USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mırnavlarken CHP’de baktık ki liste değişmiş!

25-05-2018

Oldu bitti hep söylemişimdir; CHP’de siyaset baronları yok edilmediği müddetçe başarı beklenilemez. 24 Haziran Milletvekili genel seçimi öncesi bildiğimin 7 kez değişen Milletvekili aday listesine kim nasıl etki etti, liste değişiklikleri konusunda kim kimlerle dans etti bilemiyorum. Gaziantep’i TBMM’de yönetmeye talip olan Milletvekili aday listesinin 3. Sırasında yer alan Şahinbey’in sözüm ona ‘başarılı’ İlçe eski Başkanı Hüseyin Yalçın… Sayın Yalçın, sessiz sedasız bir dönem Şahinbey ilçe başkanlığı görevini tamamlamış ve yeniden ilçe başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Hüseyin Yalçın, aday olduğu dönemde yaptığı açıklamasında ilçe başkanı seçilmesi halinde daha başarılı çalışmalara imza atacağını beyan etmiş ve yeniden ilçe başkanlığı görevine seçilmişti. Sonra ne oldu?


Hüseyin Yalçın, ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili A. Adayı olduğunu açıkladı. Milletvekili aday listesinin geri sıralarında olması beklenilen Yalçın, listeye üst üste yapılan müdahaleler nedeniyle 3. sıraya yerleşti. Sayın Yalçın, 24 Haziran seçimlerinin sonucunu şimdiden kestirmek mümkün değil ama oldu ya CHP’li teşkilatlar önümüzde ki bir aylık süreçte olağanüstü çalıştı, parti programını seçmene iyi anlattılar. CHP İl Başkanı Hayri Sucu, 7/24 saha çalışmalarını sürdürdü; Gaziantep’te son seçimlerde hep bir buçuktan 2 vekil çıkartma başarısı gösteren CHP belki 3. Vekili yani Hüseyin Yalçın’ı meclise yollayabilir. Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep il ve ilçe yönetimleri muhakkak 24 Haziran seçimleri öncesinde önemli projeleri vatandaşlarla paylaşacaktır. CHP İl Başkanı Hayri Sucu ve yönetim kurulları kente yönelik proje üretmekte oldukça başarılılar!

İRFAN KAPLAN VE İSLAHİYE BÖLGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde süren siyasi yaşamında hep örnek gösterilen ve duruşuyla saygıyı hak eden İrfan Kaplan yeni dönemde Milletvekili aday listesinde 2. Sırada yer aldı. Sayın kaplan muhtemelen olağanüstü bir durum yaşanmaz ise milletvekili olarak seçilecek. İslahiye ve Nurdağı’nda etkili ve önemli siyasetçiler arasında yer alan İrfan Kaplan, aile yaşamı ve çevresinde ki duyarlı yaklaşımı ile kentin yönetiminde etkin ve başarılı olacağından adım gibi eminim. Kaplan, siyasi yaşamını her zaman ailesiyle birlikte sürdürdü. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde her zaman yaşanan dedikodu ve kaos süreçlerinde hep olgun adımların atılmasını istedi. Umut ediyorum ki seçilecek bir sırada bulunan Kaplan’ı İslahiye ve Nurdağı’nda seçmenleri yalnız bırakmayacaktır. Çünkü Kaplan girdiği bir seçimde milletvekilliğini İslahiye ve Nurdağı’ndan gelen sandık sonuçlarıyla az bir oy farkıyla kaybetmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?