USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çanta taşıdığı için adam aday gösterilirse bugün böyle olur!

18-03-2022

Mahkemi-i KÜBRA!

Siyaset makamı, hak-hukuk-adalet noktasında önemli bir nokta. Siyasetçi memleketine, topluma faydalı işler yapar, kendisini geri plana atar. Gaziantep'te bu önemli görevi yerine getiren, memleketini ve toplumu öncelikli sayan kişiler var. Ama, bulunduğu makamı kendisine, ailesine, sulalesine, ikinci, üçüncü şahıs dostlarına ikram eden, 2 icik-micik yaptıktan sonra kesesini dolduran SA(Y)GIN şahsiyetlerde var. Bu yazımda sözüm onlara...

"Yiyin efendiler yiyin!" şeklinde duygularını dizelere aktaran şair aslında o gün olduğu gibi öngörülü davranmış ve bugünlere işaret etmiş... Toplum mühendisliğinde önemli bir yere sahip olan siyasetçi, attığı adımlara, yaptığı çalışmalara, vatandaş öncelikli hamelelere dikkat etmeli. Toplumun sorunlarını çözmek ve mutlu kılmak siyaset makamının öncelikli çalışması olmalı.

Duyuyoruz siyaseten uzun yıllar bağlı bulunduğu siyasi partide il başkanının arkasında ÇANTA taşımış, onun ilaçlarını saati saatine içirmiş, siyaset oyunlarını bilmez iken aday gösterilmesinin ardından CİN kesmiş, seçildikten sonra ise ne oldum delisi olmuş SÖZÜM ona varmı siyasetçi VALLAHİ var... Bir il başkanının çantasını taşıdı diye, onun ilaçlarını zamanında YUTTURdu diye bir adam önemli makamlara seçilebilir mi; vallahi Türkiye'de yaşıyorsanız seçilir!

Bu kadar söz yeter şimdi birde şairin sözlerine bakalım. Şair Adem Uysal'ın Mahkemi-i Kübra adlı şiiri dün olduğu gibi bugünümüzüde özetliyor aslında.
Hakkın rahmetine kavuşunca birisi,

bilirsniz Ne derler;
'Allah için,
İyi insandı rahmetli,
Herkesle iyi geçinir,
Etlisine sütlüsüne karışmazdı kimsenin.
Ara sıra birkaç kadeh atardı,
Lakin kimseye zararı dokunmazdı,
Sessizce sızar kalırdı bir köşede!
Bu akşam toprak mevlidi var,
toprağı bol olsun ne diyelim! '
-Efendiler, hele orada biraz durun,
Çok güzel diyorsunuz da,
Bu insan dünyada nasıl biriydi,
İyi bir insan idiyse,
Neylesin toprağı,
Yok, kötü birisiyse,
toprak onu ne yapsın,
Doğum olan yerde ölüm,
Ölüm olan yerde hesap vardır.
Hesap olan yerde, mahkeme,
Mahkeme olan yerde,
Adalet vardır,
İlahi adalet!
Torpile rüşvete yeri olmayan,
Herkesin hakkını savunan,
mahkeme-i kübra,


ADEM UYSAL

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?