USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Karkamış'ta ŞAHİN-DOĞAN fırtınası

17-05-2022

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Karkamış'ta toplandı. Gaziantep'te CHP'nin elinde ki tek belediye olan Karkamış Belediyesi ve Belediye Başkanı Ali Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibini bir ağırladı, bir ağırladı anlatmakla olmaz görmek lazımdı. Başkan Şahin, "Hiçbir belediyemizi birbirinden ayırt etmiyoruz" dedi. "Sayın Bakanım" sözleriyle konuşmasına başlayan Ali Doğan, ilçesine yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Şahin ve ekibine teşekkür etti. Karkamış Belediyesi Şahin-Doğan kardeşliğine şahitlik eti.

Belediye meclisini Karkamış ilçesinde toplayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye binası girişinde zılgıtlarla karşılandı. Meclis toplantısı öncesinde meclis üyelerini tek tek kapıda karşılayan Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, meclis toplantısının ardından ise yöresel kıyafetli aile fertleri ile meclis üyelerini bağ evinde ağırladı. Meclis toplantısı öncesine ve sonrasında İKTİDAR-MUHALAFET ayrımı yoktu! Meclis toplantısı öncesinde Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci kendi gurubuna başkanlık ederken, Gaziantep'te partisine bağlı tek belediye olan Karkamış Belediyesi'nde meclis gurubuna Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Neşet Uçar başkanlık etmedi!

Buraya kadar her şey güzel!...

Şimdi gelelim Karkamış ilçesine... Karkamış Belediyesine ait hizmet binasının olmadığını şaşkınlıkla dinledim. Belediye Hizmet Binası olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait GASMEK binasının kullanıldığını öğrendim. Gaziantep'te belki de ülke genelinde kendisine ait hizmet binası olmayan tek belediye olsa gerek Karkamış! Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan spor salonu alanının öncesi dönem belediye başkanlarından öncesi CHP, sonrası Ak Parti'li Nuh Kocaaslan'ın arazisine yaptırıldığını öğrendim! Kocasalan'ın uzun süre belediye başkanı olarak görev yapmasına rağmen neden bir hizmet binası yapamadığına anlam veremedim. Karkamış ilçesi hem nüfus hemde yüzölçümü bakımından kentin en küçük ilçesi durumunda. Belediye başkanının GASMEK binasında görevini sürdürüyor olması oldukça tuhaf. Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait bina olmasa belediye yönetimi çalışmalarını nerede sürdürecek? Sınırın hemen yanı başında yer alan GASMEK binasında çalışmalarını sürdüren belediye yönetiminin yeni bir hizmet binası yaptıramamasını anlamak mümkün değil.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?