USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tahmazoğlu’na telefon açacağım, CHP’li bazı meclis üyelerinin telefonları eskimiş!

17-11-2020

Kurunun yanında yaşta yanacak şimdiden söyleyeyim. Cumhuriyet Halk Partisi MYK toplantısında Gaziantep il ve ilçe başkanlarının tamamı OY birliği ile görevden alındı. 10 Kasım tarihinden bu yana partili örgütler yönetimlerin neden görevden alındığı konusunda çeşitli dedikodularla sosyal medyayı meşgul ediyor. Görevden alınan başkan ve yöneticiler sinirleniyor, tepki gösteriyor ama birkaç yıl sonra parti genel merkezinin ne kadar doğru bir adım attığını anlayacaklar.

CHP Genel Merkezi Gaziantep’i neden sildi?

Gazeteci arkadaşım Mehmet Demir geçtiğimiz günlerde görevden almalarla ilgili olarak bazı tespitlerde bulundu. Çok düşümdün, CHP’li yönetimler genel merkezin gözünden niye düştü diye. CHP MYK’sında konuyla ilgili konuşulan iki konu olduğu net gibi. Bunlardan birisi imar yolsuzluğu diğer ise 9 ülkede gerçekleştirilen “BATAKLIK” operasyonu ve operasyon kapsamında adı geçen CHP’li eski-yeni yöneticiler. Madem genel merkez buradan yola çıkarak karar verdi o zaman iddia edildiği gibi imar yolsuzluğu var ise meclis üyelerini neden partiden uzaklaştırmıyor? Madem partinin adı uyuşturucu operasyonunda yer aldı ise operasyonda adı geçen özellikle kurultay delegesini neden partiden ihraç etmiyor?

CHP’li meclis üyeleri partiden İHRAÇ edilmeli!

Madem CHP Genel Merkezi bu cesur adımı attı devam etmeli. Partili meclis üyeleri partiden uzaklaştırılmalı, üye kayıtları güncellenmeli, önümüzde ki döneme ilişkin yeni ve beyaz bir sayfa açılmalı! Şimdi CHP’li bazı meclis üyeleri alınganlık gösterip “niye şimdi ne oldu” diyebilir. Bugün ilk işim Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu aramak olacak. Olur ya telefonuma bakar ise, “Sayın başkan meclisinizde bazı üyelerin cep telefonları eskimiş ya siz alın ya da 1 yıl çalışıp didinip biriktirdiğim para ile ben alayım” diyeceğim! “MUHALEFETİN SESİ İPHONE’DEN ÇIKACAK” başlığı ile yayınladığım haberin üzerinde yıllar geçti. Sayın Tahmazoğlu o dönem sözüm ona çoğu tuşlu telefon kullanan meclis üyelerine birer adet cep telefonu hediye etmiş ve muhalefet üyeleri de itirazsız almıştı.

Meclisler modern şehirciliğin imarında etkili olur ama…

25 yıldır meclis toplantılarını yakından-uzaktan takip etmişliğim var. Çeyrek asırlık dönemde meclis girenler, meclislerde yaşananları yakından bilirim. Son dönemde Büyükşehir başta olmak üzere merkez ilçe belediye meclislerinde görev yapan muhalefet temsilcilerinden bazılarının çalışmaları kamu adına önemli. Ama yukarıda da yazdığım gibi “kurunun yanında yaşta yanacak”. Meclis gruplarında bir kişinin hatası tamamını bağlar. Madem CHP Genel Merkezi kurunun yanında yaşı yaktı, şimdi tüm meclis üyelerini zaman kaybetmeden partiden ihraç etmeli, geleceği dönük planlamalara başlamalı. Örgütten sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Gaziantep’in yeniden dizayn edilmesinde düğmeye basan isim oldu. CHP MYK’sı gerekeni yaptı ve şimdi sıra köklü değişimde!..

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?