USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Siyasetin Şahin’i!..

29-07-2018

Ak Parti Gaziantep Milletvekili, Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı, Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı, son olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin.

Cumhuriyet tarihimizde Gaziantep’in etkin siyasetteki tek kadın ismi Fatma Şahin oldu. İyisiyle, kötüsüyle koca 17 yıl siyasette önemli noktaların adı oldu Fatma Şahin. Kentte “Fatma bacı” kent siyasetinde “Bakan-Başkan” Ankara’da “Siyasetin Şahin”i oldu. Milletvekili seçiminde Ak Parti Gaziantep Milletvekili aday listesinin mimarı olarak gösterilen Fatma Şahin, yaşanan oy kaybı karşısında yaklaşan yerel seçimlere 25 Haziran’dan itibaren başladı.

Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilir veya gösterilmez bugünden kestirmek mümkün değil. Aday olsa da olmasa da yerel seçimlerde 24 Haziran’da kaybedilen oyları yeniden kazanmak için saha çalışmalarını hızlandırdı. Saha çalışmalarını ancak sosyal medya hesabında takip edebildiğimiz Şahin, ekibiyle birlikte özellikle oy kaybedilen bölgelere yönelik gezi ve çalışmalarını artırmış görülüyor.

 

SUCU RESTİ ÇEKTİ

CHP’DE SAVAŞ GİDEREK KIZIŞIYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 24 Haziran seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay çağrısı ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet eden parti içi muhalefetin çalışmalarını artırarak sürdürdüğünü izliyoruz. Muharrem İnce’nin genel başkan olmasını isteyen muhalefet kanadı karşısında CHP genel merkezi siyasi rüşvetlerle olağanüstü kurultay çağrısına cevap veren kurultay delegelerinden imzalarını geri çekmelerini istiyor. Tabi bu süreçte il başkanlarının ortaya koydukları tavır oldukça önemli. İşte bu noktada siyasi hamlelerini yetersiz bulduğum ve bunu her ortamda dile getirdiğim CHP İl Başkanı Hayri Sucu’nun siyasi yaşamında ilk kez bir net bir tavır ortaya koyması oldukça önemli. Sucu’nun Kılıçdaroğlu başkanlığındaki il başkanları toplantısına katılmaması Gaziantep’in son süreçte ilk defa genel merkeze karşı bir duruş sergilemesinin önemli bir fotoğrafı olarak karşımıza çıkıyor.

İmzacılar için bu hafta çok önemli.

Ne olacak, nasıl bir yol izlenecek herkes gibi bende merak ediyorum. Olası bir olağanüstü kurultay kararının alınması halinde ise seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olacağını ve yeniden genel başkan seçileceği yönünde de öngörümü sizlerle paylaşmak isterim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?