USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Şahinbey’de SUS”anlar” Büyükşehir’de ŞAHİN oluyor!

15-03-2021

Şahinbey Belediye Meclisini uzun süredir takip eden bir gazeteci değilim. “Kendin çal kendin oyna” kuralığının ağırlıklı olduğu Şahinbey Belediye Meclisinde muhalefetin sesi uzun süredir çıkmıyor. İlçe meclisinin bazı üyeleri ilçesinin yerine deyim yerindeyse uluslararası çalışmayı tercih ediyorlar. Eee CHP’de siyaset yapacaksan uluslararası çalışıyor olman lazım.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclisini takip ettim. Belediye meclisinde Gaziantep Valiliği yeni hizmet binasının Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılması oylandı. Büyükşehir Belediyesi bu işin karşılığında ise hazineye ait arazilerden elde edecek. Peki, valilik binası neden Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılıyor? İlgili bakanlık Gaziantep valiliğinin yeni hizmet binasını gecikmeli yapacak. Gecikmeyi önlemek için hizmet binasının yapım işini Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Bu işi üstlenen Büyükşehir Belediyesi hazineden bedeli doğrultusunda yerler alacak. Bu açıklamanın ardından gelelim asıl meseleye; gündem maddesini eleştiren CHP’li üye, “Belediyeler valilik hizmet binası yapım işini üstlenemez, diğer yandan mevcut valilik binası sap sağlam niye yıkılıyor?” dedi. Yine aynı üye gündem maddesi oylamasında diğer arkadaşları gibi “EVET” oyu kullandı. Bana göre muhalefet üyelerinin evet oyu kullanıyor olması anormal bir durum değil. Mantıklı yapılacak bir işe elbette ki evet oyu kullanılmalı. Benim anlamadığım olay Şahinbey Belediye Meclisinde sesini duyamadığımız meclis üyeleri neden Büyükşehir Belediyesinde Şahin kesiliyor!

Şahinbey’de konuşamayan Gaziantep Valiliğinde konuşuyor;
Şahinbey’de konuşamayan Büyükşehir Belediyesinde konuşuyor;
Şahinbey’de konuşamayan Şehitkamil’de konuşuyor!..

Ortalama 20 yıldan bu yanadır 3,5 kilometre uzaktan takip ettiğim kentin önemli siyasetçilerinden Mehmet Tahmazoğlu, başkanlığını sürdürdüğü Şahinbey Belediye Meclisinde muhalefet üyeleriyle uzlaşı içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu başarılı çalışmalar çerçevesinde meclis üyeleri çeşitli gezilere katılıyor, teknoloji harikası cep telefonları kullanıyor. Yani anlayacağımız koca Gaziantep’te Şahinbey ilçesinin dışında her yerde ama her yerde sorun VAR sorun! Ya da benim haberim olmadan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu CHP’ye geçiş mi yaptı?

ŞAHİNBEY’de kentsel rezalet sürüyor!
ŞAHİNBEY’de kan ağlayan esnafa cezalar sürüyor!
ŞAHİNBEY’de sayamayacağımız yığınla sorun yumağı çözüm bekliyor!
Sorunlara mecliste çözüm bulması gereken muhalefet partilerine üye seçilmişler ne yapıyor? İnanın işte bu soruya bende çoğu zaman cevap bulamıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde çeşitli iddialarla görevden alınan Hayri Sucu’ya yönelik doğru-yanlış bilemem suçlamalar devam ederken şu meclis üyelerini bir mercek altına alan yapı yok mu?
Hayri Sucu imar yolsuzluğuyla şunu-bunu yaptı derken iddialar doğru ise Sucu’nun belediye meclislerinde işini kim takip etti?
Sucu’ya ait olduğu iddia edilen arazilerin imarını kim veya kimler ballı-börekli hale getirdi?
Bu yazımı CHP genel Merkezine benim iletmeme gerek yok, bu yazımda olduğu gibi çok sayıda yazım genel merkez yöneticileriyle paylaşılıyor. Genel merkez yöneticilerinin aday olma süreçle bile “NEZİH” bir ortamda 30 dakika da kesinleşen meclis üyeleri hakkında gerekli araştırmaları gerçekleştirecektir.
V.s. V.s. V.s…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?