain terör örgütünün mensuplarına yönelik 17 Aralık’tan itibaren başlatılan derin operasyonlar karşısında 15 Temmuz’u kendisine hedef göstermiş ve 15 Temmuz terör örgütüne yönelik halkın balyozuyla bertaraf edilmişti.

GAZİANTEP’TE 55 MİLYON LİRALIK VURGUNA İMZA ATMIŞLARDI

FETÖ/PDY kapsamında Olağanüstü Hal Tedbirleri Kapsamında KHK çerçevesinde kapatılan İpek Kültür ve Eğitim Vakfı’nın mütevelli heyeti üyeleri hakkında vakıfları zarara uğratmaktan dolayı Vakıflar Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından dava açıldı. Dava çerçevesinde ortaya çıkan kamu zararının 55 milyon liranın üzerinde olduğu dile getiriliyor. Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün müfettiş nezdinden tamamladığı soruşturma kapsamında dönemin Büyükşehir Belediye Encümenin vakfa gerçekleştiği satışın detayları da yer aldı. Diğer yandan kapatılan vakfın mütevelli heyetinde yer alan, hakkında yakalama kararı bulunan Ak Parti Şehitkamil eski İlçe Başkanı Hasan Coşkun ise mütevelli heyetinin 16 ismi arasında dikkat çekenlerden biriydi. Mütevelli heyetinde yer alan Taner Nakıpoğlu, Mehmet Adil Erturhan, İsrafil Çalışkan, Mehmet Cengiz Uğur, Kemal Harputluoğlu, Mehmet Galip Hasırcı, Mehmet Yaşar, Mehmet Kasım Fincan, Emre Nakıpoğlu, Oğuz Bazoğlu, Hasan Coşkun, Hüseyin Uğur Yardım, Mehmet Fatih Yemlik, Mustafa Kanidağlı, Şahin Dağcı ve Ali İhsan Cuvaoğlu hakkında Gaziantep Vakıflar bölge Müdürlüğü adına Avukat Emri Aktaş aracılığıyla tazminat ve faiz alacağına ilişkin dava açıldı. 2012 yılında gerçekleştirilen Ak Parti Şehitkamil İlçe Kongresi’nde parti tabanından olmamasına rağmen tek aday olarak gösterilen vakıf mütevelli heyeti üyesi Hasan Coşkun, o dönem diğer aday Hüseyin Çolak karşısında seçimi 3 oy farkla kazanmıştı. O dönem cemaatin adayı olarak gösterildiği iddia edilen Hasan Coşkun karşısında parti tabanında ki önemli isimler Ak Parti tabanından gelen Hüseyin Çolak’ı parti içerisinde ki cemaat yapılanmasına izin vermeme adına aday gösterdi. Yapılan kongrede Coşkun seçimi kazanmıştı ama kongrenin ardından Coşkun’a yönelik eleştiriler bitmek bilmemişti. 2012 yılında gerçekleştirilen o kongrede Hasan Coşkun’un karşısına aday olarak çıkan Hüseyin Çolak, seçimi kaybetmesine rağmen ilçe yönetimini cemaate yakın isimlerin girmesine önemli oranda engel olmuştu.

FETÖ’nün Gaziantep imamı olarak bilinen Mehmet Kocatürk ile yakınlığı olduğu daha sonra ortaya çıkan Hasan Coşkun hakkında gözaltı kararı olduğu bildirildi. Gaziantep Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sonucuna göre Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü yol haritası belirleyecek. Diğer yandan Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, davayı ve sonucunu titizlikle takip edeceklerini açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?