USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Şahinbey'i yöneten KEŞ'lerin farkında mı?

03-04-2022

Uyuşturucuyla mücadelede etkin adımlar atan Gaziantep polisi kent genelinde operasyonlarını sürdürüyor. Operasyonlara aralıksız devam eden Gaziantep polisi Şahinbey ilçesinde özellikle kentsel dönüşüm alanlarında daha etkin olmalı. Eski Garajlar olarak bilinen bölgede kamulaştırılan yapılar madde bağımlılarına ev sahipliği yapıyor. Yıllar oldu ama ilçe belediyesi kamulaştırılması önemli oranda tamamlanan bölgede henüz proje bazlı adım atamadı. Bölge haliyle suç unsurlarına ve özellikle madde bağımlılarına ev sahipliği yapmaya başladı.

NE YAPACAKSANIZ YAPIN!

Sadece Eski Garajlar Bölgesi değil, Kılınçoğlu, Kahvelipınar Bölgelerinde de kamlaştırılmış yapılar tamamen yıkılmadıkları için madde bağımlılarına ev sahipliği yapıyor. Kamulaştırılmış yapıların yıkımı çokta zor olmasa gerek! Para var, proje var, her şey var, hamle yok! Bu bölgelerde uyuşturucu satışı ve kullanımından en çok bölgede yaşamlarını sürdüren vatandaşlar şikayetçi. Vatandaşlar madde bağımlılarının bölgede hırsızlığa can ve mal güvenliğini tehtit eder hale geldiğini belirtiyorlar. Bu konuda Gaziantep Valisi Davut Gül'ün bir an önce gerekli adımların atılması yönünde hamle yapmasını bekleyen vatandaşlar, sorunun köklü çözülmesini istiyorlar.

POLİS NE YAPABİLİR Kİ?

Adı geçen bölgelere kentsel dönüşüm adı altında kamulaştırılması tamamlanan harabe evleri mesken haline getiren madde bağımlıları karşısında polis gerekli çalışmaları sürdürüyor. Fakat metruk yapıların çatılarında kol gezen madde bağımlıları çalışma sürdüren polis ekiplerinden kolaylıkla kaçabiliyorlar. Bu bölgelerde sorunun çözümü matruk yapıların tamamen yıkılmasıyla çözülebilir. Metruk yapılan yıkımı konusunda ağır hareket eden Şahinbey Belediyesinin bu konuda daha etkin olmasını bekleniliyor. Metruk yapıları istedikleri gibi kullanan madde bağımlıları bölgede yaşayan vatandaşların çok sayıda sokağı kullanmasına ise engel oluyor. Eski Garajlar Bölgesinde çok çok sayıda sokak bağımlıları nedeniyle kullanılamaz duruma geldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?