USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DENETİM (siz) kent!..

20-10-2022

Artan maliyetler, serbest piyasa koşulları, AÇgözlülük derken olan her zaman olduğu gibi yine vatandaşa oldu. Alleben Mahallesi'nde bir manavdan aldığınız ürünün fiyatı ile hemen yanı başında Akyol Mahallesi'nde bir manavda aynı ürünün fiyatı arasında ki fark dikkatlerden kaçmıyor. İşte u nedenle Gaziantep'te artık tüketiciler alış veriş öncesi dedektiflere taş çıkartarcasına araçtırma yapıyor. Doğrusu bu!

Valilik birimleri ne yapıyor?

Gaziantep'te denetim mekanizmasında en etkili birimler Valilik bünyesinde yer alıyor. Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğüne her gün onlarca şikayette bulunuluyor. Ticaret Müdürlüğü bünyesinde yer alan denetim ekiplerinin azlığı gelen şikayetlere yanıt verilmesinde yetersiz kalıyor. Küresel ekonomide yaşanan sorun ve sıkıntıları her zaman olduğu gibi yeni fırsatlara dönüştüren açgözlü esnafımız kazanıyor, kaybeden vatandaşımız oluyor!

Peki yerel yönetimler ne yapıyor?

Gaziantep'te denetim konusunda yerel yönetimler Allaha emanet. Başkanların işi gücü 2023 seçimleri öncesinde kapalı kapılar arasında siyasi kulis çalışmaları. Milletvekili genel seçimlerinin ardından yerel seçimler için start verilecek. Kim nereye nasıl aday olacak belli değil ama bugün çalışmalar harıl harıl devam ediyor. Herken gözü Büyükşehir başkanlık makamında! Vatandaş domatesin kilosunu 23 liraya almış kimsenin umurunda değil. Belediye başkanları yoğun siyasi kulis içerisinde oldukları için Zabıta Müdürlüklerinin işi de gözden ırak "kebap".

Vali bey başta olmak üzere belediye başkanlarını
evlerine alış veriş yaparken görebilirmiyiz?

"Yaşamayan bilmez" yorumu aslında çok önemli. Gaziantep'te AÇgözlülük aldı başını gitti. Vali bey başta olmak üzere belediye başkanlarının yolu pazara, manava sadece selam verip fotoğraf çektirmek için düşüyor. Şehri yönetenlerin sadece birkaç kez evlerine alış veriş yapmak için manav veya markete gitmeleri halinde bizlerinde bu uyarıları yapmasına gerek kalmayacak! Gaziantep İl Özel İdaresinin son Başkanı Menderes Karaduman'ı iyi tanırım. Her Cuma işyerine yakın pazar yerine gider ve alış veriş yapar. Yıllardır bunu alışkanlık haline getirmiş olan Sayın Karaduman sanırım sahayı bildiği ve vatandaşın ruh halini iyi analiz ettiği için doğruları konuşmaya devam ediyor.

Vatandaşın canı yanarken
sandık sonuçları ne olur?

Gaziantep'te dolaylı-dolaysız vakıflardan ve belediyelerden yardım alan ailelerin sayısı 150 bine yaklaştı! Yapılan tüm yardımlara rağmen yoksulu-zengini evlerinin ihtiyaçlarını bir şekilde bu fiyatlara rağmen karşılamaya çalışıyor. Yapılan bu yardımlar iktidarın sandıkta ki beklentisine cevap verirmi bilemi(yorum). Tabi piyasa fiyatlarından en çok dar gelirli şikayetçi olurken, sanayici çevreleri de yaşanan bu durumdan pekte memnun değil. Neden mi; Ocak ayında asgari ücretin 10 bin liraya yaklaşması bekleniliyor! Artan enerji maliyeti, işçi maliyeti karşısında işveren çıldırmak üzere! Yani işin özü Gaziantep'te aslında kimse mutlu değil! Bunun sonucunda 2023'te yapılacak seçimde beklenti içerisinde olanlar sandıkta hüsrana uğrayabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?