USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gaziantep'te AK Parti'nin "zenginler" listesinde kimler var?

19-12-2021

Yatıp-kalkıp ekonomiyi konuşuyoruz. 7 yaşındaki çocuklar bile kuru tartışır hale geldi. Dolar-Euro sahibi vatandaşlarımız, 3-5 ayrı noktadan maaşlı çalışan LORDlarımızın ekonomiyle ilgili kaygıları elbette ki yok. Yoksulun yiyeceği bulgurun kilo fiyatının 14 liraya yükseldiğini "şaşkın" bakışlar arasında gözlemledim.

Vakıflar, belediyeler harıl harıl çalışıyorlar. Çalışmadan kastım proje falan değil, yoksullardan gelen taleplere yetişmeye çalışıyorlar. İşim ilgnç tarafı kentin yöneticileri gelen yoğun talepleri kamuoyuyla paylaşmıyorlar. Yani EKONOMİ kötü durumda diyemiyorlar! Onları da bu konuda eleştirmemiz anormal bir durum. Herkes işini iyi yapmaya çalışıyor.

Türkiye'nin en önemli sanayi alanları arasında gösterilen Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde ekonomi SOS vermeye başladı. Asgari ücrete yapılan zamla birlikte sanayici Ocak ayından itibaren çalışanlarına farklı maaş vermeye başlayacak. Hep söyledik artan fiyatlar, artan kur karşısında asgari ücretli 5 bin lira maaş alsa bu süreçte nafile.

SİYASETİN kur zenginlerini de merak ediyorum. Ak Parti iktidarı döneminde zenginleşen, holdingleşen isimleri sadece ben değil bu kentte yaşayan her bir yurttaş merak ediyordur. Ak Parti şemsiyesi altında son dönemde adını en zenginler listesine sokan, adının gizlenmesi için ikinci-üçüncü isimler üzerinden zenginleşen siyasetçilerin sayısı oldukça arttı.

Ak Parti'nin Gaziantep il başkanı çuval üretiminde sadece kentte değil ülke ve dünya genelinde oldukça önemli bir isim. Yoksula dağıtılan yardım kömürünün konulduğu çuvalları bir dönem üreten il başkanı ve çevresinde ki isimler ülke ekonomisi kadar kendi ekonomik güç dengeleri noktasında önemli işlere imza atmışlardır.

Son olarak Ak Parti Merkes Karar Yürütme Kurulu Üyesi Gazeteci Şamil Tayyar'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya yer vermek isterim. Sayın Tayyar, sipariş verdiği araç lastiklerinin 2 aydır kendisine gönderilemediğine dikkat çekiyor. Tayyar, ekonomide yaşanan kötü gidişata "KRAL ÇIPLAK" diyerek ses vermiştir.

SAĞLIKLA KALIN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?