USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Normalleşmeyi biz “yanlış” anladık!

23-07-2021

1 Temmuz normalleşe adımlarının atıldığı günden itibaren biz’ler maskeleri çıkardık, hijyen paketlerini çöpe attık. Ölümcül virüs bitti dedik ve normal yaşamımıza yeniden döndük! 4 günlük Kurban Bayramı Gaziantep’in olağanüstü bir mesire alanına dönüşmesine neden oldu. Bayramlaşma ziyaretleri 3-5’li değil, 20’li 30’lu hale geldi.

Biz’ler virüsü unuttuk!

Virüsü unuttuk, unuttuğumuz gibi yaşama tutunmak için önemli olan aşıyı rafa kaldırdık. Son 2 gündür artan vaka sayısını bizler görmezden geliyoruz. Sağlık Bakanlığı, Gaziantep Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü “Aman dikkat” demeye devam ediyorlar ama 1 Temmuz’la birlikte normale dönen yaşamımız karşısında fazla değil birkaç hafta içerisinde vaka sayısında patlamayı hepimiz göreceğiz.

Denetimler rafa mı kaldırıldı?

1 Temmuz’da normalleşme adımlarıyla birlikte sıkı denetimlerin gerçekleştirileceği dile getirilmişti. Normalleşme adımlarında maske, mesafe ve hijyenin yanı sıra aşılanmanın devam edeceği defalarca konuşuldu, anlatıldı. Gaziantep’in cadde ve sokaklarında fazla değil 10 dakika dolaşın, bakın kaç kişi maske ve mesafe kuralına uyuyor?  Bugün mesire alanlarını ziyaret edin ama aracınızdan inmeyin, bakın fotoğrafa ne demek istendiğini anlarsınız.

Siyasetçi, bürokrata değil bilim insanlarının sözlerine güvenmek zorundayız!

Koronavirüsle mücadele sürecinde bilim insanlarının topluma yönelik uyulması gereken kurallar konusunda anlatımlarına güvenmek zorundayız. Bugün ölümcül virüse karşı en önemli silah aşı, toplumun aşılanmasında yavaş ilerleme Sağlık Bakanlığının ve bağlı kurumlarının canını sıkıyor. Çok sayıda vatandaş aşı yaptırmama konusunda inatçılığını sürdürüyor. Bilim insanlarının aşı konusunda topluma yönelik anlatımlarının dikkate alınması gerekiyor.

Son olarak kurallara uyulmaz, kural koyucular kuralların takibini sağlayamaz ise Eylül ayının ilk haftasını düşünmek bile istemiyorum. Son günlerde yeniden artışa geçen vaka sayısı karşısında Ağustos ayında daha ciddi vaka artışı gözlenebilir. Eylül ayının ilk haftasından itibaren ise vaka sayısında artış devam ederse, kademeli yasaklar yeniden toplumun karşısına çıkabilir!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?