USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CHP'nin Gaziantep'teki KARA YAŞAR'ı

05-02-2023

CHP'nin Gaziantep'te ki emekçilerinden birisi Kara Yaşar (Yaşar Kılıç) Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziantep’te önde gelen isimlerinden birisi. Yaşar Kılıç, gençlik kollarından bugüne örgüt içerisinde aktif çalışmalarıyla dikkat çekti. Yaşamı boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nde hiçbir zaman bir yere aday olmadı. Aday olmayı düşünen isimler kulis çalışması yaparken o sandık başı görev alabilmek için parti binasından hiç ayrılmadı. Gerçekleştirilen seçimleri bağ, kır, villa, sahil veya 5 yıldızlı otellerde takip etmek yerine mahallesinde sandık başında geçirdi. CHP’nin başarısı için var gücüyle çalıştı ama Kara Yaşar mahallesine muhtar bile olmadı. Bu nedenle Kara Yaşar’ın anıtı dikilmeli. Şayet CHP’nin bu konuda bütçesi yok ise anıt maliyeti partililerden bağış olarak toplanmalı.
Tabi Kara Yaşar CHP içerisinde ki sözüm onlara baronlara bir örnek. Milletvekili seçimi yaklaştıkça hem iktidar hemde ana muhalefet içerisinde milletvekili adayı olmayı düşünen isimler kulis çalışmalarına başladılar. İktidar partisinden daha çok ana muhalefet partisinde ki milletvekili aday sıralaması ve aday belirleme yöntemi merak konusu. Fakat benim merakım daha çok CHP’de milletvekili seçiminin ardından önümüzdeki yerel seçimlerde aday adaylığını ilk kez açıklamayı düşünen bir isim var mı? Yok mu? Umarım olur… Parti Meclisi’nde bile farklı görüş ve isimlere yer veren Kemal Kılıçdaroğlu, taşrada da adayların belirlenme sürecinde buna dikkat edecek mi?
Duyumlarıma göre CHP’nin başarılı, çalışkan bir o kadar da becerikli eski ve yeni il başkanlarından ve yöneticilerinden oldukça fazla isim milletvekili aday adaylığını düşünüyor. Olabilir. Milletvekili genel seçimleri öncesinde aday adaylığı sürecini başlatıp sıralamaya girmeye çalışacak. Bu durum sadece CHP’de değil, iktidar partisinde de aynı. Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, il başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili adaylığına soyunmak üzere.  MHP’de durum ne olur henüz renk verilmiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?